User
Pass
2FA

Shutter Island explicare?

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Movies
Author Message2014
Aldutz

[Mentally Stable]

Status: Offline
(since 19-05-2013 23:16)

Votes: 2

Post Posted: 31-05-2012, 15:30:37 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ce se intampla ? Ce final e ala, eu nu am inteles nimic practic din film !

La urma, el este nebun ? Poate explica cineva ? -

0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Cm.PuNky

[370HSSV 0773H]

(online 2 days ago)

Votes: 729

Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 06-06-2012, 09:26:02 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Finalul e aiurea,deci din cate am inteles ala o ia razna...

~Iert dar nu uit~
Life is movement. Once you stop moving, you're dead. Choose life.
- Eugen Sandow
0 0

Back to top
View user's profile Send private message
Yapiz

[Caineeee]

(since 14-02-2024 16:50)

Votes: 266

Post Posted: 03-07-2012, 20:31:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Este nebun , deoarece tipa pe care o vede el in pestera si tot asa nu exista.

0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
mihai25

[Winter is here!]

(since 13-11-2022 10:56)

Votes: 153

Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 03-07-2012, 21:28:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

in primul rand filmul este exceptional ... ca sa il intelegi complet si sa primesti toate raspunsurile trebuie si o a doua vizionare...finalu poate fi interpretat in doua moduri: 1. a fost nebun de la inceput
2. l-au facut si fie si sa creada ca este nebun pt a nu deconspira ce se intampla pe insula (si asta e finalul pe care eu l-am ales), se poate discuta si interpreta mult timp despre finalul filmului. Iti recomand o a doua vizioanare pt a intelege si a primi toate raspunsurile.

0 0

Back to top
gandhi

[Mentally Stable]

(since 15-01-2015 06:25)

Votes: 6

Post Posted: 07-07-2012, 22:17:32 | Translate post to: ... (Click for more languages)

eu as argumenta pentru varianta ca era nebun de la inceput. de ce?

cele 2 anagrame.. ambele sa fi fost coincidente suna cel putin absurd.

Kockflex/Braintumor

0 0

Back to top
Worgen

[Retrieving data]

(since 02-02-2016 23:56)

Votes: 13

Post Posted: 18-07-2012, 02:34:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Este un film complex, descifrabil la o analizã atentã a detaliilor. Un scenariu inteligent ºi o interpretare pe mãsura. Unul dintre cele mai bune filme psihologice, acþiunea te þine în dubii, îþi schimbi pãrerea asupra personajelor de mai multe ori, se joacã cu mintea noastrã ºi cand crezi cã ai prins firul, îl pierzi.
myhay25 wrote:
in primul rand filmul este exceptional ... ca sa il intelegi complet si sa primesti toate raspunsurile trebuie si o a doua vizionare...finalu poate fi interpretat in doua moduri: 1. a fost nebun de la inceput
2. l-au facut si fie si sa creada ca este nebun pt a nu deconspira ce se intampla pe insula (si asta e finalul pe care eu l-am ales), se poate discuta si interpreta mult timp despre finalul filmului. Iti recomand o a doua vizioanare pt a intelege si a primi toate raspunsurile.

Ai dreptate, se poate înþelege ºi altfel: Andrew a fost tot timpul sãnãtos, dar cu o dramã personalã legatã de soþie ºi de rãzboi. Argumentul este chiar acþiunea filmului, care timp de 100 min ne aratã un detectiv perfect echilibrat în privinþa misiunii sale. Nebunia este a celorlalþi, care încearcã sã-l rupã de trecut cu brutalitate, într-o clinicã privatã cu doctori care au facut experienþe monstroase în timpul ultimului rãzboi mondial. Care este de fapt mesajul filmului: Cã într-un univers concentraþional (cum a fost ºi comunismul, sau cum se prevede în viitor de cãtre unii), omul care se opune poate fi adus la stadiul de legumã. Ei cred cã prin psihologie ºi spãlarea creierului se pot anula personalitãþile oamenilor, precum ºi manipularea lor. De aceea, consider cã tocmai replica finalã aratã cã lucrul acesta nu este posibil. Eroul a pierdut batalia, dar nu ºi razboiul, el rãmânând consecvent cu sine însuºi.

Join the Freakz side, we have cookies.
0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Movies  

The time now is 28-07-2025, 14:11:31
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password