User
Pass
2FA

Ghid Archeology
Go to page 1, 2  Next    

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message10967
Velaurius

[Herald of the Titans]

Status: Offline
(since 14-08-2021 12:54)

Votes: 10

Post Posted: 07-01-2013, 17:12:56 | Translate post to: ... (Click for more languages)

1) Despre Archeology

Arheologia este o profesie secundara care a fost lansata in Cataclysm. Acest ghid se adreseaza conceptelor de baza din arheologie explicand majoritatea lucrurilor. Ce trebuie sa intelegeti de la inceput este ca arheologia nu este o mina de aur, majoritatea itemelor fiind iteme fun (gen pets, mounts, alte fun items). Profesia este optionala, nu aveti nevoie de ea pentru a "supravietui" in economia Freakz-ului.

Un lucru interesant este faptul ca majoritatea armelor si armurilor sunt "bind to account" ceea ce inseamna ca le puteti transfera oricarui caracter de pe cont (care indeplineste cerintele de level bineinteles). De exemplu abia ati atins level 85 pe warrior si puteti echipa direct: Zin'rokh, Destroyer of Worlds

1.1 Cum incep

Pentru inceput trebuie sa invatati skill-ul (ca la orice alta profesie). Cea cea mai usoara metoda este sa va duceti la trainerul de arheologie din capitala factiuni, de asemenea nu trebuie sa alergati dupa traineri prin Outland sau Northrend puteti invata toate lucrurile de la orice trainer.

Hoarda: Orgrimmar – Belloc Brightblade
E in aceiasi camera cu Garrosh chiar in dreapta tronului. (un blood elf cu o palarie, n-aveti cum sa-l ratati)

Allianta: Stormwind – Harrison Jones
Dupa cum o sa vedeti in arheologie sunt o gramada de referinte la Indiana Jones, locatia lui Harrison Jones este in Libraria din Stormwind Keep in partea dreapta a camerei. Aveti grija la bici [...]

Ei bine odata ce ati invatat skillul incepe adevarata aventura [de sapat] care este in functie de skill-ul pe care-l aveti in Arheologie.

1.2 Digsites

Din moment ce v-ati antrenat in Arheologie, veti avea posibilitatea de a vizualiza dig sites, pentru a activa acest lucru bifati "Show Digsites" in World Map. Sunt intotdeauna 4 dig sites pe contintent, si atunci cand "consumati" un dig Digsite o sa apara altul pe acelasi continent.

In functie de skill-ul in Arheologie puteti sa vedeti digsite-uri si pe alte continente

Un lucru interesant in arheologie este faptul ca dig sites sunt elemente care se formeaza in functie de player, si spre deosebire de alte meserii (gen mining, herbalism) nu trebuie sa va speriati de competitie. Nimeni nu poate sa va fure digsite-ul.

Cum arata un digsite (in regiune):

Cum se gaseste un digsite (pe continent)

Video

1.3 Survey

Este folosit pentru a gasi fragmente (dintr-un artefact)

Odata antrenati in arheologie veti avea abilitatea Survey . Aceasta abilitatea poate fi folosita doar in interiorul unui dig site. Va aparea o unealta (sa-l numim Stativ) care va arata directia (aproximativa) in care este fragmentul si o culoare care va indica distanta.

Practic cum se face: Va duceti la un DigSite (vezi 1.2) si folositi Survey, va aparea un stativ care va avea o lumina de culoare rosie, galbena sau verde. In primul rand trebuie sa va indreptati spre directia in care acest stativ este indreptat, daca lumina este de culoare rosie, recomand sa va puneti pe mount si sa alergati ceva, apoi sa folositi din nou Survey, daca este de culoare galbena nu trebuie sa alergati prea mult si daca este verde inseamna ca fragmentul este foarte aproape. Cel mai important lucru: indreptatati-va in directia in care stativ-ul va arata si cu practica majoritatea fragmentelor vor fi gasite in maxim 4 folosiri de Survey.

Pentru cei care nu au inteles pana acum am facut o mica demonstratie pentru a o vizualiza click aici,

IMPORTANT!! Continuati sa faceti Survey intr-o zona pana cand acest lucru nu va mai este permis

1.4 Artefactele
Cand luati primul fragment, se incepe un proiect. Numarul de framente cerute pentru fiecare artefact poate varia (in general artefactele se formeaza cu 35-45 de fragmente). Cand aveti destule fragmente, puteti da click pe butonul de Solve (gasit in P->Professions->Archeology->Rasa) pentru a completa fragmentul, daca aveti fragmente in plus, acestea nu vor disparea, se vor pune la urmatorul proiect (datorita acestului lucru recomand sa cititi punctul 2.0 inainte de a face artefacte). Nu este posibil sa controlezi ce proiect incepi, este aleatoriu, dar este bazat pe skill-ul in Arheologie

Uneori puteti gasi [Dwarf Rune Stone] [Troll Tablet], [Highborne Scroll], etc. atunci cand gasiti un fragment intr-un dig site. Sansa de a a gasi asa ce conform bazei de date Freakz este de 10% . Puteti folosi aceste elemente pentru a va accelera research-ul. Apare un slot la unele artefacte care va permite sa inserati un element de mai sus, dar in general acest lucru se intampla la artefactele rare.

1.4.1 Skill

Skill-ul in arheologie determina daca poti sa rezolvi un artefact al unei rase specifice. De exemplu atunci cand ai skill 310 nu poti rezolva artefacte Nerubian sau Vrykul care cer un skill minim de 400. In continuare aveti o scurta lista despre ce artefacte puteti descoperi in functie de skill.

- 1 -> 300 Dwarf, Fossil, Night Elf, Troll (Eastern Kingdom / Kalimdor)
- 300+ Draenei, Orc (Outlands)
- 400+ Nerubian, Vrykul (Northrend)
- 525+ Tol’vir (Kalimdor – Uldum)

2) Cresterea Arheologiei

Pentru inceputi intelegeti ca arheologia, este prin natura sa o meserie care mananca destul de mult timp.

1-100
Atunci cand faceti skill intre 1 si 100 salvati toate fragmentele care le descoperiti, deoarece de la 100 in sus nu veti mai primi skill de la sapat.
Intre 1-100 puteti descoperi fragmente / artefacte : Troll, Night Elf, Troll, Dwarf, & Fossil
Se gasesc in: Eastern Kingdoms & Kalimdor.

100-300

Cea mai frustranta si lunga parte (mai ales ca am descoperit pe propria piele faptul ca nu mai primesti skill de la sapat).

Ce trebuie facut acum este sa folositi fragmentele salvate de la 1-100.

Alt-ceva nu prea am ce zice, decat grind-ing placut, ca o sugestie personala Eastern Kingdoms ca loc de sapat, deoarece este mai mic decat Kalimdor-ul si locatile dig-urilor sunt partial mai apropiate intre ele.

O sa multumiti faptului ca gryphon-ul este instant - si faptului ca aveti fly mount, nu recomand sa faceti nimic fara maximum fly speed (legit speed pl0x)

300-375

Puteti sapa in Outlands. Fragmente si artefacte ale Orci-lor si Dranei-lor

375-450

Acum puteti descoperii Northrend-ul , sapand.... artefacte si fragmente Nerubian & Vrykul

450-525

In final ajungem la partea interesanta, acum puteti sapa artefacte Tol'vir in Uldum. Ei bine Uldum apartine Kalimdor-ului, deci trebuiesc sapat peste tot in Kalimdor pentru a putea sapa in Uldum!

3) Ce se poate optine din arheologie

(link-uri pe wowhead pentru a vedea si poze)

3.1 Mount-uri
Fossilized Raptor (wowhead link) - Fossil
Scepter of Azj'Aqir (wowhead link) - Tol'vir

3.2 Pets:
Crawling Claw (wowhead link) - Tol'vir
Clockwork Gnome (wowhead link) - Dwarf
Fossilized Hatchling (wowhead link) - Fossil

3.3 Iteme de lvl 85 BOA
[Tyrande's Favorite Dolli] - Nightelf
[Ring of the Boy Emperor] - Tol'vir
[Staff of Sorcerer-Thane Thaurissan] - Dwarf
[Staff of Ammunae] - Tol'vir
[Zin'rokh, Destroyer of Worlds]- Troll
[Scimitar of the Sirocco]- Tol'vir

3.4 Misc
[Recipe: Vial of the Sands] cu o 5% sansa de drop din Canopic Jar - Tol'vir

Pentru lista completa dati click Aici

4) Final

Este folositor sa cresteti si o meserie gen mining sau herbalism atunci cand faceti skill in arheologie.

Ca addon, cel mai folosit este Arheology Helper, se poate descarca pentru 4.3 Aici sau pentru 4.0.3a aici . Read More

Am incerc sa acopar lucrurile elementare din arheologie, oarecum sunt multe lucruri care nu au fost acoperite de mine, tocmai de aceea recomand o explorare cat mai vasta a lumii arheologiei.

Cam atat din partea mea, va doresc sãpãturi plãcute!

Last edited by Velaurius on 08-01-2013, 15:32:28; edited 5 times in total
0 0

Back to top
View user's profile Send private message
AlexRz

[Mentally Stable]

(since 19-08-2014 14:37)

Votes: 9

Post Posted: 07-01-2013, 17:24:41 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Vezi ca la mounturi ai inversat link - In rest e foarte bine felicitari
0 0

Back to top
Velaurius

[Herald of the Titans]

Post Posted: 07-01-2013, 18:22:26 | Translate post to: ... (Click for more languages)

AlexRz wrote:
Vezi ca la mounturi ai inversat link - In rest e foarte bine felicitari

Ms n-am observat, acum am modificat!

0 0

Back to top
Dewd

[Mentally Stable]

(since 06-02-2013 22:42)

Votes: 3

Post Posted: 02-02-2013, 17:36:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Toate bune si frumoase,dar nu gasesc nici un artefact.....(in artefactul propriu zis...ca sa pot loota ceva...Stie careva dc?)
0 0

Back to top
Velaurius

[Herald of the Titans]

Post Posted: 02-02-2013, 19:05:06 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Dewd wrote:
Toate bune si frumoase,dar nu gasesc nici un artefact.....(in artefactul propriu zis...ca sa pot loota ceva...Stie careva dc?)

Trebuie sa astepti pana se repara

http://forum.wow-freakz.com/Archaeology-t184025.html

0 0

Back to top
dennyboy10

[the immortal]

(since 13-04-2016 09:12)

Votes: 8

Post Posted: 30-05-2013, 01:35:06 | Translate post to: ... (Click for more languages)

este vreo posibilitate ,in care eu sa-mi aleg o rasa cum e dwarf ,sa fie prioritara ,si sa pice in eastern kingdoms doar digsites de la dwarf ?
(pt k am terminat artefactele la troli -,si ma termina ,numai la troli digsites)

the psychologist
0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
shamycow
[Banned user]

Banned

(since 18-06-2013 19:53)

Votes: 43

Post Posted: 01-06-2013, 00:03:36 | Translate post to: ... (Click for more languages)

dennyboy10 wrote:
este vreo posibilitate ,in care eu sa-mi aleg o rasa cum e dwarf ,sa fie prioritara ,si sa pice in eastern kingdoms doar digsites de la dwarf ?
(pt k am terminat artefactele la troli -,si ma termina ,numai la troli digsites)

nu

0 0

Back to top
laur7895

[Mentally Stable]

(since 26-04-2015 18:01)

Votes: 2

Post Posted: 10-07-2013, 13:25:07 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Am si eu o intrebare. Sper ca cineva mai este activ pe ghidul asta sa-mi raspunda: merita sa faci archaeology? Lumea pe net zice ca nu, dar asta e pe original, unde e de n ori mai greu.
Ideea e, exista vreo sansa reala sa obtin Zin'rokh, Destroyer of Worlds intr-un timp decent? Adica sa nu stau o luna sa joc cate 10 ore pe zi sa fac archaeology...

EDIT: Sau mai bine mai votez inca doua zile, pana fac 100 de vote points (ca am deja 80) si o iau pe puncte?-

0 0

Back to top
Velaurius

[Herald of the Titans]

Post Posted: 27-07-2013, 23:24:08 | Translate post to: ... (Click for more languages)

laur7895 wrote:
Am si eu o intrebare. Sper ca cineva mai este activ pe ghidul asta sa-mi raspunda: merita sa faci archaeology? Lumea pe net zice ca nu, dar asta e pe original, unde e de n ori mai greu.
Ideea e, exista vreo sansa reala sa obtin Zin'rokh, Destroyer of Worlds intr-un timp decent? Adica sa nu stau o luna sa joc cate 10 ore pe zi sa fac archaeology...

EDIT: Sau mai bine mai votez inca doua zile, pana fac 100 de vote points (ca am deja 80) si o iau pe puncte?-

Depinde si de noroc, subiectiv vorbind mi-a picat Zin'rokh-ul in 4 ore

Fara discutie, daca ai timp liber, arheologia aduce elemente dragute contului tau.

0 0

Back to top
Mazbek

[Mentally Stable]

(since 12-01-2014 11:05)

Post Posted: 07-09-2013, 17:13:46 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Super tare Guide-ul - !
0 0

Back to top
Pheonyx99

[Mentally Stable]

(since 23-12-2014 10:27)

Post Posted: 08-09-2013, 10:39:55 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Sry,dar eu nu prea am inteles o parte,daca fac archeology pe un hunter de ex. si imi pica tinketul ala cu intelect pot sa-l trimit pe alt caracter de ex. un popa...
0 0

Back to top
Quistar

[Mentally Stable]

(since 19-08-2015 11:08)

Post Posted: 09-09-2013, 00:03:37 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Pheonyx99 wrote:
Sry,dar eu nu prea am inteles o parte,daca fac archeology pe un hunter de ex. si imi pica tinketul ala cu intelect pot sa-l trimit pe alt caracter de ex. un popa...

Daca sunt pe acelasi cont,da.

0 0

Back to top
cobrel

[Uitatul]

(since 10-05-2019 21:41)

Votes: 54

Post Posted: 09-09-2013, 01:34:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

te apropi
0 0

Back to top
nseries

[Dumnezeu in devenire]

(since 08-10-2022 13:11)

Votes: 162

Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 09-09-2013, 11:30:31 | Translate post to: ... (Click for more languages)

cobrel se refera la asta

0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
tactuhunter

[Mentally Stable]

(since 22-01-2015 14:23)

Post Posted: 01-11-2013, 19:50:50 | Translate post to: ... (Click for more languages)

GG
0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  
Go to page 1, 2  Next    

The time now is 11-02-2025, 00:01:45
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password

This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x