User
Pass
2FA

Mage - Frost, PvP

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> WOW -> Cataclysm
Author Message3629
bogdah

[Mentally Stable]

Status: Offline
(since 12-06-2012 19:34)

Votes: 2

Post Posted: 12-04-2012, 14:16:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Frost Mage PVP Guide

Ce veti gasii mai jos -

1. General stuff
* Stats
* Gear
* Talents + Glyphs
* Macros
* Add-ons

2. Tactics
*Videos
*Fmage versus
*2v2 comps

1. General stuff

1.1 Stats

Dupa ce ai obtinut un gear care te duce la peste 3k resilience, poti sa incepi sa te ocupi de cresterea stat-urilor de pe urma carora beneficiezi cel mai mult, aka <Intelect>

Stat-ul de care un Mage Frost are absolut nevoie este hit rating-ul, care trebuie sa fie egal sau mai mare cu 4%.

De asemenea trebuie capat si Spell Penetration-ul care este undeva la 195. Totusi un alt mag cu Mage Armor are +45 rezistenta, deci ar trebui sa aveti undeva la 240.

Procurile de Frostfire Bolt (wowhead link) depind de Crit Chance si ar trebuii sa aveti undeva la 19% crit chance fara buffs.

Deci, prioritatea ar veni asa: Hit -> Spell Pen ->Intellect -> Crit Cap -> Mastery

Haste si spirit sunt inutile pentru mage.

1.2 Gear

Nu sunt multe de spus aici dar apare o mica disputa intre playeri. Aceea intre Staff si Sword + Off Hand.
Eu vad a doua optiune mai benefica deoarece beneficiezi de Power Torrent pe Sword si Enchant pe Off Hand.

1.3 Talents and Glyphs

http://wowtal.com/#k=SHRRJVQJ.aei.mage.R-1r0O

Se merge pe talentul de Impact pentru un extra stun care poate fii folosit si ca interrupt.

In ceea ce priveste glyphs:

Glyph of Frostbolt
Glyph of Frostfire
Glyph of Ice Lance / Glyph of Molten Armor

Glyph of Evocation
Glyph of Polymorph / Glyph of Blink
Glyph of Icy Veins / Glyph of Invisibility

Glyph of Conjuring
Glyph of Slow Fall
Glyph of Armors / Glyph of Arcane Brilliance

1.4 Macros

O sa adaug doar cateva macro-uri din ale mele, dar nu vi le recomand. Ideal ar fii sa va creati singuri macro-uri in functie de stilul de joc si key-binds.

#showtooltip Ring of Frost
/cast !Ring of Frost
<Va ajut deoarece ramane cercul de la ring chiar si dupa un Ice Lance sau alta vraja>

/use [nomodifier] Ice Barrier; [modifier: shift] Mana Shield; [modifier: alt] Mage Ward
<3 armuri intr-un buton>

#showtooltip Ice Block
/stopcasting
/cancelaura Ice Block
/cast Ice Block
<Cand sunteti in Ice Block iesiti mai rapid decat usual>

#showtooltip <Ground Mount>
/cast <Flying Mount>
/cast <Ground Mount>
Daca sunteti in bg va summona ground mount, si daca sunteti out of bg va summona Flying mountul, unde <Ground Mount>
si <Flying Mount> se inlocuiesc cu mounturile voastre

Mai am macrouri de 2 sau 3 vraji pe un singur buton dar asta depinde de stilul de joc...
Spre exemplu eu tin pe C -Counterspell (wowhead link) si pe Ctrl+C Polymorph(Black Cat) (wowhead link).

1.5 Add-ons
Recomand urmatoarele:

- LoseControl
- OmniCC
- Quartz
- TidyPlates

Pentru interfata:
* Bartender
* Xpearl

2.Tactics

Nu stiu altii cum invata dar pe mine ma ajuta mult video-uri. De aceea o sa va recomand sa vedeti cateva dar o sa si explic cateva din tacticile pe care le folosesc.

2.1 Videos

https://youtube.com/watch?v=ZeS-0-_FOmo:

Hengest<TGN> ruland un fmage fara end-game gear in 4.0.6 si vorbind despre modificarile aduse in 4.1.0

https://youtube.com/watch?v=Fzazh5sxyVs:

Acelasi Hengest cu acelasi fmage si cateva battleground tactics

https://youtube.com/watch?v=-mwa9YREsK0:

Hengest Burst

2.2 Fmage versus<briefly>:

2.2.1 Un rogue bun ar trebuii sa stie sa va manance de vii... totusi cu sincronizare buna ii puteti infrange. Impotriva lor e bine sa jucati putin mai defensiv. Daca i-ati prins intr-un freeze/deep freeze nu va dati toate cd pe ei deoarece le puteti da degeaba. Un freeze urmat de trinket, icy veins sau mai stiu eu ce alt proc, atunci cand el da vanish nu va prinde prea bine. Totusi ideea principala e sa NU stati langa el Folositi Blink si orice fel de freeze.
Stiu ca pare o prostie ca va spun asta dar am vazut magi care o fac. NU TRINKETATI SAP (wowhead link)! Stiu ca rogue da tare pe opener dar tineti de trinket cat puteti! De obicei se da la blind, pt ca rogue vi-l da ca sa se refaca.
*Am vazut un ghid video in care se juca vs rogues la Ring of frost (wowhead link) dar nu il mai gasesc. Dupa ce il gasesc il adaug. Ideea era ca magu nu parasea ringu si il obliga pe rogue daca da Shadow Step (wowhead link) sa se teleporteze fix pe ring.

2.2.2 La warr trebuie sa tineti minte urmatoarele. Blink din Intercept (wowhead link). Incercati sa nu fiti in mele range dar nici prea departe ca sa nu va poata da charge. 8 yards range.
Daca stiti ca puteti da Polymorph urmat rapid de un Ice Lance sau Fire Blast dati Polymorph pe Reflect (wowhead link) pentru a va vindeca.

2.2.3 Spriest-ul va pune cele 3 dot-uri si va face LoS. Scapati de dot's cu Ice Block (wowhead link) si incercati sa ganditi urmatoarea lui miscare pentru a contracara LoS. De asemenea intre doua burst-uri folositi Spellsteal (wowhead link). Va puteti alege cu 500 stamina pt 2 minute sau chiar cu un Fear Ward (wowhead link) de 2min.

2.2.4 Warlock-ul pe affliction nu are dmg asa de mare <pe acest srb>; daca stiti sa dati Remove Curse (wowhead link) si Iceblock atunci cand trebuie. Destro Lock are dmg suficient ca sa va omoare rapid. Tineti de Counterspell, Fire Blast, si DF folosindu-le ca interrupturi. Obligatoriu Mage Armor trebuie tinut.

2.2.5 Impotriva unui alt fmage va conta skillul. Blink din DF (wowhead link). Si jucati la spellsteal pentru a fura procuri si armuri.
*Exersati fake cast. De asemenea nu riscati sa castati si sa inghititi un counterspell. Cu FoF actieve dati Ice Lance si LoS.

2.2.6 Boomkin-ul se comporta ca un caster. Counterspell la timp. Spellsteal pe Mark of the Wild (wowhead link)!

2.2.7 Feralul nu are dmg daca negati openerul. La fel ca la rogue tineti de trinket si incercati sa-l tineti departe de voi. Atentie ca are 2 charge unul in feral si unul in bear! Iceblock pentru a nega trinket si alte procs.
*Vs feral in stealth nu stati pe loc ca sa il obligati sa deschida cu Pounce (wowhead link). Blink si freeze de pet.

2.2.8 Eu hunterul il vad usor de batut daca stiti ce aveti de facut. Stati in melee range si carati-i. Dupa trinket si Master's Call (wowhead link) nu va mai scapa din freeze.

2.2.9 Paladinul retri o sa va care. Blink din Hammer of Justice (wowhead link) si carati-i cat e freeze. cand isi va da bula puteti sa va vindecati sau sa va refaceti mana.

2.2.10 De shamanul enh eu zic sa fugiti - El da tare si ma dispera lupii aia atat de draguti care te mananca de viu. Iceblock la timp si fire orb / frostfire orb in toteme.

2.2.11 Shamanul Elemental trebuie tinut sa nu casteze si interrupt la timp. De asemenea fire orb / frostfire orb in toteme.

2.2.12 DK. Cei mai cei. Trebuie negat orice fel de atac sau se va heal-ui. Grija cu petul pentru ca multi DK il folosesc ca sa isi refaca viata.
Daca stiti ca nu il puteti controla dati-i dismiss mai bine. Stati departe de ei. VS Unholy tineti Mage armor (wowhead link).
*De remarcat ca DK nu au CC deci trinketu se da pe Silence.

<Sper ca nu am uitat vre-o clasa>

2.3 2v2 teams

Incercati cu un Heal pentru inceput, e mai usor decat dual dps. Dupa ce ati capatat ceva experienta acestea ar fii cele mai viabile arena teams:

Fmage + Spriest
Fmage + Sub Rogue
Fmage + Feral

Desi initial mi s-a parut useless merge si Frost + Fire destul de bine.

Aveam multe in cap dar cand m-am pus sa scriu s-au imprastiat ideile... daca imi aduc aminte o sa mai adaug cate ceva. Astept Critici si Obiectii
dar va rog formulati-le decent...-

Last edited by bogdah on 14-04-2012, 19:27:01; edited 5 times in total
0 0

Back to top
View user's profile Send private message
Radical

[Madness forever]

(since 13-04-2023 12:11)

Votes: 461

Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 12-04-2012, 17:45:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nimic nou, ai la gauri in guidul asta mai multe decat sunt pe luna.
Un rogue bun ar trebui sa va manace de vii? m.am spart de ras, adu.mi orice rogue de pe server sa vedem 1v1 ce imi face mie, sau oricarui alt mage trecut de 2,2k rate.(trinketul il dai la blind in rogue vs rogue sa sti si tu, nu se tine de el- cum ai blind il dai- asta daca nu ai ceva overtime pe tine si iti sparge blindul)
La warr sa tinem minte sa dam polymorf pe reflect, o ardeti cu chestia asta in vreo 3 guiduri aici- paraleli total, se da polymorf+fireblast(daca e in range si nu ai cd) sau polymorf+icelance, daca warrul e destept- cei trecuti de 2,2k rate sunt, inseamna ca stie sa faca swap wepons sa scoata reflectul si sa manace polyul pentru regen.
Impotriva unui frost mage blink la deepfreeze- mai facut sa rad si mai mult.
Teorie frost vs frost- dau pet nova pe langa tine(sa nu fac dr la frost nova) apoi dau deepfrezze- tu dai blink, apoi eu spamez 2 icelanceuri(pt ca am 2 fof ramase deoarece pe freakz df nu consuma fof) dupa ce dau 2 icelanceuri vin si iti dau o nova in care iti mai dau un icelance -poate doua, deci daca stateai in deepfrezeul ala tot ce se intampla era sa iei 2 icelanceuri(pt ca ai mage armor si trece repede df) si aveai blink pt nova.
Inainte de practica e teoria- daca nici pe asta nu o stiti lasati.va de guildeuri pentru mage.
Boomkinul e ca un mage - cum sa spui asa ceva? ma asteptam la un sfat de genul scoateti mirors la starfall sa luati mai putine stele in cap, sau prindeti copacii in ring of frost- chestii de baza si totusi nici astea.
Tu vezi hunterul usor de batut? ba sa fiu al naibi, deci ai zis ca un rogue bun bate un mage bun si practic un mage bun bate un hunter bun ? pe ce planeta, unde e azwrath:|
TU dai blink din repetance? pe ce server merge asta? vreau si eu -
Fail guide is fail.

0 0

Back to top
bogdah

[Mentally Stable]

Post Posted: 12-04-2012, 21:00:56 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Allybetrayer wrote:
adu.mi orice rogue de pe server sa vedem 1v1 ce imi face mie, sau oricarui alt mage trecut de 2,2k rate.

Nu vreau sa fiu rautacios dar fii modest. Nu cred ca nu exista rogue sa te bata. Nu te cunosc dar nu cred ca esti skill capped.

Allybetrayer wrote:
(trinketul il dai la blind in rogue vs rogue sa sti si tu, nu se tine de el- cum ai blind il dai- asta daca nu ai ceva overtime pe tine si iti sparge blindul)

Da stiam asta. "A tine de trinket" inseamna a nu-l da in SAP. Nu sa mori cu el off cooldown.

Allybetrayer wrote:
La warr sa tinem minte sa dam polymorf pe reflect, o ardeti cu chestia asta in vreo 3 guiduri aici- paraleli total, se da polymorf+fireblast(daca e in range si nu ai cd) sau polymorf+icelance, daca warrul e destept- cei trecuti de 2,2k rate sunt, inseamna ca stie sa faca swap wepons sa scoata reflectul si sa manace polyul pentru regen.

Riscul de a da poly si a-l vindeca e mic. Da se da urmat de un Ice Lance dar ce e "rau" in a amintii asta... am vazut multe battle-uri definite de un poly reflectat!

Allybetrayer wrote:
Teorie frost vs frost- dau pet nova pe langa tine(sa nu fac dr la frost nova) apoi dau deepfrezze- tu dai blink, apoi eu spamez 2 icelanceuri(pt ca am 2 fof ramase deoarece pe freakz df nu consuma fof) dupa ce dau 2 icelanceuri vin si iti dau o nova in care iti mai dau un icelance -poate doua, deci daca stateai in deepfrezeul ala tot ce se intampla era sa iei 2 icelanceuri(pt ca ai mage armor si trece repede df) si aveai blink pt nova.

DF e stun. Nu pot casta, nu pot da counterspell sau altceva. Cat eu sunt in nova ta eu pot da freeze/deep freeze/counterspell sau altceva(Dai in mine dau in tine) -.

Allybetrayer wrote:
Inainte de practica e teoria- daca nici pe asta nu o stiti lasati.va de guildeuri pentru mage.

Ok. Nu am zis in ghid ca am enspe mii de ani de experienta pe fmage. Nu am skill cap. Dar macar scriu corect!

Allybetrayer wrote:
Boomkinul e ca un mage - cum sa spui asa ceva? ma asteptam la un sfat de genul scoateti mirors la starfall sa luati mai putine stele in cap, sau prindeti copacii in ring of frost- chestii de baza si totusi nici astea.

E caster. Asta e ideea. Vrei sa iti explic cum sa dai click sa pui ring si sa stai pe margine? Vrei sa iti zic ca are delay de 2 secunde? Afla si singur baietel.

Allybetrayer wrote:
Tu vezi hunterul usor de batut? ba sa fiu al naibi, deci ai zis ca un rogue bun bate un mage bun si practic un mage bun bate un hunter bun ? pe ce planeta, unde e azwrath:|

Bine frate daca pleci de la premisa ca oricine te bate lasa-te de wow. Joaca altceva cu botii.

Allybetrayer wrote:
Fail guide is fail.

Nu e posibil pe retail. Aici da!!

Cum sunt si alte exploituri pe care multi le stiti dar nu le reportati, de ce sa le repare.

In ansamblu apreciez critica ta, e constructiva si iti multumesc. But L2P dude! -

0 0

Back to top
Radical

[Madness forever]

Post Posted: 12-04-2012, 21:26:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

bogdah wrote:
Allybetrayer wrote:
adu.mi orice rogue de pe server sa vedem 1v1 ce imi face mie, sau oricarui alt mage trecut de 2,2k rate.

Nu vreau sa fiu rautacios dar fii modest. Nu cred ca nu exista rogue sa te bata. Nu te cunosc dar nu cred ca esti skill capped.

Allybetrayer wrote:
(trinketul il dai la blind in rogue vs rogue sa sti si tu, nu se tine de el- cum ai blind il dai- asta daca nu ai ceva overtime pe tine si iti sparge blindul)

Da stiam asta. "A tine de trinket" inseamna a nu-l da in SAP. Nu sa mori cu el off cooldown.

Allybetrayer wrote:

Riscul de a da poly si a-l vindeca e mic. Da se da urmat de un Ice Lance dar ce e "rau" in a amintii asta... am vazut multe battle-uri definite de un poly reflectat!

Allybetrayer wrote:

DF e stun. Nu pot casta, nu pot da counterspell sau altceva. Cat eu sunt in nova ta eu pot da freeze/deep freeze/counterspell sau altceva(Dai in mine dau in tine) -.

Allybetrayer wrote:

Ok. Nu am zis in ghid ca am enspe mii de ani de experienta pe fmage. Nu am skill cap. Dar macar scriu corect!

Allybetrayer wrote:

E caster. Asta e ideea. Vrei sa iti explic cum sa dai click sa pui ring si sa stai pe margine? Vrei sa iti zic ca are delay de 2 secunde? Afla si singur baietel.

Allybetrayer wrote:

Bine frate daca pleci de la premisa ca oricine te bate lasa-te de wow. Joaca altceva cu botii.

Allybetrayer wrote:
Fail guide is fail.

Nu e posibil pe retail. Aici da!!

Cum sunt si alte exploituri pe care multi le stiti dar nu le reportati, de ce sa le repare.

In ansamblu apreciez critica ta, e constructiva si iti multumesc. But L2P dude! -

1 Omule sa imi spui tu mie ca pe 4.0.6 un rogue mananca de viu un mage frost e ca si cum ai spune ca pe tbc sl sl lua bataie de la warrior arms.
2Nu , riscul nu e mic, doar pentru ca tu joci la low rating si nu ai intalnit warrs care sa schimbe armele nu inseamna ca nu exista :enrg/tonny/myaltpwnedyou- stiau sa schimbe armele de pe wotlk.
Macar daca dai un pont/tip da.l cum trebuie si nu incomplet.
3Ideea e omule(pt ca vad ca trebuie sa explic ca la copii mici)- magul care iti da deepfrezze oricum are 2FOF de la pet nova, si icelanceurile care ti le da in DF tot vor fi 3x dmg/increase crit chiar daca tu vei da blink(dai blink doar in caz de cast, dai blink + cs- dar magi astia mai pro stiu sa faca fake cast si te fac sa arunci blinkul aiurea, apoi te prind in nova si iti mai da 2 icelanceuri)- in caz ca nu ai observat mage vs mage frost pe cata e vorba de icelance- frostbolt e folosit foarte mult pentru a face fake cast(ca adversarul sa rateze counterspellul).
5Vai e caster moonkinul? nu stiam asta:O, exact ce am spus la inceput - nu aduci ponturi/tipsuri- doar chestii banale.
Si nu imi spune sa aflu singur, pentru asta e un guide facut ca altii sa afle lucruri folositoare nu ca "boomkinul e caster" -).
6Nu plec de la impresia ca ma bate oricine, dar se stie decand lumea ca Hunterul e anticlassul mageului cum mageul e anticlasul warrului, si chiar as vrea sa te vad cum stai tu aproape de un hunter care isi stie cat de cat abilitatile(nu zic unul pro), doar unul care nu e inapt si stie sa te tina la distanta.
7 Ia adu,mi tu mie print cand dai blink din repetance ma aici:))).

0 0

Back to top
bogdah

[Mentally Stable]

Post Posted: 12-04-2012, 22:06:42 | Translate post to: ... (Click for more languages)

in 2 saptamani strang vote points sa ma transfer inapoi pe genesis. ai gear pvp sa vezi de ce se da blink in df?

0 0

Back to top
Radical

[Madness forever]

Post Posted: 12-04-2012, 22:51:39 | Translate post to: ... (Click for more languages)

bogdah wrote:
in 2 saptamani strang vote points sa ma transfer inapoi pe genesis. ai gear pvp sa vezi de ce se da blink in df?

Trebuie gear pentru asa ceva? sa faci o demonstratie? aa stai tu vrei sa ma bati :-s, omule ti.as da mage full geared numai sa iti arat cat de pe langa esti cu clasa si cat de fail si incomplet este acest guide, dar atat timp cat tu nu iti sustii afirmatia teoretic....nu am ce discuta.
Ti-am explicat cum sta treaba cu df si de ce in mage vs mage nu se merita sa dai blink daca mageul adversar are FOF bufs(asta daca nu cumva casteaza frostbolt, doar atunci dai blink + counterspell- dar si aici trebuie sa ai grija ca unii magi fac fake cast sa pierzi si blinkul si counterspellul).
Aduci o logica in cea ce spui si mai discutam, nu arati nimic cu "esti smecher hai ca iti arat eu cum sta treaba cu mageul"-imatur.

0 0

Back to top
bogdah

[Mentally Stable]

Post Posted: 13-04-2012, 07:15:01 | Translate post to: ... (Click for more languages)

pff "imatur" -)
ma rog... am inteles parerea ta... mai astept si altele

0 0

Back to top
blader

[Madness?]

(since 05-01-2016 15:32)

Votes: 44

Post Posted: 15-04-2012, 02:38:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Acuma fara suparare, dar: spec praf, glyph-uri relativ dubioase, sfaturi de prisos.

Dereglat, ca un ceas antic.
Exile the Ninja wrote:
In2ition , esti un carnat afumat. Ada' slanina aici si o felie de pita, te mananc ba.

0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> WOW -> Cataclysm  

The time now is 15-11-2024, 12:00:42
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password

This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x