User
Pass
2FA

Procesor Amd/Intel
Go to page 1, 2  Next    

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Hardware
Author Message3763
grigor

[Verde]

Status: Offline
(since 09-12-2017 15:58)

Votes: 6

Post Posted: 03-03-2012, 21:17:23 | Translate post to: ... (Click for more languages)

In viitorul apropiat ma gandesc sa imi fac o configuratie pentru un desktop gaming, si incep cu partea de procesor, in functie de acesta urmand sa imi aleg si placa de baza, si restul configuratiei. In fine, intrebarea mea este urmatoare care ar fi de preferat acest AMD FX 8120 cu 8 nuclee, sau acest Intel Core i5 Sandy Bridge, cu 4 nuclee, va rog mult sa si specificati de ce unul si nu altul. Le-am ales pe acestea doua pentru ca ele se incadreaza in bugetul alocat desktopului.
Astept sugestii

0 0

Back to top
View user's profile Send private message
hetealx

[The Conquistador]

(since 26-08-2013 15:50)

Votes: 13

Post Posted: 03-03-2012, 21:45:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Eu l-as alege pe cel cu 8 nuclee logic. Dar normal nu ai ce face cu dita mai procesorul, cel cu 4 e arhisuficient. Vad ca i5-ul are si cip grafic integrat, mie personal nu mi-ar conveni asa ceva...+ca i5-ul are un consum mai redus. In rest procesul de fabricatie e identic, cache-ul il are mai mare cel cu 8 nuclee dar e in regula si la cel cu 4, frecvente de tact maricele. AMD-ul cu 8 are niste tehnologii noi si interesante, cum specifica si acolo "SOI (silicon-on-insulator) Technology
Bandwidth 16.0GB/s
HyperTransport™ Technology up to 4000MT/s". Eu as merge pe AMD daca m-ar tine bugetul. Mi se pare mai bun decat i5-ul care l-ai ales

Care m-ajuta si pe mine cu o lucrare de atestat?
"May the Legend of HUGE live forever and may the heroes of HUGE be hailed as champions of the Freakz Server."
Pretiosu, 122 cu 27
0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
grigor

[Verde]

Post Posted: 03-03-2012, 22:48:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Poi ce mi se parea mie ciudat, e ca AMD-ul e si mai ieftin, si tocmai de aceea am nevoie de cateva pareri, deoarece nu inteleg de ce e mai ieftin. Si eu tot la AMD ma gandeam, configuratie pe care vreau sa o fac intregului sistem vreau sa fie undeva la 2000-2500 lei.

0 0

Back to top
*0ranGe ! extrem

[I ❤ MY POLO!]

(since 11-12-2017 12:06)

Votes: 117

Post Posted: 03-03-2012, 23:26:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Mie personal nu-mi place deloc generatia FX de la AMD, se incalzesc prea mult, prea repede. Am auzit multa lume ca se plange .. multi si-au cumparat si le-au vandut sau le vand .. nu am avut o experienta personala directa cu ele pana acum dar poate pe viitor voi avea, parerea mea .. nu sunt sigur ca isi merita banii.

0 0

Back to top
hetealx

[The Conquistador]

Post Posted: 04-03-2012, 01:13:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

*0ranGe ! extrem wrote:
Mie personal nu-mi place deloc generatia FX de la AMD, se incalzesc prea mult, prea repede. Am auzit multa lume ca se plange .. multi si-au cumparat si le-au vandut sau le vand .. nu am avut o experienta personala directa cu ele pana acum dar poate pe viitor voi avea, parerea mea .. nu sunt sigur ca isi merita banii.

Am testat eu un FX pe calcul unui prieten. Daca stii sa-ti optimizezi calumea carcasa si ai sistem de ventilatie complet si activ nu ai probleme de incalzire prea mare.

"May the Legend of HUGE live forever and may the heroes of HUGE be hailed as champions of the Freakz Server."
Pretiosu, 122 cu 27
0 0

Back to top
koltzu
[Banned user]

Banned

(since 24-10-2013 15:18)

Votes: 94

Post Posted: 04-03-2012, 09:19:49 | Translate post to: ... (Click for more languages)

hetealx wrote:
*0ranGe ! extrem wrote:

Am testat eu un FX pe calcul unui prieten. Daca stii sa-ti optimizezi calumea carcasa si ai sistem de ventilatie complet si activ nu ai probleme de incalzire prea mare.

Dar totusi ai.
Iar vorbesti biscuiti. AMD Bulldozerele au probleme uriase si la performanta si la heat output. Pur si simplu nu se merita sa-l cumperi pentru ca dup-aia ori regreti si traiesti cu el, ori il vinzi. In legatura cu tehnologiile foarte avansate, mi-e si mie usor sa alaturi termeni drept 'High rpm circular air pressure displacer' pentru a descrie un simplu cooler
2500k-ul e un procesor foarte bun.. nici nu conteaza daca are sau nu chip grafic integrat pentru ca nu o sa fie folosit decat atunci cand lipseste placa video dedicata [si asta e de multe ori un lucru foarte bun].

Aproape nici un joc nu foloseste eficient 4 core-uri atunci cand exista.. d-apai 8.

Mergi pe 2500k si nu te lasa dus de nas de cei care vad 'shinny buzzwords' si se iau dupa ele ca si mustele dupa lumina.

0 0

Back to top
grigor

[Verde]

Post Posted: 04-03-2012, 09:37:08 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Din cate vad majoritatea, imi sugereaza acel i5, o sa imi fac o configuratie cu acel i5(pentru ca i7 cam iese din buget), si o sa postez si configuratia aici, sa vad ce pereri o sa primesc. Multumesc.
Am incercat acum sa i-mi fac o configuratie cu acest procesor, dar din pacate, nu reusesc sa ma incadrez in bugetul propus, cred ca va fi nevoie sa raman la un procesor mai slabut, pentru ca prefer sa dau mai multi bani pe placa video decat pe procesor.

0 0

Back to top
grigor

[Verde]

Post Posted: 04-03-2012, 10:24:46 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Mi-am facut configuratia asta,avand in vedere ca am renuntat la procesorul anterior ,dar nu am pus sursa, si nici coolere, pentru ca nu prea stiu care ar fi bine sa le pun. De aceea v-as ruga sa i-mi sugerati ce sursa si coolere ar trebuii sa pun,(carcasa si dvd writter am si de aceea nu am pus). Astept pareri

0 0

Back to top
*0ranGe ! extrem

[I ❤ MY POLO!]

Post Posted: 04-03-2012, 11:20:34 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nu stiu exact ce buget ai dar in general sursele Thermaltake sunt fiabile, silentioase si din propria experienta iti spun ca tin mai mult decat specifica producatorul.

Alegerea mea:

http://www.pcgarage.ro/surse/thermaltake/w0134-tr2-rx-cable-management-550w/

Insa mai asteapta si alte pareri.

0 0

Back to top
De4thzone

[KillerBee]

(since 03-08-2019 08:25)

Votes: 31

Post Posted: 04-03-2012, 11:24:46 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Salut , opinia mea este sa astepti pana in aprilie cand apare 22nm CPU -Ivy Bridge de la Intel si pana atunci poate iti maresti si bugetul putin -.

"If you love her, then do something to get her"
0 0

Back to top
hetealx

[The Conquistador]

Post Posted: 04-03-2012, 11:27:09 | Translate post to: ... (Click for more languages)

koltzu wrote:
hetealx wrote:
*0ranGe ! extrem wrote:

Dar totusi ai.
Iar vorbesti biscuiti. AMD Bulldozerele au probleme uriase si la performanta si la heat output. Pur si simplu nu se merita sa-l cumperi pentru ca dup-aia ori regreti si traiesti cu el, ori il vinzi. In legatura cu tehnologiile foarte avansate, mi-e si mie usor sa alaturi termeni drept 'High rpm circular air pressure displacer' pentru a descrie un simplu cooler
2500k-ul e un procesor foarte bun.. nici nu conteaza daca are sau nu chip grafic integrat pentru ca nu o sa fie folosit decat atunci cand lipseste placa video dedicata [si asta e de multe ori un lucru foarte bun].

Aproape nici un joc nu foloseste eficient 4 core-uri atunci cand exista.. d-apai 8.

Mergi pe 2500k si nu te lasa dus de nas de cei care vad 'shinny buzzwords' si se iau dupa ele ca si mustele dupa lumina.

Cand ai sa vezi diferentele de configuratii, unele cu CPU cu cip integrat si altele nu, atunci sa-mi spui tu ca e sau nu bine. Pana atunci nu ai cum sa imi dai dreptate. FX-urile nu pot sa zic ca vezi doamne mega reusite, desi racirea o poti rezolva....in fine, dar cum am zis, nu se merita sa-ti iei pentru jocuri unul cu 8 nuclee, 4 nuclee sunt si ele prea multe dar de-ajuns.

Pretiosu, 122 cu 27
0 0

Back to top
koltzu
[Banned user]

Banned

(since 24-10-2013 15:18)

Votes: 94

Post Posted: 04-03-2012, 11:31:21 | Translate post to: ... (Click for more languages)

hetealx wrote:

Cand ai sa vezi diferentele de configuratii, unele cu CPU cu cip integrat si altele nu, atunci sa-mi spui tu ca e sau nu bine. Pana atunci nu ai cum sa imi dai dreptate.

Incerci sa fii hazliu.. nu reusesti.

0 0

Back to top
*0ranGe ! extrem

[I ❤ MY POLO!]

Post Posted: 04-03-2012, 11:34:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

De ce sa dai o suma destul de mare de bani pe langa care sa mai adaugi inca o suma maricica de bani pentru o carcasa cu o racire buna si inca o alta suma de bani pentru un cooler CPU ca sa poti avea un procesor de care toata lumea se plange ?

Daca vrei intr-adevar performante si ai nevoie de ele pentru ca faci orice altceva in afara de jocuri, mess si internet browsing, atunci mergi pe un i7, 8 nuclee, faci overclock si investesti in racire.

Parerea mea personala hetealx, nu am nimic cu tine dar sunt momente cand trebuie ori sa te documentezi bine si sa vi cu argumente solide .. ori sa taci si sa inveti de la altii.

0 0

Back to top
hetealx

[The Conquistador]

Post Posted: 04-03-2012, 11:36:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Uite aici un cooler foarte bun. A fost testat pe un AMD x4 965 cu valori excelente la temperaturi. Un pic cam scump dar daca vrei iti pot gasi unul mai ieftin. Cat despre sursa, imi place cea oferita de Orange.
Okei, Orange -

Pretiosu, 122 cu 27
0 0

Back to top
grigor

[Verde]

Post Posted: 04-03-2012, 13:30:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Pana acum am ajuns la configuratia asta, asta s-ar incadra in bugetul meu. Pareri?

0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Hardware  
Go to page 1, 2  Next    

The time now is 28-01-2025, 06:07:48
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password

This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x