User
Pass
2FA
 
 

Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message547
fail. ;[
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 14-04-2013 19:10)
Joined: 12 Apr 2013
Posts: 292, Topics: 33
Location: Undeva în România.

Reputation: -24.2
Votes: 4

Post Posted: 13-04-2013, 22:00:31 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente

Pentru blat
250 g biscuiti obisnuiti
2 linguri cacao
1 lingura zahar pudra
50 g ciocolata amaruie
150 g unt
Crema de iaurt:
100 g ciocolata alba
10 g gelatina
200 ml smantana pentru frisca
140 g iaurt Danone
250 g mascarpone
~50 g ciocolata amaruie
2 pliculete zahar vanilat
zmeura
Pentru ornat:
100 g ciocolata amaruie
200 ml smantana pentru frisca
zmeura

Mod de preparare Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt:

Blat:

Untul il punem intr-o craticioara si-l topim la foc mic. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Biscuitii rupti bucatele si ciocolata tocata grosier cu cutitul le punem in robot. Adaugam si cacaoa si mixam pana obtinem un pesmet fin. Turnam untul racit si omogenizam.

In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra puteti adauga 1-2 linguri de zahar in pesmetul de biscuiti.

Rasturnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) sau in forme individuale. Repartizam pe toata suprafata tavii, apoi tasam bine cu mana si la final cu fundul unul pahar, astfel incat sa obtinem un blat bine nivelat. Dam la frigider pana pregatim crema cu iaurt.

Crema de iaurt:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata cat sa fie bine acoperita gelatina.

Ciocolata tocata sau rupta bucatele se topeste la foc mic sau la bain marie cu 200 ml smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se da deoparte la racit. Dupa ce s-a racorit putin se pune gelatina si se amesteca bine. Dam la frigider sa se raceasca foarte bine.

Mixam putin crema racita, pana incepe sa capete consistenta, apoi incorporam iaurtul, zaharul vanilat si crema mascarpone. Dam din nou la frigider pana se intareste putin.

Impartim crema in 2 parti egale. In una din ele vom pune ciocolata tocata marunt, iar in cealalta zmeura.

Glazura:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.

Peste blatul de biscuiti punem crema cu zmeura, apoi cea cu ciocolata. Sau invers. - Nivelam si dam la frigider pana crema se intareste bine.

Scoatem din forma si turnam sau spritam deasupra glazura de ciocolata. Acoperim toata suprafata prajiturii cu zmeura.




0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
kE1N.

[Freakazoid]



Status: Offline
(since 04-07-2014 13:14)
Joined: 14 Jan 2013
Posts: 1779, Topics: 193
Location: Romania

Reputation: 21.8
Votes: 18

Post Posted: 14-04-2013, 12:00:50 | Translate post to: ... (Click for more languages)

recomand

 
Staff message (SeaGer):
 
2 warn-uri pentru posthunt.




0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 21-08-2025, 11:05:27
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password