User
Pass
2FA
 
 

Master@Chef [ Mai ]

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message1019
BonJovi4EveR
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171, Topics: 590
Location: United States

Reputation: 195.3
Votes: 196

Post Posted: 07-05-2013, 20:41:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Concursul ,, Master@Chef " a lunii Mai, prima editie, va avea ca scop prepararea unei ciorbe sau supe.


Tema: Reteta ciorbei/supei trebuie sa fie specifica bucatariei romanesti.


Reguli :


  • Fiecare are dreptul doar la o reteta ( un singur post) , in mod obligatoriu veti pune si o poza a preparatului, langa care pe o foaie sa scrie: ,, freakz.ro - Concurs" ;
  • Aspectul postului sa fie cat mai bine structurat, citet si fara zeci de mii de fonturi si culori.
  • Nu va abateti de la tema concursului, in sensul ca, daca se cere: ciorba / supa , asta nu inseamna ca postati felul 2: sarmale, cartofi nature cu cotlet de miel, etc.


Premiu: 20 reputation points.

Nominalizarea castigatorului : In ultima zi a lunii, intr-un alt topic care va fi activ timp de 7 zile, utilizatorii cu peste 500 de posturi vor vota reteta preferata ( Vote X + aleatoriu : o opinie personala ).

*Note ! : Poza preparatului sa fie postata dupa modelul:

Code:
[url=link-ul pozei]Poza[/url]

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Shpace

[742617000027]



Status: Offline
(online 2 weeks ago)
Joined: 18 Mar 2011
Posts: 6938, Topics: 284
Location: Bacau

Reputation: 502.4
Votes: 417

      Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 10-05-2013, 16:38:21 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ciorba de pui cu taitei de casa


Ingrediente
  • Pui intreg - 1kg
  • Ceapa alba - 3 buc
  • Ardei gras - 2 buc
  • Cartofi - 3 buc
  • Morcovi - 1 buc
  • Patrunjel verde - 1 buc
  • Bors acru - 0.5 L
  • Sare - 1 lingura
  • Radacina patrunjel(Albitura) - 200g


Preparare
  • Puiul se taie bucati, se spala bine. Aranjati bucatile de pui intr-o cratita de 4-5 litri si turnati apa ca se le acopere bine.
    Se pune la fiert.
  • Pana incepe sa fiarba carnea curatati 1 ceapa, 1 ardei gras. Le taiati marunt.
  • Cand incepe sa fiarba carnea, strangeti spuma, sau schimbati apa si lasati din nou sa fiarba.
  • Cand incepe iarasi sa fiarba carnea se adauga legumele pregatite. Se lasa sa fiarba la foc mic 40-45 min.
  • Se curata si taie marunt morcovul(sau dat pe razatoare), albitura si ardeiul gras.
  • Se curata si se taie cuburi cartofii si ceapa.
  • Dupa ce a fiert carnea, se adauga legumele pregatite si se lasa sa fiarba totul inca 20-25 min, pana au fiert legumele.
  • Dupa ce au fiert legumele se adauga borsul si se lasa sa fiarba 5 min.
  • Se taie marunt patrunjelul si o ceapa.
  • Ciorba se potriveste de sare, se adauga patrunjelul si ceapa, se stinge focul si se lasa sa ciorba aproximativ 15-20 min sa se patrunda toate aromele.
  • Taiteii se fierb separat, se scurg de apa si se clatesc cu apa rece. Se ung cu putin ulei rafinat.
    Atunci cand se serveste ciorba, taiteii se adauga in farfurie. Daca ii fierbeti impreuna cu ciorba, ei se inmoaie prea mult si ciorba se face urata a 2-a zi. Se pot pune in ciorba si reci, pastrati la frigider.


Nu este reteta proprie , sunt incepator in bucatarie - , am cautat-o pe net.

Poza

//din pacate calitatea pozei lasa de dorit.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Chim1

[Account disabled]



Status: Offline
(since 07-01-2017 08:58)
Joined: 29 Aug 2011
Posts: 13110, Topics: 2395
Location: Constanta

Reputation: -63.8
Votes: 1123

Post Posted: 12-05-2013, 13:39:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ciorba de porc moldoveneasca



Ingrediente
  • 700 g carne de porc (cu putina grasime pe ea)
  • 450g cartofi
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 radacina de patrunjel
  • 400 g rosii coapte – decojite
  • 3 linguri bulion
  • 2 linguri mari ulei
  • 1 l de bors de casa
  • frunze de leustean
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper



Preparare
  • Calim usor ceapa tocata impreuna cu morcovul taiat rondele, sau cuburi – dupa preferinte.
  • Punem apoi carnea taiata si ea in cuburi la calit, doar pana isi schimba culoarea si devine alba.
  • Mutam apoi continutul din tigaie intr-o oala cu apa fierbinte si lasam sa fiarba impreuna cu o radacina de patrunjel, frunzele de leustean, rosiile tocate marunt (aruncam semintele acestora) si bulionul.
  • Cand carnea este aproape fiarta adaugam cartofii taiati cuburi potrivite.
  • Servim ciorba calda, cu patrunjel verde si putina smantana.


  • Aceasta reteta este foarte gustoasa. Este una din cele mai simple si mai bune din ciorbele cu carne de porc.


Poza



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Anushyka

[Bloody girl of dm]



Status: Offline
(since 26-01-2017 14:47)
Joined: 18 Jan 2012
Posts: 3303, Topics: 26
Location: Tulcea

Reputation: 164.8
Votes: 204

Post Posted: 12-05-2013, 17:32:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ciorba cu perisoare


Ingrediente:

# Carne de vita 500 g
# Carne de pui 500 g
# Bors de putina 0.5 l
# O telina mai mica
# Un pastarnac mijlociu
# O jumatate de legatura de patrunjel
# O radacina mica de patrunjel
# O lingura de sare
# Marar jumatate de legatura
# Un cub Knorr de pui
# Un cub Knorr de gaina
# Orez 50 g
# Trei cartofi mijlocii
# Ceapa verde o legatura
# O ceapa alba mare
# Ulei de masline doua linguri
# 3 oua
# 2 linguri de iaurt sau smantana
# Suc de rosii 350 g
# Zarzavat de iarna 350 g
# Un ardei gras mare
# Paste fainoase 70 g
# Piper un varf de cutit
# Leustean 4-5 crengute
# Doi cartofi mijlocii

Mod de preparare:
--> Perisoare: Se pune intr-un castron carnea de pui, carnea de vita, un varf de cutit de sare, 2 oua si piperul si se amesteca pana se omogenizeaza.
--> Se pune in oala la fiert telina, radacina de patrunjel, pastarnacul si morcovii date pe razatoare, ceapa alba taiata marunt, timp de 15 minute.
--> Se adauga cartofii si ardeiul gras taiat cubulete. Dupa 20 de minute, se pun perisoarele luate cu lingurita si orezul.
--> Apoi, se adauga mararul, patrunjelul verde, leusteanul, ceapa verde taiata marunt si zarzavatul de iarna.
--> Lasam 10 minute la fiert si punem pastele, borsul, uleiul de masline, cuburile de pui si de gaina, sare o lingura si sucul de rosii.
--> Dupa alte 10 minute iei borsul de pe foc si pui intr-un castronel un ou batut bine cu 2 linguri de smantana sau iaurt si se toarna cate putin in timp ce amesteci cu o furculita de lemn.

Ingredientele trebuie puse la un anumit interval de timp pentru a-si pastra vitaminele si pentru a fi cat mai gustos. Este o reteta pe care am invatat-o de la bunica mea si transmisa din generatie in generatie.

Pofta buna!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by BonJovi4EveR, 30 May 2013 17:40



 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 30-04-2024, 11:41:05
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x