User
Pass
2FA
 
 

Prajitura cu Fanta

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message967
bSp

[Criminal]



Status: Offline
(since 26-08-2014 14:34)
Joined: 05 Mar 2011
Posts: 5517, Topics: 58
Location: Pe FreAkZ!!

Reputation: 139.5
Votes: 14

Post Posted: 12-06-2011, 13:38:57 | Translate post to: ... (Click for more languages)

In afara de faptul ca arata tare bine, este o prajiturica racoroasa si buuuna de tot.
Crema de branza face toti banii (si glazura ar fi facut daca as fi folosit un alt
suc de portocale in loc de Fanta...). Amanunte cititi in continuare.

Prajitura e cu dedicatie pt Rux. Sper sa-ti placa.



Ne trebuie:
Pentru blat:

6 oua
100 ml ulei
6 lg de zahar
2 lg de cacao
4 lg de faina
1 pachet praf de copt

Pentru crema:
500 g branza de vaci
200g unt
150 g zahar
esenta de vanilie (Butter vanilla)

Pentru glazura:
850 ml Fanta (sau orice alt suc va place)
2 plicuri de budinca de vanilie
5 linguri de zahar


Cum se face:

Blatul
Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza f putin, nu sa se topeasca zaharul,
amestecul tb sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze.
Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.

Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma.
Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (dimensiune tava 35 x 25).
Se coace la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii (cca 25 min).
Se lasa sa se raceasca in tava.

Blatul gata:

Crema

Branza pe care am folosit-o (foarte bune si cremoase ambele
- desi Fricheso e putin sarata nu s-a simtit la gust):
Untul (putin lichefiat) se freaca cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza,
esenta de vanilie si se mixeaza sa omogenizam bine.
Iese o crema atat de buuuna, incat nu ma mai puteam opri din.. gustat,
la asta contribuind mult esenta de vanilie (eu folosesc Butter Vanilla de la Dr. Oetker
de cate ori o reteta necesita esenta de vanilie, pentru ca are un gust super!)

Crema se intinde pe blatul racit si se da la frigider.
Glazura
Se prepara dupa indicatiile de pe plic, numai ca in loc de lapte punem sucul.
Am pus doar 850 ml de fanta sa fiu sigura ca va fi tare cand se va raci.
Se amesteca pe foc pana se ingroasa.

Portionam prajitura dupa plac - eu am taiat-o romburi.
Buna, usoara si racoroasa si deloc greu de facut.

Sursa:www.pentrucopt.ro

Am mancat o superba Prajitura!!

PriVitio





0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
alcx

[GoD*-->alcx]



Status: Offline
(since 28-06-2012 14:05)
Joined: 10 Jun 2011
Posts: 50, Topics: 9
Location: Terra

Reputation: 86.6
Votes: 7

 
Post Posted: 08-07-2011, 19:47:14 | Translate post to: ... (Click for more languages)

aolooooooooo chiar mi-a facut mama iam tras la imprimanta reteta si s-a dus sa o faca.
Deci exact asa a facut-o si a iesit o bunatate de prajitura multumesc fffff. mult



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
bSp

[Criminal]



Status: Offline
(since 26-08-2014 14:34)
Joined: 05 Mar 2011
Posts: 5517, Topics: 58
Location: Pe FreAkZ!!

Reputation: 139.5
Votes: 14

Post Posted: 11-07-2011, 10:16:21 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Cu placere si mie mi-a facuto maicamea akm 1 saptamana foarte buna in 2 zile s-a terminat -




0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 31-07-2025, 15:54:06
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password