User
Pass
2FA
 
 

TORT DE CIOCOLATA CU FRUCTE

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message319
kE1N.

[Freakazoid]



Status: Offline
(since 04-07-2014 13:14)
Joined: 14 Jan 2013
Posts: 1779, Topics: 193
Location: Romania

Reputation: 21.8
Votes: 18

Post Posted: 14-04-2013, 19:24:05 | Translate post to: ... (Click for more languages)

INGREDIENTE

Blat:
350 g de unt
350 g zahar pudra
50 g melasa neagra( se gaseste la magazinele naturiste)
8 oua usor batute
50 g ciocolata neagra topita
300 g de faina
1 pliculet de praf de copt
50 g de cacao
50 g de migdale pisate
Pentru crema(umplutura):
250 g zahar foarte fin(pudra cernut)
125 g unt nesarat moale(nu topit)
Cateva picaturi de vanilie extract
30 g de ciocolata topita (70% cacao)
2-3 linguri de smantana pentru crema
Pentru ganache:
250 g smantana pentru frisca
250 g de ciocolata neagra taiata

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE CIOCOLATA CU FRUCTE

1. Incalzim cuptorul la 170 grade, amestecati zaharul cu untul pana devine o crema usoara.
2. Puneti melasa, amestecati ouale puneti unul amestecati, urmatorul amestecati asa procedati dupa fiecare in parte dupa care adaugati ciocolata topita acestea se amesteca la robot la rotatie mica.
3. Cerna faina, cacaoa, praful de copt si migdalele macinate, le amestecam pe toate dupa care adaugam ingredientele uscate peste cele umede, amestecand cu mixerul, va rezulta o crema consistenta.
4. Imparte compozitia in doua, unge doua forme de marimi diferite(18 /22).
5. Puneti compozitia in forme si dati la cuptorul preancalzit in avans, pentru a se coace 30-40 de minute, atentie la cel mic se va face mai repede. Lasati-le sa se raceasca dupa care le scoateti din forme.
6. Pentru producerea cremei amestecati zaharul cu ouale pana devine o pasta moale, pufoasa si usoara, adaugati vanilia, ciocolata topita si smantana pana obtineti consistenta dorita.
7. Pentru ganache, incalziti smantana pana la punctual de fierbere si puneti-o peste ciocolata taiata in bucati mai mici. Trebuie sa rezulte o frumoasa crema ganache.
8. Fiecare tort se taie in2 sau 3 si se va pune crema evident si pe margini, dupa care se va aranja din nou tortul.
9. Se procedeaza la fel pentru ambele torturi dupa care vom trece separat la fiecare tort si va fi adaugat ganache-ul si se va unge inclusiv in partea laterala.

10. Dupa ce le facem pe fiecare in parte, punem tortul mic peste cel mare si dam la frigider pentru 2 ore.
11.Pastram putina crema pentru a adauga pe fructe pentru a se putea lipi de tort.
12.Se pune o funda si se decoreaza cu caise, mure, rodii si coacaze, physalis.
13.Putem de asemeni sa topim ciocolata, o intindem cu o spatula pe hartie de copt si sa o dam la frigider, dupa cateva ore o scoatem, o rupem si decoram tortul cu ea ca in imaginmile alaturate. Reteta nu duireaza mult dar tortul trebuie sa stea la frigider cele doua ore pentru a putea sa aiba forma care ne-o dorim.
Pofta Buna



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
fail. ;[
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 14-04-2013 19:10)
Joined: 12 Apr 2013
Posts: 292, Topics: 33
Location: Undeva în România.

Reputation: -24.2
Votes: 4

Post Posted: 14-04-2013, 19:40:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

recomand



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 08-05-2024, 01:37:31
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x