User
Pass
2FA
 
 

reteta BRÂNZÃ DE VACI FÃCUTÃ ÎN CASÃ

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message297
M3:
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 19-08-2016 21:35)
Joined: 23 Jun 2016
Posts: 591, Topics: 145
Location: Bucuresti

Reputation: 2.7
Votes: 14

Post Posted: 17-08-2016, 21:09:45 | Translate post to: ... (Click for more languages)

INGREDIENTE


lapte
Ustensile necesare

Oalã curatã
Lingurã de lemn
Pânzã de casã țesutã rar, cusutã în formã de cornet
PREPARARE

Rețeta de mai jos a fost scrisã la data de 14 februarie 1939, de o elevã de clasa a III-a, pentru cursul de Gospodãrie. Dupã ani și ani, eleva a devenit profesoarã de matematicã, iar printre elevii dragi dânsei s-a numãrat și mama mea, cãreia i-a lãsat acest caiet atât, atât de prețios acum pentru noi și pentru toți cei care au bucuria și privilegiul sã arunce un ochi asupra lui. El este cu atât mai valoros datoritã ființei minunate care l-a redactat și care, din pãcate, nu mai este printre noi de ceva timp. Vã împãrtãșim, cu drag și cu emoție, frânturi din “caietul de gospodãrie aparținând elevei Elena D. Ionescu-Mãrgãrit, clasa a III-a”.







Se mulge laptele, se strecoarã, se pune într-o oalã curatã la o temperaturã de 20 de grade Celsius. Dupã 12-24 de ore (vara) sau 36 (iarna), laptele s-a închegat și smântâna s-a ridicat la suprafațã. Aceasta se ridicã cu o lingurã de lemn iar chișleagul se așeazã pe colțul mașinei iarna, iar vara e de ajuns cãldura soarelui.



Se amestecã cu o lingurã de lemn și tot conținutul se varsã într-o pânzã de casã țesutã rar, cusutã în formã de cornet, se atârnã într-un cui și se lasã 5-6 ore sã se scurgã tot zerul. Astfel se obține o brânzã moale untoasã. Mulți lasã și smântâna, în acest caz brânza e mai untoasã.




This guy izza Layah
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 31-07-2025, 01:20:19
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password