User
Pass
2FA
 
 

TORT "LA METRU"

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message393
kE1N.

[Freakazoid]



Status: Offline
(since 04-07-2014 13:14)
Joined: 14 Jan 2013
Posts: 1779, Topics: 193
Location: Romania

Reputation: 21.8
Votes: 18

Post Posted: 14-04-2013, 16:58:34 | Translate post to: ... (Click for more languages)

INGREDIENTE

8 oua
8 linguri cu zahar pentru blaturi
6 linguri cu zahar pentru sirop
10 linguri cu faina
2 linguri cu cacao
esenta rom
razatura de lamaie
ulei ptr uns tavile
un plic crema lamaie "dr.oetker"
un plic crema ciocolata " dr oetker"
un plic frisca
750 ml lapte pentru creme si frisca
3 plicuri glazura decor de ciocolata sau lamaie (imi place mai mult)
zahar pudra pentru creme

MOD DE PREPARARE RETETA TORT "LA METRU"

Separam albusurile de galbenus, mixam galbenusurile cu 4 linguri cu zahar pana obtinem o pasta si se topeste zaharul. Separat batem albusurile, la inceput fara zahar, cu viteza maxima la mixer, pana se face spuma tare, dupa care adaugam celalte 4 linguri cu zahar si continuam mixarea pana se intareste (daca intoarcem castronul nu cade albusul). In galbenusurile batute adaugam o lingurita de razatura de lamaie si 2 linguri cu faina si amestecam incet, dupa care le punem peste albusurile batute impreuna cu restul de faina si amestecam incet cu lingura.
Aprindem focul la cuptor sa se incalzeasca, ungem cu putin ulei 2 tavi de chec, punem hartie de copt pe fundul lor si impartim compozitia in cele doua forme. Pentru una din forme in compozitie adaugam cele 2 linguri de cacao. Le bagam la cuptor si le verificam abia dupa ce incepe sa miroasa in cuptor a copt, cu proba scobitorii.
Intre timp facem siropul din 700 ml apa, 6 linguri de zahar, esenta de rom si razatura de lamaie (il fierbem pana scade la 600 ml).
Facem si cremele respectand instructiunile de pe plic. Dupa ce se coc checurile le lasam sa se raceasca pe un gratar, le taiem in felii egale si luam una cate una, le insiropam si le dam cu crema alternand (una alba, una maro). Eu le-am pus in vase de yena deoarece se mai scurge glazura.
Ddupa ce le-am "lipit" le bagam o jumatate de ora la frigider sa se raceasca un pic dupa care facem glazura "decor" si le glazuram. Puteti sa topiti si ciocolata la bain-marie (in vas cu apa fiarta) dar sa adaugati si ulei (2-3 linguri), pentru luciu.
Ornati cu frisca dupa vreo 2-3 ore, cand se intareste glazura.
Pofta buna !



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
fail. ;[
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 14-04-2013 19:10)
Joined: 12 Apr 2013
Posts: 292, Topics: 33
Location: Undeva în România.

Reputation: -24.2
Votes: 4

Post Posted: 14-04-2013, 19:54:06 | Translate post to: ... (Click for more languages)

recomand



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 30-06-2024, 20:52:59
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x