User
Pass
2FA

My parkour evolution in last 2 year
Go to page Previous  1, 2    

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message6095
sorcepk

[Daffy.Duck]

Status: Offline
(since 09-05-2020 13:21)

Votes: 9

Post Posted: 12-11-2011, 01:39:08 | Translate post to: ... (Click for more languages)

daca il practica nu il practica de drag ci de "Smecherie" mai nou,toti plozii de 10-11 ani practica parkour doar pentru fete sau sa zica si ei ca "Fac" parkour.
parkour nu este ca sa iti consumi energia..vrei sa sti ce este parkour ? na d-aici :
Parkour

Mai mult decat o arta ? un stil de viata !

Senzatii, adrenalina si impulsivitate. Forta, fluiditate si control.

Parkour-ul raspunde unei nevoi umane adanc inradacinate : aceea de a se misca. Este o arta care necesita adevaratul spirit al razboinicului si care ofera actiune pura practicantilor ei.

La baza, Parkour este o metoda naturala de antrenament al corpului pentru a fi capabil de sa se misca rapid, folosind mediul ce ne inconjoara oricand si in orice situatie. Aceasta ? arta a deplasarii ? nu necesita nici structuri specifice, nici accesorii. Corpul este singurul instrument cu care, si asupra caruia se lucreaza. Este o disciplina atletica accesibila tuturor deoarece combina toate inclinatiile naturale corpului uman : alergarea, saritul, cataratul? Este un sport care permite exploatarea potentialului oferit de corpul vostru.

Se centreaza asupta posibilitatii de a face fata unui obstacol dat, fie el in mediul natural sau in mediul urban, intr-o cautare a miscarii care combina efectivitatea cu controlul.
Echipamentul necesar este doar un tricou, o pereche de pantaloni usori de tip jogging si o pereche de adidasi.

? Este ca si cand corpul vostru a fost mereu setat pe pilot automat si deodata, descoperiti ca puteti sa-l pilotati voi insiva ?

Alergarea, saritura, rostogolirea si alte metode de agatare, apucarea si suspendarea de obiecte, balansarea pe diverse obstacole, toate acestea sunt esenta care alimenteaza acest sport. Toate acestea avand un ultim scop : de a nu fi niciodata oprit de un obstacol ( fie el un zid, bara, copac, stanca, vehicule?etc) si de a continua a se adapta.

Felul in care ne miscam a existat inca de la inceputurile omenirii, cand oamenii cavernelor trebuiau sa invete sa se miste cu atentie pentru a vana, a ataca si a se auto-apara. Mai tarziu, grupuri speciale ca ? Ninja ? si mai tarziu, grupurile commando erau invatate miscari specifice pentru a indeplini misiuni de infiltrare. Astazi, pompieri, soldati si fortele speciale de politie inca invata cum sa se miste fara a fi incomodate sau incetinite de obstacole.

Un singur om (chestiune inca dezbatuta) ? David Belle ? si-a devotat viata dezvoltarii acestei arte. Inconjurat de o familie compusa din campioni sportivi, David a practicat sporturi care aveau la baza efortul fizic si care ii permiteau sa se miste eficient ( cum ar fi gimnastica, probele de atletism, alpinism si arte martiale).

In aceasta privinta, David Belle spunea : ? Pasiune, stil de viata, astazi sport ? Parkour, inainte de toate, era o metoda naturala de a dezvolta toate calitatile care sunt la dispozitia corpului uman in conditii normale. Dezvoltarea fortei, agilitatii, vitezei si puterii, au fost primii pasi in aceasta aventura. Ca practicant de gimnastica si arte martiale, aveam deja unele abilitati si tehnici pe care le consideram limitate de structurile impuse de diversele sporturi pe care le practicam. Asa ca, am decis sa creez un sport propriu, si prin asta intelegand fara limitari materiale, doar o pereche de pantaloni de alergat, un tricou, o pereche buna de adidasi si eu.
In timp ce alerg, ma fixez pe un punct si il consider obiectiv, imi spun : ? Voi ajunge acolo, voi ajunge acolo direct, voi ajunge acolo rapid, si nimic nu ma va opri ? .
Trebuie sa precizez ca am fost intotdeauna un admirator infocat si cititor al ? Daredevil ? , ? Spider-Man ? si alte personaje din benzile desenate si filme de actiune. Toti razboinici exceptionali si toti atat de liberi. ?

Idea fundamentala este cea a omului care alearga si pe care nimic nu il opreste.

Parkour se doreste a fi un sport ? complet ?, prin setul de tehnici mentale pe care le inspira practicantilor ei ca si prin multitudinea de tehnici fizice pe care le dezvolta in continuu. Este o disciplina in care antrenamentul este dificil deoarece aceasta testeaza constant limitele fiecarui practiciant. Totul este sa stii daca esti pregatit sa ramai la limitele existente, sau daca esti gata sa impingi limitele la extrem?

Accesibil tuturor cu varsta de 15 ani sau mai mult (avand in vedere dezvoltarea fizica necesara) , Parkour-ul face posibila atat dezvoltarea fizica si coordonarea, cat si dezvoltarea vointei, determinarii, motivatiei, puterii, endurantei, agilitatii si curajului : calitati esentiale in viata ! Educa si informeaza tinerii dornici de experiente noi.

Parkour este mai mult decat un sport. Este un stil de viata, calea de a te gasi pe tine insuti chiar, a invata cum sa-ti cunosti si sa-ti controlezi propriul corp. Devenim astfel mai puternici, si invatam sa depasim obstacole atat psihice cat si fizice.

Un avertisment ? unele persoane ? neatentii ? care se incred prea mult in abilitatile lor fizice si/sau nu iau in calcul riscurile implicate, sunt de multe ori treziti la realitate cu un soc puternic, sau mai rau, grav accidentati (sau morti de-a binelea). In universul Parkour-ului, ideal este sa combini fizicul cu psihicul, forta cu controlul. Este ridicol sa ? cauti libertatea ? si sa ajungi paralizat intr-un carucior, deci sfatul este : maxima prudenta.

S-ar putea spune ca un traceur (practicant al Parkour-ului) va fi un excellent sportiv si in alte sporturi care necesita luarea rapida a deciziilor, agilitate, forta, si auto-control, abilitatea de a fi un bun observator, si multe alte skilluri care se dezvolta, practicand ? Arta deplasarii ?.

Din acest motiv Parkour-ul este cel mai complet sport. Cere si foloseste toate capacitatile fizice ale corpului uman iar in acelasi timp necesita o apreciere neincetata, care este in fapt denumita ? 3D ? - aprecierea distantelor, aprecierea propriilor posibilitati, aprecierea riscului.

In prezent, Parkour-ul s-a raspandit in intreaga lume. Mass-media a profitat de aceasta ocazie ? traceurii au fost folositi pentru videoclipuri, reclame si chiar filme !
( aviz amatorilor de senzatii tari ;D )

SURSA : http://www.traceurs.ro - dai un ochi si inveti

0 0

Back to top
View user's profile Send private message
nr913
[Banned user]

Banned

(since 24-10-2013 10:06)

Votes: 156

Post Posted: 14-11-2011, 13:46:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Și tu câți 12 ani ai?

Attitude - A little thing that makes a BIG difference
0 0

Back to top
sorcepk

[Daffy.Duck]

Post Posted: 14-11-2011, 20:09:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

ma copile taci ma si dai drumu la culcare

0 0

Back to top
adrianad

[Fight Owens Fight ]

(since 22-08-2020 20:16)

Votes: 26

Post Posted: 17-11-2011, 14:55:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

foarte frumos!!

mai fa putina masa musculara
si inca cativa ani de parkour

pt 2 ani e destul de bine

0 0

Back to top
sorcepk

[Daffy.Duck]

Post Posted: 17-11-2011, 20:04:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

multumesc pentru sustinere:D
masa musculara pot sa zic ca o am destul de formata,adica asta e un edit doar asa sa vad cum se vede pe yt
in vara scot unul complet

0 0

Back to top
sHoTeR

[þig]

(since 30-04-2018 22:10)

Votes: 28

Post Posted: 20-12-2011, 19:38:45 | Translate post to: ... (Click for more languages)

sorcepk wrote:
masa musculara pot sa zic ca o am destul de formata,adica asta e un edit doar asa sa vad cum se vede pe yt

Nu stiu ce vad toti cei de varsta ta . Undeva cauta sa fie remarcati si gasesc acest sport "parkour" care te ajuta sa te dezolti atat mintal cat si fizic , dar iti spun eu ca la varsta ta iti consumi timpul cu astfel de porcarii . Gandeste-te putin si la vitorul tau , ia o carte si citeste decat sa faci parkour . Daca faci parkour ce castigi in viata fete?-alea se duc una dupa alta in loc sa fi si tu un om bine cunoscut in societate.
Si sa te gandesti de 2 ori inainte sa faci o schema , miscare pentru ca o cazatura nasoala poate sa iti aduca multe si sanatatea e pe primul loc !
Nu vreau sa te descurajez , dar ai grija si bafta !

"Usually, when you are the absolute best.
You get hated the most"

0 0

Back to top
sorcepk

[Daffy.Duck]

Post Posted: 23-12-2011, 13:30:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

nu m-ai descurajat cu nimic
cat despre faza "faci parkour pentru fete" ...ma doare-n 14 daca fetele cred ca daca faci parkour esti mare zeu,eu practic acest sport pentru mine:D
mersi pentru parere:)

0 0

Back to top
TheShaikan
[Banned user]

Banned

(since 05-01-2012 14:44)

Votes: 24

Post Posted: 26-12-2011, 19:48:45 | Translate post to: ... (Click for more languages)

esti la inceput inca, dar, daca te tii de "sportul" asta, si daca chiar te pasioneaza si continui sa "exersezi", o sa ajungi sa faci chestii foarte misto. keep it up.

Lucrarile Mele

-Hobbies: Thinking about Nyu. 
-Values: Nyu. 
-Dislikes: Everything Else.

0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
darknezz^

[Mentally Stable]

(since 27-01-2012 17:31)

Votes: 2

Post Posted: 02-01-2012, 16:23:36 | Translate post to: ... (Click for more languages)

sorcepk wrote:

Aia e masa musculara? Am mana cat ai tu piciorul...
Oricum bafta la ceea ce faci ,chiar daca nu prea inteleg ce este acest sport.

0 0

Back to top
PGL|ExTra*RaW`

[Creep]

(since 01-05-2012 14:52)

Votes: 7

Post Posted: 19-03-2012, 23:29:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Am practicat si eu 6 luni dar din pacate nu am mai avut timp necesar ca sa continui ,, in fine ceea ce vreau sa iti zic ca e ca ai facut un topic frumos ai prezentat un asa zis sport pe care uni nu il practica si nici nu stiu ce inseamna , parkour contine fff. multe elemente , eu agreez freerun -ul combinat cu cateva elemente de parkour , eu iti doresc succes si numai bine , pa ! >>

* KIIL.FREAKZ.RO[ON]
* smok3rs.no-ip.biz[ON]

0 0

Back to top
LeXusqqqq

[Mentally Stable]

(since 09-04-2012 14:48)

Votes: 4

Post Posted: 25-03-2012, 23:10:34 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Respect pt cei ce practica !
0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by AMG, 04 October 2014 09:18

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  
Go to page Previous  1, 2    

The time now is 09-02-2025, 00:44:16
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password

This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x