User
Pass
2FA
 
 

reteta- Tarta spiralata cu legume si mozzarella

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message460
Maiter

[Young&Fearless]



Status: Offline
(since 05-11-2023 14:02)
Joined: 21 Jun 2018
Posts: 693, Topics: 168
Location: Romania

Reputation: 103.4
Votes: 114

Post Posted: 06-09-2018, 09:35:57 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Mod de preparare
-Se face mai intai aluatul pentru tarta: intr-un castron se pune faina cernuta și sarea, se adauga untul rece taiat cubulețe și se amesteca (mai mult cu degetele) pana se obțin firimituri.


-Se adauga cate puțina apa rece, se framanta bine cu degetele/mana, pana ce toate ingredientele se amesteca și se formeaza un aluat omogen și elastic, puțin sfaramicios.


-Se formeaza o bila din aluat, se invelește cu folie alimentara și se da la rece in frigider pentru cca. o jumatate de ora.


-Intre timp se pregatesc legumele: se spala bine toate, se curața morcovii de coaja și se feliaza subțire in lung cu ajutorul curațatorului special de legume.


Se procedeaza la fel cu vinetele și dovleceii care nu se curața de coaja.


-Ardeiul capia se curața de semințe, se taie in 4 și se pune la calit intr-o tigaie cu puțin ulei, pana se inmoaie puțin, suficient cat sa poata fi modelat. Dupa ce s-a inmuiat, daca vi se pare prea gros, comparativ cu restul feliilor de legume, ardeiul se poate ajusta.


-La sfarșit veți avea felii/fașii subțiri din fiecare leguma, aproximativ de aceeași lațime. Trebuie sa țineți cont ca vor fi suficiente pierderi/rebuturi.


Se acopera legumele feliate pentru a nu se usca, pana ce tarta se monteaza.


-Dupa 30 minute se scoate aluatul din frigider pe blatul de lucru presarat cu puțina faina și cu ajutorul unui sucitor se intinde o foaie cu dimensiunea puțin mai mare decat marimea tavii de copt (eu am folosit o tava de tarta cu diametrul 26 cm), deoarece foaia se intinde și pe margine.


-Se tapeteaza forma de copt (se unge cu puțin unt), se așeaza blatul de tarta, acoperind și marginile.


-Se ințeapa cu o furculița blatul, se baga tava in cuptorul preincalzit la 175 grd.C și se coace cca. 5-10 minute, atat cat sa se usuce, nu sa se coaca de tot.


-Cat timp blatul se coace se amesteca branza mozzarella faramițata cu furculița, cu smantana, oul și se condimenteaza dupa gust.


-Se scoate tava cu blatul de tarta din cuptor și cand s-a racit, se adauga umplutura de branza și smantana.


-Se așeaza deasupra alternativ, in forma de cercuri concentrice, incepand din centru spre margine, feliile de legume, ordinea acetora fiind dupa inspirația și imaginația ficaruia.


-Cand tarta este astfel montata, se stropesc legumele cu puțin ulei de masline, se presara dupa gust sare, piper și se baga tava in cuptorul incins la 175 grd.C, unde se coace cca. 50 minute (depinde de cuptor), sau pana cand se rumenește ușor deasupra și se desprinde pe margine.


-Cand tarta este gata se scoate din cuptor și se lasa sa se raceasca.


-Se poate servi calda sau se lasa sa se raceasca foarte bine.


Se poate servi simplu, cu parmezan ras, cu roșii, salata verde, sos de iaurt cu usturoi și verdeața (cum am servit-o noi), sau dupa preferința fiecaruia.


Pofta buna


Must check out!
-my profile
-my playlist
-my photo gallery
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 26-04-2024, 12:11:28
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x