User
Pass
2FA
 
 

Retete k1LLz0R.
Go to page 1, 2  Next    
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message2087
oNN ^ k1LLz0R ;x
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 04-04-2013 18:49)
Joined: 19 Feb 2013
Posts: 1739, Topics: 85
Location: GUGÃL.

Reputation: 46.8
Votes: 26

   
Post Posted: 15-03-2013, 21:21:02 | Translate post to: ... (Click for more languages)

#1

Inghetata de kiwi si lime

Ingrediente pentru 1 litru inghetata:
- 700g kiwi curatat de coaja
- zeama de la o lime (lamaie verde)
- coaja de la lime
- 150g zahar sau zahar brun
- 100ml apa
- 20g miere

Mai intai curatam lamaia de coaja, cu peeler-ul pentru legume sau cu un cutit care taie foarte bine si apoi o maruntim cat de tare putem, din cutit. Sigur, puteti sa dati lamaia si pe razatoare, dar daca taiati coaja din cutit, va fi mai crocanta, se va simti mai bine in inghetata si merge foarte bine in combinatie cu sambureii de la kiwi.

Urmeaza apoi sa punem toate ingredientele intr-un bol incapator si sa le amestecam bine cu blenderul, pana tot kiwi este maruntit.

Apoi punem totul in aparatul de inghetata si il lasam sa isi faca treaba linistit.

Dupa cca 20 de minute, inghetata incepe sa prinda forma…

…si in mai putin de 40 de minute avem cea mai buna inghetata vegana pe care v-ati putea-o inchipui!

Chiar daca a iesit o cantitate mare de inghetata a fost devorata in no-time, ca asa e cand ai doi copii draguti care abia asteapta sa iasa inghetata din masina Tudor si Luca au mancat 2 cornete de fiecare si apoi si mama lui Luca, Teo, nu stiu daca o stiti, a mancat in vreo 4 randuri, cu si fara cornet, astfel ca in final, musafirului special care trebuia sa o manance si caruia i-a fost destinata a ramas cu o mini-caserola de 200ml, din care mama lui Luca a mai mancat jumatate dar gestul conteaza, nuuuu??? Va pup dragilor, sa va fie de bine si abia astept sa vina vara sa facem impreuna tot felul de minunatii la masina de inghetata



Pofta buna !





Last edited by oNN ^ k1LLz0R ;x on 18-03-2013, 14:43:50; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
oNN ^ k1LLz0R ;x
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 04-04-2013 18:49)
Joined: 19 Feb 2013
Posts: 1739, Topics: 85
Location: GUGÃL.

Reputation: 46.8
Votes: 26

   
Post Posted: 16-03-2013, 11:06:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)

#2
Sarmale arabești

Ingrediente:
o varza alba dulce se opareste in apa cu sare si se desfac frunzele, care apoi se taie in doua (sau patru, depinde cit de mare e frunza) pe linga nervura, care se scoate
1-2 pahare de orez
-sare, condimente, dupa gust
optional se pune si patrunjel, usturoi
1 lamiie(zeama)
Se spala bine orezul, se adauga sarea, condimentele, un pic de ulei, patrunjel tocat fin si usturoi pisat(optional)
Se ruleaza sarmalele subtirele, cam ca un trabuc de groase si se pun la fiert la foc mic cam 1/2ora.
La fiert se adauga apa proportional cu cantitatea de orez 2 apa/1 orez, impreuna cu inca 1/2 lamiie-zeama
Se servesc impreuna cu smintina, iaurt





Last edited by oNN ^ k1LLz0R ;x on 18-03-2013, 14:43:01; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
oNN ^ k1LLz0R ;x
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 04-04-2013 18:49)
Joined: 19 Feb 2013
Posts: 1739, Topics: 85
Location: GUGÃL.

Reputation: 46.8
Votes: 26

   
Post Posted: 17-03-2013, 12:30:41 | Translate post to: ... (Click for more languages)

#4
Ciuperci cu oua

5-6 ciuperci champignon mai mari
3-4 oua
1 ceapa
1 peperoni
cateva rosii mici pentru decor
cateva fire de patrunjel
5-6 linguri de ulei
sare, piper, paprika
Se spala si se feliaza marunt ciupercile, se curata si se toaca ceapa. Intr-o tigaie antiaderenta puneti la calit in ulei ceapa, dupa cateva minute adaugati ciupercile si cateva feliute de peperoni, putina verdeata tocata, apoi condimentati. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati la foc mic 5-6 minute pana scade zeama pe care o lasa ciupercile.

Spargeti ouale intr-un castronel, apoi turnati-le peste ciuperci si amestecati usor.
Mai lasati pe foc 2-3 minute pana se incheaga ouale.

Garnisiti cu rosii, patrunjel si peperoni.





Last edited by oNN ^ k1LLz0R ;x on 18-03-2013, 14:42:43; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
oNN ^ k1LLz0R ;x
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 04-04-2013 18:49)
Joined: 19 Feb 2013
Posts: 1739, Topics: 85
Location: GUGÃL.

Reputation: 46.8
Votes: 26

   
Post Posted: 18-03-2013, 14:41:07 | Translate post to: ... (Click for more languages)

#5

Tort de tiramisu

Tiramisul acesta e simplu, original asa cum este reteta italiana adica cu cafea, oua, mascarpone.Foarte delicioasa . Daca respecati cantitatile si tehnica de lucru va va iesi sigur. La multele dintre voi nu iese, adica curge crema si nu e bine asa. -dupa cum o sa vedeti in imagini eu am facut portie dubla.
-folositi Mascarpone si nu inlocuitor, si sa fie de calitate,deci nu romanesc ca ala nu -din greseala, fara sa-mi dau seama am asezat piscotrile invers adica, ca soldatii si arata felia de parca ar fi tort cu blaturi
Avem nevoie de:
-4 galbenusuri
-un sfert ceasca zahar pudra
-60 ml lapte
-250 gr mascarpone ( orice, dar nu romanesc ca nu e bun)
-3 albusuri ( nu fiti tentate sa-l puneti si al 4-lea)
-1 pachet piscoturi de 200 g
-350 ml cafea amara
-cacao pentru pudrat deasupra
Cum procedam:
- se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc. De abia dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine.
-punem laptele, dupa ce am amestecat bine de tot galbenusurile cu zaharul -si in final o amestecam pe foc la bain marie
-deci nu uitati, ca trebuie amestecat in vas, la bain marie, deasupra unei cratite cu apa care fierbe.
-cand se obtine crema aia groasa, se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui si se adauga albusurile spuma. - intr-o o tava de chec punem pe fundul ei folie transparenta, (nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema. Acoperim totul cu folia ramasa la capete. Eu am pus 3 straturi de piscoturi, deci l-am facut mare si inalt.Eu am uitat sa pun la inceput cateva linguri de crema si la sf. iarasi n-am pus dupa cum vedeti in imaginile de mai jos.A doua zi am pus 2 linguri patrate si ramse de crema peste piscoturi si apoi am pudrat cacao
- o dati la frigider minim 6 ore,e bine de pe o zi pe alta s-o fac



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
oNN ^ k1LLz0R ;x
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 04-04-2013 18:49)
Joined: 19 Feb 2013
Posts: 1739, Topics: 85
Location: GUGÃL.

Reputation: 46.8
Votes: 26

   
Post Posted: 19-03-2013, 20:44:16 | Translate post to: ... (Click for more languages)

#6

Aperitiv cu oua pane

Ingrediente:


-4 oua fierte tari
-1-2 linguri faina
-1 ou crud
-3 linguri pesmet
-1 lingura cascaval ras
-ulei pentru prajit


Preparare:

Daca le aveti pe toate, in 10 minute puteti lua masa
Se pun in castronase separate faina si pesmetul amestecat cu cascaval ras.

Intr-un alt castronas se bate bine oul crud cu foarte putina apa rece.

Se trec ouale fierte si curatate de coaja prin faina, ou batut si pesmet.

Ca sa se formeze o crusta mai groasa peste ou, eu trec oul fiert prin ou batut, faina, ou batut, faina.

Apoi reiau operatia cu pesmetul amestecat cu cascaval ras, adica trec oul fiert prin ou batut, pesmet, tot de 2 ori.
La fiecare operatie ma asigur ca pe oul fiert s-a fixat bine, atat faina, cat si pesmetul.

Intr-o cratita adinca si nu prea lata se incinge foarte, foarte bine uleiul si prajim oul

Operatia aceasta dureaza aproximativ 1 min, atat cat sa se rumeneasca frumos.

Se scot pe un servet absorbant
Se servesc fie calde, fie reci, cu salata de cruditati si cu sos de verdeata.

Poate constitui o cina pregatita rapid (max 10 min), un mic dejun sau un aperitiv la masa de pranz, sau de sarbatori, aniversari, etc.

Pesmetul se poate inlocui cu fulgi de porumb sfarmati, bucati mai mari (nu maruntiti fin), sau in combinatie fulgi de porumb cu cascaval ras, sau susan cu pesmet, etc.

Nu renuntati la sosul de verdeata care ii aduce un plus de savoare.

SOS DE VERDEATA
Se omogenizeaza:
-sos de maioneza
-verdeate tocata fin (patrunjel sau marar verde, ceapa verde)
-condimente dupa gust



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
oNN ^ k1LLz0R ;x
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 04-04-2013 18:49)
Joined: 19 Feb 2013
Posts: 1739, Topics: 85
Location: GUGÃL.

Reputation: 46.8
Votes: 26

   
Post Posted: 20-03-2013, 14:23:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

#7

Pui intreg la cuptor

Ingrediente:
-un pui intreg mare
-o cana de orez
-o cutie de ciuperci
-o ceapa
-5-6 catei de usturoi
-pasta de tomate
-pasta de ardei iute (optional)
-2 morcovi
-cativa cartofi
-2 tulpini telina
Fierbeti puiul intreg in apa cu sare timp de 15 minute.
Adaugati in apa si un catel de usturoi, pentru gust.
Faceti pilaful cu ciuperci. Tocati ceapa si caliti-o, adaugati ciupercile, orezul. Adaugati zeama de pui si fierbeti la foc mic pana scade bine si orezul e fiert.
Faceti pilaful cu ciuperci. Tocati ceapa si caliti-o, adaugati ciupercile, orezul. Adaugati zeama de pui si fierbeti la foc mic pana scade bine si orezul e fiert.
Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius.Ungeti tava cu ulei. Puneti puiul in tava, adaugati si cartofii taiati in bucati mari, morcovii si telina .Adaugati in tava putina zeama de la carne.
Ungeti din cand in cand puiul cu sosul tomat si cu sosul din tava. E gata in aproximativ 50 de minute, cand legumele sunt coapte si puiul e bine rumenit.
Se serveste cu restul de pilaf si legumele coapte.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
oNN ^ k1LLz0R ;x
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 04-04-2013 18:49)
Joined: 19 Feb 2013
Posts: 1739, Topics: 85
Location: GUGÃL.

Reputation: 46.8
Votes: 26

   
Post Posted: 24-03-2013, 12:02:45 | Translate post to: ... (Click for more languages)

#8
Tort spirala cu caramel si vanilie

Ingrediente:

Pentru blatul cu cacao:

4 oua
1-2 linguri apa calduta
5 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingura cacao 75%
1 lingurita praf de copt

Pentru blatul spirala :

6 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
2 linguri apa calduta
1 plic praf de copt

Pentru crema:

6 galbenusuri
12 linguri zahar
1 budinca vanilie
400 ml lapte
1 fiola esenta de vanilie
200 g unt
3 linguri zahar pudra

Pentru caramel:

250 g zahar
1 lingura apa
Pentru sirop:
100 ml apa
3 linguri zahar
1 esenta rom

Pentru ornat :

napolitane umplute cu crema de alune
frisca
cirese confiate





Prima data pregatim blatul pentru spirala .
Facem blatul de pandispan din 6 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 7 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.
La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina.
Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.
Intr-o tava mare de aragaz , unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.
Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul Incercam daca e copt cu proba scobitorii.
Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca putin in forma, apoi il taiem in 4 pe orizontala, obtinand 4 fasii pe care le rulam intr-un prosop umezit.
Preparam blatul cu cacao , exact la fel procedam ca la blatul spirala , doar ca in loc de una din lingurile cu faina , punem o lingura cu cacao. Coacem blatul in forma de tort cu diametrul de 23 cm , nu in cea de 26 cm !Dupa ce s-a racit il taiem in doua pe orizontala.
Preparam crema de vanilie astfel: galbenusurile se freaca bine cu zaharul, adaugam apoi praful de la o budinca si 400 ml lapte.
Le fierbem pe toate pe foc pina se ingroasa,lasam sa se raceasca, apoi adaugam esenta de vanilie.
Pachetul cu unt la temperatura camerei il frecam spuma cu zaharul praf, apoi il adaugam la crema racita.
Topim zaharul pentru caramel intr-un vas de tuci , la foc mic.Cand incepe sa se caramelizeze adaugam o lingura cu apa, nu mai mult si lasam sa dea in clocot.
Cu o lingura luam zaharul caramelizat si il intindem pe cate i fasie din blatul pentru spirala.
Punem apoi pe fasie crema si rulam spirala.
Intre timp blatul cu cacao pe care l-am taiat in doua il insiropam cu siropul pe care l-am obtinut din apa pusa la fiert cu zaharul pina clocoteste, apoi lasat la racit si adaugatesenta de rom.
O foaie din blatul de cacao o asezam pe farfuria de servit, unde vom asambla tortul.O insiropam si punem pe ea un strat de crema apoi la mijloc asezam prima spirala din tort.
Procedam la fel si cu celelalte 3 fasii pe care le asezam in spirala in continuarea primei .
Caramelul ramas il punem cu lingura deasupra spiralei peste care asezam apoi crema si al doilea blat cu cacao pe care il insiropam,
Ungem cu crema si exteriorul tortului si asezam napolitanele cu crema de alune, una linga alta.
Ornam tortul cu frisca si cirese confiate.
Il lasam la rece pina a doua zi, sa se intrepatrunda aromele....hmmmmm...ce bunatate !
Caramel cu vanilie...o minunatie !



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
oNN ^ k1LLz0R ;x
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 04-04-2013 18:49)
Joined: 19 Feb 2013
Posts: 1739, Topics: 85
Location: GUGÃL.

Reputation: 46.8
Votes: 26

   
Post Posted: 26-03-2013, 23:28:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)

#9
Porc la tava

Ingrediente:


1 kg carne de porc (ceafa, muschi, cotlet)
1/2 kg cartofi
200 ml suc de rosii / bulion
250 ml vin rosu demisec
100 ml apa
1 capatana de usturoi
1/2 ardei iute verde
3-4 frunze de dafin
1 lingurita cimbru
1 lingurita piper
1 lingurita sare
50 ml ulei

Carnea de porc se taie in bucati groase de 1 deget (1,5 cm)
Intr-o tava stropita cu ulei se pun bucatile de porc si se da la cuptorul incalzit la 200 de grade pana prind o culoare aurier e o parte.
In acelasi timp se baga la cuptor si cartofii spalati bine si inveliti in folie de aluminiu.
Cand s-a prajit carnea putin se scoate si se intorce si pe partea cealalta.
Intre timp se prepara sosul pentru friptura de porc la tava.
Intr-un bol amestecati usturoiul pisat, cimbrul, sarea, piperul, foile de dafin si ardeiul iute.
Adaugati sosul de rosii, apa si vinul si amestecati bine sa se intrepatrunda aromele.
Cand carnea de porc a captata o culoare aurie pe ambele parti, scoateti tava de la cuptor si adaugati sosul.
Bagati din nou la cuptor si reduceti caldura la 180 de grade.
Din 10 in 10 minute cu o lingura luati sos din tava si stropiti pe deasupra carnea.
Tineti la cuptor aproximativ 30-40 de minute pana cand sosul scade si ramane mai consistent
Servici cu cartofii copti, o frunza de salata verde si sos din tava pe deasupra carnii.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
oNN ^ k1LLz0R ;x
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 04-04-2013 18:49)
Joined: 19 Feb 2013
Posts: 1739, Topics: 85
Location: GUGÃL.

Reputation: 46.8
Votes: 26

   
Post Posted: 28-03-2013, 20:06:41 | Translate post to: ... (Click for more languages)

#10
TORT CIOCOLATOS

Ciocolata,frisca si iar ciocolata si iar frisca si ma opresc ca am zis destul...
Ingrediente

400 g zahar
100 ml apa
1 pachet unt
1 pachet cacao
3 linguri faina
10 oua
frisca decor

Timp de preparare: sub 120 minute

Mod de preparare reteta Tort ciocolatos

Se amesteca zaharul cu apa si cacaoa se pune pe baie de abur si se face ca o ciulama. Se lasa la rece, dupa ce s-a racit se adauga galbenusurile, unul cate unul. Aceasta compozitie se imparte in doua, intr-o parte se pune faina si albusurile batute spuma, se tapeteaza o forma de tort si se da la cuptor. E gata cand trece testul scobitorii, primele 20 minute nu se deschide cuptorul. In jumatatea cealalta se adauga untul frecat spuma se da la rece cat timp se raceste blatul. Se mai mixeaza inainte sa fie umplut tortul.Se taie tortul in doua sau trei, se umple cu crema, se pot adauga visine din visinata si se orneaza cu frisca..
_____________________



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
oNN ^ k1LLz0R ;x
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 04-04-2013 18:49)
Joined: 19 Feb 2013
Posts: 1739, Topics: 85
Location: GUGÃL.

Reputation: 46.8
Votes: 26

   
Post Posted: 29-03-2013, 17:30:29 | Translate post to: ... (Click for more languages)

#11
Porc la tavã

Ingrediente:


1 kg carne de porc (ceafa, muschi, cotlet)
1/2 kg cartofi
200 ml suc de rosii / bulion
250 ml vin rosu demisec
100 ml apa
1 capatana de usturoi
1/2 ardei iute verde
3-4 frunze de dafin
1 lingurita cimbru
1 lingurita piper
1 lingurita sare
50 ml ulei

Carnea de porc se taie in bucati groase de 1 deget (1,5 cm)
Intr-o tava stropita cu ulei se pun bucatile de porc si se da la cuptorul incalzit la 200 de grade pana prind o culoare aurier e o parte.
In acelasi timp se baga la cuptor si cartofii spalati bine si inveliti in folie de aluminiu.
Cand s-a prajit carnea putin se scoate si se intorce si pe partea cealalta.
Intre timp se prepara sosul pentru friptura de porc la tava.
Intr-un bol amestecati usturoiul pisat, cimbrul, sarea, piperul, foile de dafin si ardeiul iute.
Adaugati sosul de rosii, apa si vinul si amestecati bine sa se intrepatrunda aromele.
Cand carnea de porc a captata o culoare aurie pe ambele parti, scoateti tava de la cuptor si adaugati sosul.
Bagati din nou la cuptor si reduceti caldura la 180 de grade.
Din 10 in 10 minute cu o lingura luati sos din tava si stropiti pe deasupra carnea.
Tineti la cuptor aproximativ 30-40 de minute pana cand sosul scade si ramane mai consistent
Servici cu cartofii copti, o frunza de salata verde si sos din tava pe deasupra carnii.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
oNN ^ k1LLz0R ;x
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 04-04-2013 18:49)
Joined: 19 Feb 2013
Posts: 1739, Topics: 85
Location: GUGÃL.

Reputation: 46.8
Votes: 26

   
Post Posted: 31-03-2013, 09:13:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)

#12
Icre

50 g icre
50 g paine
150-200 ml ulei
1 ceapa mica
zeama de lamaie
sare
2-4 linguri apa minerala.
Se ia o felie de paine de aproximativ 50 g si se inmoaie in apa rece.

Se stoarce bine si se taie bucatele mici. Intr-un castron amestecati icrele cu painea pana se fac pasta.

Se toarna o parte din ulei putin cate putin si amesteca bine. Daca puneti prea mult ulei odata exista riscul sa nu-l puteti incorpora si sa se taie.

Se pune zeama de lamaie, iar ulei.Daca nu mai „inghite” ulei puteti pune putina apa minerala care le si albeste.

Se gusta si se potriveste de zeama de lamaie si de sare.

Se taie o ceapa mica in cubulete mici si se amesteca cu icrele.

Se lasa la frigider cateva ore si se servesc cu paine proaspata.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
semafor

[Nigga`]



Status: Offline
(since 28-01-2020 11:24)
Joined: 03 Mar 2013
Posts: 2012, Topics: 190
Location: Bacau

Reputation: 208.1
Votes: 405

    razvan_riglea98yahoo.com 
Post Posted: 02-04-2013, 21:58:22 | Translate post to: ... (Click for more languages)

tare pacat ca dai copy paste si le pui in posturi librație diferite sa ai mai multe:)))

-Tati, tati!… Ce inseamna "Champions League"?
- Nu stiu fiule, noi tinem cu Dinamo...
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
oNN ^ k1LLz0R ;x
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 04-04-2013 18:49)
Joined: 19 Feb 2013
Posts: 1739, Topics: 85
Location: GUGÃL.

Reputation: 46.8
Votes: 26

   
Post Posted: 02-04-2013, 22:13:09 | Translate post to: ... (Click for more languages)

#13
Salata de boeuf

Timp de preparare:
15 minute

Ingrediente:
500 g rasol de vaca sau piept de pasare,
400 g cartofi,
3 morcovi,
2 radacini de patrunjel,
200 g mazare,
1 telina mica,
castraveciori si gogosari acri,
patrunjel verde,
maioneza,
masline,
albus de ou fiert,
mustar.


Mod de preparare:
Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece. Cind da in clocot se curata de spuma, se pune putina sare si se lasa sa fiarba in continuare, pe foc mic, fara sa mai clocoteasca. In timpul fiertului se acopera oala cu un capac lasind o deschizatura de un deget, pentru iesirea aburului. Carnea fiarta se taie in cubulete.

Se curata si se spala legumele si zarzavatul si se pun la fiert (mazarea din conserva nu se fierbe).

Dupa fierbere, cartofii, morcovii, patrunjelul si telina se taie in cubulete.

Se pune totul intr-un castron, se adauga castraveciorii taiati, gogosarul taiat si mazarea. Se sareaza, se adauga o parte de maioneza si o lingura de mustar si se amesteca bine. Amestecul se pune pe un platou luind forma acestuia si se niveleaza suprafetele.

Restul de maioneza se intinde cu un cutit lat in strat uniform pe toate suprafetele exterioare.
Se garniseste cu masline, cu frunze de patrunjel verde, cu albus de ou taiat sau tocat, feliute de gogosar.

Se serveste dupa 1-2 ore de la preparare. Se poate pastra in frigider de la o zi la alta.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
oNN ^ k1LLz0R ;x
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 04-04-2013 18:49)
Joined: 19 Feb 2013
Posts: 1739, Topics: 85
Location: GUGÃL.

Reputation: 46.8
Votes: 26

   
Post Posted: 03-04-2013, 19:40:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

#14
Cascaval pane

Ingrediente:
100-150 g cascaval
unt sau untdelemn
lapte
faina.


Mod de preparare:
Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apa si apoi prin faina, ou (bine batut cu furculita pina cind se face putina spuma) si la urma prin pesmet. Se pregatesc toate feliile. O tigaie goala (potrivita dupa cantitatea cascavalului) se infierbinta, 3-4 minute , la foc mic (nu direct pe flacara). Se pune untdelemn cit sa o acopere in strat subtire (2-3 mm) si imediat se asaza feliile de cascaval care se prajesc pe ambele parti, pina ce se rumenesc si cascavalul se inmoaie. Se servesc imediat, altfel se vor intari. Spor la gatit!



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
BiJbo#
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 25-10-2013 18:28)
Joined: 18 Jan 2013
Posts: 2287, Topics: 142
Location: New York

Reputation: 28.7
Votes: 151

Post Posted: 09-04-2013, 15:26:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Prima arata foarte bine

https://www.facebook.com/pages/Gloriile-Stelei/1380230685532644?fref=ts
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  
Go to page 1, 2  Next    


The time now is 18-02-2025, 18:05:07
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x