User
Pass
2FA
 
 

Varza si cartofi cu carnati afumati

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message124
Freakz*DuLceTeL

[S3X*p3rMaN3nTy; x ]



Status: Offline
(since 09-04-2022 10:29)
Joined: 27 Jun 2015
Posts: 15862, Topics: 2099
Location: TG-Mures

Reputation: 964.9
Votes: 668

     
Post Posted: 20-07-2016, 09:45:57 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Varza si cartofi cu carnati afumati




Ingrediente
Varza si cartofi cu carnati afumati
1 varza mica (cca 700-800 gr; proaspata)
3-4 cartofi medii, soi fainos (500 gr)
1 ceapa mare
150 gr carnati de casa usor afumati
3/4 lingurita chimen macinat
1/4 lingurita piper negru macinat
1 lingura otet
cateva fire de patrunjel
4 linguri ulei
sare
Portii: 4
Preparare
Varza si cartofi cu carnati afumati
Se taie varza fideluta fina (folosind o razatoare de tipul acesta sau cu cutitul cum e descris aici) si se presara cu 1 lingurita de sare. Se framanta bine pana varza isi pierde volumul, simtiti ca se inmoaie si mainile i vse umezesc. Lasati sa stea asa pana e nevoie de ea.
Folositi o cratita larga. In uleiul incins se caleste la foc mic ceapa tocata marunt, pana se inmoaie un pic (cca 5 minute).
Se adauga carnatii taiati felii si se soteaza, amestecand de cateva ori, pana incep sa se rumeneasca usor.
* carnatii nostri de casa sunt facuti cu boia; daca cei folositi de voi nu au boia, adaugati 1/2 lingurita boia dulce inainte de a adauga varza ca sa dea putina culoare tocanitei
** carnatii folositi sunt doar usor afumati (ii tin la congelator si nu se pot consuma negatiti), nu folositi din cei uscati complet
Se adauga varza in trei transe, lasand sa se faca cate 2-3 minute intre fiecare adaugare. Dupa ce ati pus toata varza mai lasati-o sa se caleasca inca 10 minute, amestecand de cateva ori, sa se faca uniform.
Curatati in acest timp cartofii si ii taiati cuburi. Adaugati-i peste varza, impreuna cu chimenul si piperul. Amestecati bine de tot, sa se aseze ca lumea in cratita. Adaugati apa doar cat sa cuprinda totul (cca 2 1/2 cani).
Aduceti la fierbere, dati focul la mediu spre mic si fierbeti cu capac foarte putin intredeschis, timp de 40-45 minute. Catre final gustati mancarea de sare si chimen.
Adaugati otetul si patrunjelul tocat si lasati sa mai dea doar un clocot. Amestecati usor si cartofii se vor sfarama un pic, astfel incat vor "lega" sosul. E buna cald. E bun reincalzit.\



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 08-08-2025, 01:50:20
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password