User
Pass
2FA
 
 

Varza a la Cluj

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message112
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 14:29:02 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Varza a la Cluj (6 persoane)

Ingrediente – Varza calita
•1 varza mare proaspata
•1 ceapa medie
•4 linguri ulei floarea soarelui
•50 ml vin alb demisec
•50 ml apa
•sare
•piper
•1 lingurita rasa boia dulce
•2 rosii deshidratate (optional)
•1 lingurita plina cimbru uscat
•2 lingurite marar uscat

Ingrediente – Umplutura Carne
•400 g carne tocata vita
•300 g carne tocata porc
•1 ceapa mare
•2 linguri ulei floarea soarelui
•50 ml vin alb demisec
•sare
•piper

Ingrediente – Orez fiert
•200 g orez pentru sarmale
•2 l apa
•1 lingurita plina sare

Ingrediente – Sos de rosii
•400 ml sos de rosii
•100 ml supa vegetala/apa
•1 crenguta cimbru
•½ lingurita mica rasa sare
•2 linguri ulei floarea soarelui

Mod de preparare – Varza calita
•Curatam varza si o taiem julienne. Punem varza tocata intr-un vas, adaugam 2 lingurite de sare si o framantam. O lasam sa se inmoaie 30 de minute, apoi o stoarcem foarte bine.
•Incalzim uleiul intr-o cratita si adaugam ceapa tocata marunt. O sotam cca 1 minut, pe foc mediu, apoi adaugam vinul alb. Adaugam varza tocata, rosiile deshidratate, boiaua, cimbrul, mararul si piperul proaspat macinat si amestecam bine.
•Calim varza pe foc mic, adaugand treptat cei 50 ml apa, pentru cca 20 de minute. La sfarsitul prepararii, varza trebuie sa aiba o consistenta usor crocanta.
•Stingem focul si acoperim varza cu un capac.

Mod de preparare – Umplutura carne
•Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta si cand s-a incins, adaugam ceapa tocata marunt. O sotam 1 minut, apoi adaugam carnea tocata si amestecam.
•Dupa 2-3 minute, punem in cratita vinul alb si il lasam sa se evapore complet.
•Adaugam sare si piper proaspat macinat si calim carnea tocata, cca 10 de minute, pe foc mic spre mediu.
•In momentul in care carnea este usor rumeninta, stingem focul si o lasam sa se raceasca 10 minute. Dupa repaus, punem carnea tocata in robotul de bucatarie, caruia i-am montat lamele de otel, si o mixam 2-3 secunde, nu mai mult. In acest fel vom obtine o consistenta mai fina. Nu este un pas necesar, dar va recomand sa faceti acest lucru daca puteti.
Mod de preparare – Orez fiert
•Umplem o oala cu 2 l de apa, adaugam sarea, si o punem la fiert, pe foc mediu.
•Spalam orezul in 2-3 ape, il scurgem bine si il adaugam in apa care fierbe. Fierbem orezul 5-6 minute, pe foc moderat. Consistenta orezului trebuie sa fie crocanta dupa fierbere.
•Scurgem orezul si il trecem rapid printr-un jet de apa foarte rece, apoi il lasam sa se scurga intr-o sita deasa.

Mod de preparare – Sos de rosii
•Amestecam sucul de rosii cu supa vegetala/apa, cimbrul si sarea.

Asamblare – Varza a la Cluj
•Ungem un vas ceramic, de cca 24 cm, cu 2 linguri de ulei. Formam un prim strat uniform din jumatate din cantitatea totala de varza calita. Adaugam 2-3 linguri de sos de rosii pe deasupra verzei, apoi formam un strat cu tot orezul fiert. Adaugam 2-3 linguri de sos de rosii pe deaspura orezului, il intindem uniform, apoi formam un strat cu toata carnea calita. Ungem stratul de carne cu 2-3 linguri sos de rosii, intindem sosul pe intreaga suprafata a stratului de carne, apoi il acoperim cu un strat uniform de varza calita.
•Turnam pe deasupra stratului de varza, sosul de rosii ramas. Formam un ultim strat de felii subtiri de rosii pe care le pudram cu cimbru si 1 lingura de ulei de floarea soarelui.
•Coacem varza a la Cluj, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 50-60 minute.
•O gustam calda, cu mamaliga si, daca dorim, smantana si ardei iute. Eu am prajit 150 g bacon, intr-o tigaie antiaderenta neunsa, si am adaugat cate o lingura de bacon prajit pe deasupra fiecarei bucati.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-08-2025, 13:26:04
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x