User
Pass
2FA
 
 

reteta TORT ”TREI FELURI DE LAPTE” – TRES LECHES

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message201
M3:
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 19-08-2016 21:35)
Joined: 23 Jun 2016
Posts: 591, Topics: 145
Location: Bucuresti

Reputation: 2.7
Votes: 14

Post Posted: 14-08-2016, 21:41:05 | Translate post to: ... (Click for more languages)

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 20 min
Timp de gatire: 25 min
Gata in: 45 min
INGREDIENTE

Pentru blat

5 ouã
130 g zahãr
115 g de unt topit și rãcit
200 g fãinã
1 lingurițã praf de copt
1/2 lingurițã sare
1 fiolã esențã de vanilie
Pentru siropul de lapte

250 ml lapte
400 ml lapte condensat
400 ml lapte evaporat (fãcut din 140 g lapte praf + 350 ml apã caldã)
Pentru decorat

250 ml frișcã bãtutã
fructe proaspete/fulgi de cocos/coajã de portocale rasã etc.
PREPARARE

Desert tradițional din America Latinã, tortul/prãjitura “Tres Leches” a cîștigat o popularitate internaționalã extraordinarã în ultimii ani. Și pe drept cuvânt: e un desert extrem de ușor de fãcut chiar și de cãtre cei nepricepuți, cu un blat pufos și însiropat cu un amestec de 3 tipuri de lapte plãcut aromat.

Preîncãlzește cuptorul la temperaturã mare. Tapeteazã o tavã cu hârtie de copt.

Începi, desigur, cu blatul. Adaugã praful de copt și sarea peste fãinã și amestecã-le ușor cu lingura. Într-un bol mare, freci untul topit cu zahãrul, cu ajutorul unui mixer. Adaugã ouãle și esența de vanilie. Amestecã bine, pânã la omogenizare. Cerne, treptat, din fãinã, amestecând continuu pânã când o încorporezi.
Toarnã aluatul în tavã dinainte pregãtitã și dã la cuptor sã se coacã aproximativ 25-30 de minute (dacã folosești o tavã din material metalic se va face chiar mai repede).
Între timp, ocupã-te de siropul de lapte. Într-un robot de bucãtãrie, toarnã apa caldã (atenție, ea nu trebuie sã fie fierbinte) peste laptele praf și amestecã bine pânã la omogenizare. Într-un bol mare sau un vas înãltuț, combinã cele 3 tipuri de lapte și amestecã-le cu ajutorul unei linguri.
Dacã blatul s-a rãcit, înțeapã-l cu o furculițã din loc în loc (pe acolo va pãtrunde siropul de lapte în blat.) Toarnã peste tot siropul, distribuind uniform. Lasã blatul sã absoarbã siropul (aproximativ 2 ore va dura) apoi întinde frișca bãtutã cu ajutorul unei spatule. Decoreazã, dupã gust, cu fructe proaspete, fulgi de cocos sau orice altceva dorești și simți cã se potrivește. Dã la frigider 1-2 ore, cel puțin.
Se servește, cel mai bine, rece.




This guy izza Layah
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 04-08-2025, 20:24:51
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password