Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Master@Chef [ Mai ]
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
Author
Message
1019
BonJovi4EveR
[Banned user]
Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171
,
Topics: 590
Location:
United States
Reputation:
195.3
Votes
: 196
Posted: 07-05-2013, 20:41:54
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Concursul ,,
Master@Chef
" a lunii Mai, prima editie, va avea ca scop prepararea unei ciorbe sau supe.
Tema:
Reteta ciorbei/supei trebuie sa fie specifica bucatariei romanesti.
Reguli :
Fiecare are dreptul doar la o reteta ( un singur post) , in mod obligatoriu veti pune si o poza a preparatului, langa care pe o foaie sa scrie: ,, freakz.ro - Concurs" ;
Aspectul postului sa fie cat mai bine structurat, citet si fara zeci de mii de fonturi si culori.
Nu va abateti de la tema concursului, in sensul ca, daca se cere: ciorba / supa , asta nu inseamna ca postati felul 2: sarmale, cartofi nature cu cotlet de miel, etc.
Premiu:
20 reputation points.
Nominalizarea castigatorului :
In ultima zi a lunii, intr-un alt topic care va fi activ timp de 7 zile, utilizatorii cu peste 500 de posturi vor vota reteta preferata ( Vote X + aleatoriu : o opinie personala ).
*Note !
: Poza preparatului sa fie postata dupa modelul:
Code:
[url=link-ul pozei]Poza[/url]
0
0
Back to top
Shpace
[742617000027]
Status: Offline
(online 2 weeks ago)
Joined: 18 Mar 2011
Posts: 6938
,
Topics: 284
Location:
Bacau
Reputation:
502.4
Votes
: 417
Posted: 10-05-2013, 16:38:21
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ciorba de pui cu taitei de casa
Ingrediente
Pui intreg - 1kg
Ceapa alba - 3 buc
Ardei gras - 2 buc
Cartofi - 3 buc
Morcovi - 1 buc
Patrunjel verde - 1 buc
Bors acru - 0.5 L
Sare - 1 lingura
Radacina patrunjel(Albitura) - 200g
Preparare
Puiul se taie bucati, se spala bine. Aranjati bucatile de pui intr-o cratita de 4-5 litri si turnati apa ca se le acopere bine.
Se pune la fiert.
Pana incepe sa fiarba carnea curatati 1 ceapa, 1 ardei gras. Le taiati marunt.
Cand incepe sa fiarba carnea, strangeti spuma, sau schimbati apa si lasati din nou sa fiarba.
Cand incepe iarasi sa fiarba carnea se adauga legumele pregatite. Se lasa sa fiarba la foc mic 40-45 min.
Se curata si taie marunt morcovul(sau dat pe razatoare), albitura si ardeiul gras.
Se curata si se taie cuburi cartofii si ceapa.
Dupa ce a fiert carnea, se adauga legumele pregatite si se lasa sa fiarba totul inca 20-25 min, pana au fiert legumele.
Dupa ce au fiert legumele se adauga borsul si se lasa sa fiarba 5 min.
Se taie marunt patrunjelul si o ceapa.
Ciorba se potriveste de sare, se adauga patrunjelul si ceapa, se stinge focul si se lasa sa ciorba aproximativ 15-20 min sa se patrunda toate aromele.
Taiteii se fierb separat, se scurg de apa si se clatesc cu apa rece. Se ung cu putin ulei rafinat.
Atunci cand se serveste ciorba, taiteii se adauga in farfurie. Daca ii fierbeti impreuna cu ciorba, ei se inmoaie prea mult si ciorba se face urata a 2-a zi. Se pot pune in ciorba si reci, pastrati la frigider.
Nu este reteta proprie , sunt incepator in bucatarie
, am cautat-o pe net.
Poza
//din pacate calitatea pozei lasa de dorit.
0
0
Back to top
Chim1
[Account disabled]
Status: Offline
(since 07-01-2017 08:58)
Joined: 29 Aug 2011
Posts: 13110
,
Topics: 2395
Location:
Constanta
Reputation:
-63.8
Votes
: 1123
Posted: 12-05-2013, 13:39:35
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ciorba de porc moldoveneasca
Ingrediente
700 g carne de porc (cu putina grasime pe ea)
450g cartofi
1 morcov mare
1 ceapa mare
1 radacina de patrunjel
400 g rosii coapte – decojite
3 linguri bulion
2 linguri mari ulei
1 l de bors de casa
frunze de leustean
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
Preparare
Calim usor ceapa tocata impreuna cu morcovul taiat rondele, sau cuburi – dupa preferinte.
Punem apoi carnea taiata si ea in cuburi la calit, doar pana isi schimba culoarea si devine alba.
Mutam apoi continutul din tigaie intr-o oala cu apa fierbinte si lasam sa fiarba impreuna cu o radacina de patrunjel, frunzele de leustean, rosiile tocate marunt (aruncam semintele acestora) si bulionul.
Cand carnea este aproape fiarta adaugam cartofii taiati cuburi potrivite.
Servim ciorba calda, cu patrunjel verde si putina smantana.
Aceasta reteta este foarte gustoasa. Este una din cele mai simple si mai bune din ciorbele cu carne de porc.
Poza
0
0
Back to top
Anushyka
[Bloody girl of dm]
Status: Offline
(since 26-01-2017 14:47)
Joined: 18 Jan 2012
Posts: 3303
,
Topics: 26
Location:
Tulcea
Reputation:
164.8
Votes
: 204
Posted: 12-05-2013, 17:32:44
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ciorba cu perisoare
Ingrediente:
#
Carne de vita 500 g
#
Carne de pui 500 g
#
Bors de putina 0.5 l
#
O telina mai mica
#
Un pastarnac mijlociu
#
O jumatate de legatura de patrunjel
#
O radacina mica de patrunjel
#
O lingura de sare
#
Marar jumatate de legatura
#
Un cub Knorr de pui
#
Un cub Knorr de gaina
#
Orez 50 g
#
Trei cartofi mijlocii
#
Ceapa verde o legatura
#
O ceapa alba mare
#
Ulei de masline doua linguri
#
3 oua
#
2 linguri de iaurt sau smantana
#
Suc de rosii 350 g
#
Zarzavat de iarna 350 g
#
Un ardei gras mare
#
Paste fainoase 70 g
#
Piper un varf de cutit
#
Leustean 4-5 crengute
#
Doi cartofi mijlocii
Mod de preparare:
-->
Perisoare: Se pune intr-un castron carnea de pui, carnea de vita, un varf de cutit de sare, 2 oua si piperul si se amesteca pana se omogenizeaza.
-->
Se pune in oala la fiert telina, radacina de patrunjel, pastarnacul si morcovii date pe razatoare, ceapa alba taiata marunt, timp de 15 minute.
-->
Se adauga cartofii si ardeiul gras taiat cubulete. Dupa 20 de minute, se pun perisoarele luate cu lingurita si orezul.
-->
Apoi, se adauga mararul, patrunjelul verde, leusteanul, ceapa verde taiata marunt si zarzavatul de iarna.
-->
Lasam 10 minute la fiert si punem pastele, borsul, uleiul de masline, cuburile de pui si de gaina, sare o lingura si sucul de rosii.
-->
Dupa alte 10 minute iei borsul de pe foc si pui intr-un castronel un ou batut bine cu 2 linguri de smantana sau iaurt si se toarna cate putin in timp ce amesteci cu o furculita de lemn.
Ingredientele trebuie puse la un anumit interval de timp pentru a-si pastra vitaminele si pentru a fi cat mai gustos. Este o reteta pe care am invatat-o de la bunica mea si transmisa din generatie in generatie.
Pofta buna!
0
0
Back to top
Topic locked
Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore
Locked by
BonJovi4EveR
, 30 May 2013 17:40
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
The time now is 30-04-2024, 11:41:05
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details