User
Pass
2FA

PvP guide pentru incepatori/medium si chiar avansati
Go to page 1, 2  Next    

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message8448
Turbokill1337

[NoFriendsNoParty]

Status: Offline
(since 11-07-2021 15:46)

Votes: 63

Post Posted: 31-03-2012, 14:30:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Salutare, as vrea sa incep cu o mica prezentare: cam ce realizari am eu [R4AT] http://i.picoodle.com/cdaj2e9e , [R1EVOWOTLK] http://i.picoodle.com/9d8j2e9g & http://i.picoodle.com/e08j2e9h ,
[122-0 ca unu a fost disconect] http://i.picoodle.com/27dj2e9i , [2.8K AT] http://i.picoodle.com/674j2e9j & http://i.picoodle.com/3caj2r7t .
La curent r2 la 2v2 pe genesis, 3v3 r2, r5 si r10.

Joc WoW inca din Classic 1.10 patch si am fost impresionat de aspectul jocului inca de la inceput, cand am descoperit arena in TBC [Burning Crusade] m-a impresionat mult si de atunci inca fac arene.

Am fost noob/newbie/slab la joc/fara experienta in joc si in general in pvp, in comparatie cu cei care au jucat servere mai populate care evoluau in pvp pentru ca multi jucau si pe blizzard.

Am invatat sa joc din mai multe surse pvp, am descoperit filmele wow pe youtube unde am fost foarte impresionat si inspirat dupa care am vrut sa joc si eu la un nivel mai inalt.

Eventual am descoperit tot mai multe surse, fie ca era film, ghid, tutorial sau live stream.

Spun ca am fost noob de-al lungul timpului pentru ca am jucat doar private servere si o multime care nici nu aveau treaba cu pvp sau fie ca era skill cap-ul pe server foarte mic.

Unii poate vor intreba, dar ce e skill cap? skill capul in viziunea mea esti limita skilului[capacitatea] pe server, sa zicem pe freakz ca skill capul e destul de mic in comparatie cu AT sau Blizzard unde evoluarea pvp a fost maximala.

Skillul si profesionalismul in pvp in general inseamna pregatire, experienta, macrouri diverse si corecte, binduri comode si eficiente, cunoasterea abilitatilor, duratiile lor si eficienta lor, constienta situatiei, comunicare si prevenire[skype], strategii.

Majoritatea de pe server sunt slabi la pvp, fie ca abia au inceput sa joace, fie ca nu au avut de unde sau nu a avut cine sa-i invete "cum se joaca" corect sau fie ca pur si simplu nu le pasa si joaca doar de fun si le convine sa fie clickeri [care apasa abilitatile cu mouse-ul], backpedalleri/keyboard turners [care nu folosesc mouseul pentru miscarea pozitiei caracterului sau chiar mai rau, merg cu sagetile.

Acest Guide este mai mult pentru cei incepatori/medium dar si cei avansati pot invata cate ceva care inca nu au atins 2.2k la 2v2 [da se stie care multi sunt foarte slabi si au trecut peste 2.2k usor, fiind carati de combo sau clasa care e foarte op [la moment fury warr, hunters]

Sa incepem cu incepatorii [clickerii, backpedallerii]

Deci problema cea grava la voi e ca dati click pe abilitati si majoritatea timpului sunteti concentrati la bara de abilitati si nu va puteti deplasa caracterul.

Corect va deplasati cu strafe [mergeti fie ca in stanga fie ca in dreapta dar direct pe linie fara sa va abateti de la drum] dar cum facem asta? apesi simplu q pentru stanga si e pentru dreapta, aceasta va fi strafe automat, manual faceti apasand "A+butonul drept" de la mouse si pentru stanga si "D+butonul drept" pentru dreapta.

Dar cum imi rotesc caracterul? pur si simplu tii apasat butonul drept @ mouse si intorci in care parte ai nevoie.
Bravo, acum stiti sa va miscati corect caracterul!

Sa ne intoarcem la partea cu click pe abilitati, multi nu au idee ce sunt alea binduri sau cum le pui, pentru a intra la binduri apasam escape [butonul mai sus de Tab de pe tastatura] intram la Key Bindings si "VOILA" am intrat in lumea bindurilor, noi avem nevoie de binduri pe abilitati deci dam cu roticica de la mouse in jos pana vedem MultiActionBar Bindings, aici punem bindurile de care avem nevoie pe abilitatile necesare in pvp.

Recomand sa puneti cate un 1-3 binduri pe saptamana, daca va descurcati sa le memorati, putem pune mai multe. Sugestii de binduri sunt: q, e, r, t, f, v, c, x, z, etc.
Aceste sunt binduri de baza, sau mai bine zis de inceput, pentru binduri mai avansate, revenim mai tarziu.
Bravo, nu mai sunteti clicker!

Sa trecem la playerii medium

Sunteti partial clickeri, fie ca aveti binduri doar la o parte din spelluri, fie ca folositi macrouri incorecte, fie ca nu aveti o rotatie corecta pe target sau nu cunoasteti abilitatile si functia lor.
Fie ca nu aveti decat binduri de baza f, g, j
Binduri avansate sunt cele cu shift+cifra/litera, ctrl+cifra/litera sau alt+cifra/litera.
Problema aici e ca mai aveti de citit tooltipuri [informatia spelurile, cand dam cu cursorul pe abilitati puteti afla multe despre ele, duratia, functia, school[scoala sau categoria abilitatii] scolile abilitatilor sunt: shadow, arcane, frost, fire, holy si nature.

Voi stiti ce e ala interrupt [abilitatea care intrerupe castul pe o anumita duratie] dar nu stiti sa-l folositit eficient, fie ca sunteti concetrati la bara sau la cooldownurile voastre [abilitati care va fac temporar mai puternic], poate problema e ca dati intreruptul pe scoala care nu era nevoie? sa zicem ca tu esti arms warrior si te bati in duel cu un discipline priest, sunteti in toiul bataliei, tu ai 80% HP [health=viata=sanatate] si el are 50% HP si casteaza shadow blast care face parte din scoala shadow si tu ii dai intrerupt pe acest cast si tu nici nu realizezi ca irosind intreruptul stopand putin dmg care il facea priestul, tu i-ai permis sa-si dea heal, el avand scoala de heal holy libera se face full [viata plina] si toata presiunea de pe el s-a stopat si trebuie sa o luati de la capat.
PvP este deosebit prin ceea ca poate fi situational si divers si isi poate schimba directia in doar cateva secunde, ceea ce il face entertaining [distractiv].

Ce e nevoie sa facem ca sa mai evoluam daca suntem medium? Invata strategiile oponentului, sa zicem ca sunteti mage si dati duel cu un rogue, tu astepti ca el sa faca deschidere [open] si daca ai experienta esti constient ca rogue o sa vrea sa stea pe tine cat mai mult ceee e mai mult specific la melee [clasele care dau dmg doar de la distanta mica] trebuie sa stii sa tii distanta sau cel putin cum functioneaza si cat dureaza fiecare abilitate de la rogue ca sa stii sa ei cum sa ai un avantaj, de exemplu ai dat putin burst pe rogue si el vrea sa faca restealth [sa se bage iar invisibil] si da smoke bomb [fumul]
tu stai la distanta ca sa nu apuce reopen pe tine [redeschidere] si dai blizzard peste fum, evident care ii da dmg si il tine in combat.

Trebuie sa stii cum oponentul are de gand sa procedeze, de exemplu toti stim ca warriorul la inceput de batalie da charge [fuge spre tine cu viteza mare care da stun] si un avantaj e sa-l sari cat mai tare ca sa faci distanta intre unde vei ateriza tu si el unde initial a dat charge unde erai tu.

Trebuie sa stii sa faci corect LOS [line of sight=linia vizualitatii] ( e corect out of LOS defapt cand zici ca targetul nu e in vizualitatea ta in care il poti atinge direct cu un spell [abilitate] gen frostbolt.

Cum facem LOS la inamic? tinem inamicul in slow [in miscare redusa, adica se misca mai incet, gen frostshock, frostbolt, cone of cold, hamstring si multe altele] si te duci dupa un obiect de obicei in arena dupa pillar, adica dupa perete si ca healer sau chiar ca dps capabil de heal iti dai heal fara a avea frica de a-ti lua intrerupt.

Arena

Zona de batalie in numarul egal de oponenti fie 2v2/3v3/5v5.
In termen de balans se enumera astfel 3v3>>2v2>>5v5.

Prima greseala care o fac multi e ca pierd un avantaj destul de mare e ca nu-si pun toate enchanturile exemplu http://www.wowhead.com/item=52749 , sau gemurile exemplu http://www.wowhead.com/item=52242 .
A doua greseala e ca multi joaca fara sa comunice cu partenerul/ii si se coordoneaza foarte gresit nici macar in party, pentru comunicare eficienta si usoara recomand skype.

Dar ce sa comunicam? in primul rand pentru inceput cel putin sa anuntati in care target aveti de gand sa dati dmg si pe care vreti doar sa-l controlati gen sunteti arms warrior si jucati cu resto druid a-ti dat de frost mage si shadow priest si pentru prima data jucati cu skype, targetul mai usor de omorat evident este spriestul ca el nu are spelluri gen blink sau invis si un milion de nova [ingheturi]
care ii permite sa se feresasca de o tona de dmg, deci a-ti dat charge a-ti inceput rotatia de warrior care este charge>hamstring>rend[de si e aproape inutil si overpower nu prea da dmg]>mortal strike ca
neaparat sa faceti 3x https://www.wow-freakz.com/spells.php?spell=84588 (wowhead link) daca aveti peste 60 rage va permiteti heroic strike dar daca aveti spec de heroic strike nu va faceti griji ca nu ramaneti
fara rage spamand heroic strike, dar daca jucati slam spec pe cel care il joc eu si il prefer deoarece da un damage absurd [da uneori chiar op] atunci mai usor cu heroic strike ca ramaneti fara rage
sa nu uitam de colosus care strabate total armura oponentului ceea ce va permita sa dati un dmg mare , cu slam spec daca a-ti facut 3x de lambs of slaughter si dati colosus rotatia corecta de dmg va fi
slam>hc[heroic strike]>slam>hc>MS[mortal strike] sa nu uitam ca trebuie neaparat sa tzinem oponentul in slow[hamstring] altfel poate scapa usor si pierdem toata presiunea.

Cand a-ti dus tzinta de omor [kill target] sa zicem sub 60% atunci vreti sa controlati healerul ca warrior aveti throwdown, charge si intimidating shout.

Dar nu va grabiti sa dati toate cds ca sa-l omorati cat mai rapid posibil, sa tzinem cont de trinketu pvp la healer sau celalalt partener al dpsului, in cazul nostru 2x dps shpriest mage, trebuie sa-l fortati cu un ciclon cand la fel la-ti dus low HP [ putina viata = presiune mare] pe shpriest, nu va grabiti sa aruncati reckless cand magul e liber ca poti sa-ti ei un deep freeze in care te pot bursta maxim si sa
mori imediat, la fel rdruid tau trebuie sa fie atent sa nu-si ia polymorph [ trebuie sa-l tzina in focus target [ tzinta de concentrare ], cei aia? focus target e o tzinta optionala si necesara pentru a vedea ce face celalalt oponent mai ales la noi pe server unde arena frames nu lucreaza si nu intodeauna stim la ce combo [compozitie de team gen shpriest/fmage] sa ne asteptam.

Ne intoarcem la shpriest mage , deci am intrat in shpriest am dat putin dmg in el suntem atenti si la mage, chemam un ciclon de la druid nostru sau un roots [ la druid entangling roots, alte gen de roots improved hamstring, improved chains of ice] daca aveti presiunea pe shpriest, probabilitatea ca magul va da trinket la ciclon este foarte mare, deci ne pregatim sa dam un fear la mag daca vine mai aproape si va provoaca probleme daca deja stim sa folosim focus target[ se poate binda de la Keybindings ] atunci avem nevoie si de fear macro[ /m in chat ][ /cast [@focus] intimidating shout ] si mage va fi controlat pe o mica perioada, daca aveti probleme incerc sa omorati shpriest a-ti putea incerca sa da-ti un roots la mag si imd ne mutam pe mage fie ca vine rdruid mai aproape de el si tu dai intervene [ /cast [@numelepartenerului] intervene sau /cast [@party1] intervene (va da intervene pe targetul primul partener din party) si incepeti sa distrugeti magul, nu irositi aiurea charge ca magul da blink si nici heroic leap nu iti garanteaza ca nu vei scapa targetul.

Ofensive play

ce e ala ofensive play? [ jucand ofensive/agresiv ] atunci cand incercati la maximum sa puneti presiune mare pe kill target si vreti sa faceti presiune mare cu mare disperare si daca kill target fuge los iti poti pierda presiunea asa ca incearca si pe celalalt putin adica fa swap/switch [schimbararea targetului] si joaca ofensiv, ca warrior cand joci foarte agresiv nici nu stai mult sa dai spell reflect decat daca stii ca vine un cc [ crowd control gen ciclon, hex]

Defensive play

atunci cand joci foarte defensiv fie ca vrei sa fugi dupa pilon cu parterul impreuna si astepti sa li se termine cds la oponenti ca pe urma voi sa puteti juca ofensiv si sa nu aveti probleme supravetuind, fie ca celalalt team a facut mare presiune pe voi, in special cand iti omoara healerul inainte ca sa omori tu ceva, nu dispera sa faci presiune mai multa cand stii ca partenerul tau are nevoie de ajutor, daca stie ca nu are cds defensive gen [barskin, trinket, tree form] atunci ajutati partenerul [ doar sunteti o echipa nu? in echipa se joaca in colectiv mai putin individual cum o fac multi, isi lasa partenerul sa moara in toate arenele si pe urma incepe sa-l injure ca e slab si ca nu stie sa reziste, da poate e vina ta ca nu ai ajutat cu un stun, cu un slow ?

Trebuie sa stiti sa va pastrati calmu, chiar daca este greu si stresant, incercati sa va calmati si concentrativa la joc, comunicati cu partenrul, creati o strategie, gen eu ma duc pe priest tu dai ciclon la mage, nu da trinket ca vin sa te ajut sau nu da trinket la deep freeze ca opresc eu polymorph cu un charge pe focus la mage, coordonativa impreuna, jucati cu cap , provocati greseli la parteneri, fiti atenti la cast sa nu va faca fake cast [ cast fals cand vrea ca tu sa dai intreruptul in gol, incepe cast si-l opreste la o anumita perioada].

Interesativa de strategiile/gandurile partenerului , daca e rogue, incearca sa-l scoti inainte sa faca open, daca e mage si casteaza shatter[frostbolt+icelance] dai reflect.
Incearca strategii noi daca vezi ca ceea ce faci tu/partenerul tau nu e efectiv.

Pentru a mai invata ceva nou, recomand sa vizitati aceste siteuri warcraftmovies.com , live stream hydramist.net , niste ghiduri/discutii pvp eltistjerks.com / arenajunkies.com
Cel mai important e sa nu va supra apreciati cand faceti ceva corect sau mai bine zis sa nu credeti ca gata cunoasteti jocul la perfectie, nu, e mult pana inveti tot jocul.
Al 2 lea lucru e sa nu suferiti, sa va respectati, sa va ajutati unu pe altul chiar daca va deosebiti de skill.
Nu va copiati specurile [talent/gear setup] fara sa stiti care e scopul, talentele se pot diferi de la 2v2/3v3 sau chiar duele.
Incercati diferite specuri, vedeti care merge mai bine si la ce ar fi bun.

Daca aveti intrebari ce se refera la pvp lasati un reply sau ma puteti gasi pe genesis la aliantza dand un /who turbokill [am mai multe caractere cu numele turbokill]
Daca aveti sugestii la ghid, propunetile, dar tzineti cont ca ghidul e mai mult pentru incepatori si cei medium.

Au contribuit la guide: phixels.
Ghidul posibil sa mai fie modificat!

drthbe5rt6jertjerthergvtbbreterr55byrtbyrt

Last edited by Turbokill1337 on 04-04-2012, 13:47:11; edited 1 time in total
0 0

Back to top
View user's profile Send private message
Vlladd

[High Priest]

(since 29-01-2013 19:35)

Votes: 25

Post Posted: 31-03-2012, 15:04:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ai multe greseli de scriere,check them out.
0 0

Back to top
Nerfz
[Banned user]

Banned

(since 02-04-2013 15:38)

Votes: 24

Post Posted: 31-03-2012, 15:21:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Respect your arena partener and NEVER get mad on him ^^

0 0

Back to top
octibest

[Old Dog]

(since 25-04-2019 09:59)

Votes: 5

Post Posted: 31-03-2012, 16:12:41 | Translate post to: ... (Click for more languages)

GG eu nu pot sa fac pvp pur si simplu se blocheaza sangele in vene cand primesc stun
0 0

Back to top
hysagi

[Like a boss]

(since 16-12-2012 17:07)

Votes: 10

Post Posted: 31-03-2012, 16:48:39 | Translate post to: ... (Click for more languages)

octibest wrote:
GG eu nu pot sa fac pvp pur si simplu se blocheaza sangele in vene cand primesc stun

i lol'd

0 0

Back to top
Grevous

[Mentally Stable]

(since 26-06-2012 10:34)

Votes: 2

Post Posted: 31-03-2012, 17:28:08 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ba asta te astept sa faci tu un guide pvp la fel de bun ce conteaza greselile de gramatica?-
0 0

Back to top
Vlladd

[High Priest]

(since 29-01-2013 19:35)

Votes: 25

Post Posted: 31-03-2012, 19:18:08 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nu conteaza,dar totusi daca esti binedispus sa faci un guide bun de ce sa nu arate si frumos?
0 0

Back to top
lukziny

[Mentally Stable]

(since 08-05-2012 16:57)

Post Posted: 31-03-2012, 21:53:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

in primu rand te adaptezi. daca huter/fury merge bine pe patch asta e si logic sa profiti. tu ca warrior ai jucatcu lock, spre exemplu? cred ca nu. sau ca spriest cu warr? cred ca nu. zici ca multe teamuri st carate de clasa/combo. adevarat. fiecare joaca ce combo ii prinde mai bine.

pt tine hunter/fury ti se pare op ca te`au batut la 2v2. aia e...

0 0

Back to top
Turbokill1337

[NoFriendsNoParty]

Post Posted: 31-03-2012, 22:12:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

lukziny wrote:
in primu rand te adaptezi. daca huter/fury merge bine pe patch asta e si logic sa profiti. tu ca warrior ai jucatcu lock, spre exemplu? cred ca nu. sau ca spriest cu warr? cred ca nu. zici ca multe teamuri st carate de clasa/combo. adevarat. fiecare joaca ce combo ii prinde mai bine.

pt tine hunter/fury ti se pare op ca te`au batut la 2v2. aia e...

te adaptezi la multe, dar cand e vorba de 1 shot de neprevenit atunci chiar nu ai ce sa faci, gen iti ei un cc dai trinket ca iti moare healeru instant si iei alt cc, warrior cu lock+healer? da combo bun pt 3s, fury/hunter e cel mai op la curent, ca te poate pica instant cat nu te-ai stradui tu de mult sa faci ceva la timp.
cand aduci si tu contra-argumente mai concrete atunci mai discutam.

0 0

Back to top
lukziny

[Mentally Stable]

(since 08-05-2012 16:57)

Post Posted: 31-03-2012, 22:34:52 | Translate post to: ... (Click for more languages)

pana la urma asta e patchu. next o sa se schimbe
0 0

Back to top
namshar

[Mentally Stable]

(since 10-05-2013 17:52)

Votes: 3

Post Posted: 01-04-2012, 13:53:39 | Translate post to: ... (Click for more languages)

cu mine n`ai postat photo de pe evolution ? 135-2 , 1 loose ca erai beat si 1 cand am plecat de la pc? si r1 @ 3v3 eu tu si manbear? boschetarule =]]

THINK SMART
0 0

Back to top
Turbokill1337

[NoFriendsNoParty]

Post Posted: 01-04-2012, 14:47:38 | Translate post to: ... (Click for more languages)

namshar wrote:
cu mine n`ai postat photo de pe evolution ? 135-2 , 1 loose ca erai beat si 1 cand am plecat de la pc? si r1 @ 3v3 eu tu si manbear? boschetarule =]]

nu am facut atunci poze.

0 0

Back to top
raio
[Banned user]

Banned

(since 16-09-2012 12:54)

Votes: 26

Post Posted: 01-04-2012, 22:12:27 | Translate post to: ... (Click for more languages)

foarte tare, bravo

ceva mic de adaugat: incercati sa jucati cu camera la zoom maxim

From the outside to the inside, from the outside undercover
I pull myself into your mother, cos I can take it like no other
0 0

Back to top
vanking

[Mentally Stable]

(since 10-09-2014 13:25)

Votes: 2

Post Posted: 02-04-2012, 00:03:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

respect si uvajuha pentru guide ))
0 0

Back to top
predy665

[Mentally Stable]

(since 24-10-2016 00:42)

Votes: 14

Post Posted: 03-04-2012, 19:25:34 | Translate post to: ... (Click for more languages)

gg
0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  
Go to page 1, 2  Next    

The time now is 05-11-2024, 10:05:13
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password

This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x