User
Pass
2FA

Mic ghid general de buzunar pentru gameplay in Battlegrounds

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message9999
Varg0

[Mentally Stable]

Status: Offline
(since 17-05-2012 09:18)

Votes: 2

Post Posted: 12-01-2012, 18:27:32 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Salut baieti si fete(if any),
Vreau sa fiu inteles de la bun inceput: nu ma dau un mare z3u in PvP sau in PvE. Joc WoW de ceva timp, de cand era Vanilla la putere. Ce urmeaza vrea sa fie un set de tips & tricks pentru un gameplay inteligent in PvP destinat exclusiv BG-urilor. "Ghidul" de fata nu este destinat unei singure clase, este adresat tuturor playeri-lor, fie ca joci casual, ca mine, sau hardcore. La arene nu ma pricep asa de bine deci o sa tac si-o sa stau in banca mea.
Fie ca esti healer sau DPS, poti sa arunci un ochi, sau amandoi ochii, peste ce scrie aici si daca consideri ca am gresit undeva, poti sa-mi "dai peste bot" in commenturi. Sa incepem, deci.
---------
Am jucat ~80% din timp healer, asa ca sa incepem cu healerii (DPS-ilor, cititi si voi, poate o sa va ajute):
Prescurtari (care probabil le stiti deja):
• MP5: Mana per 5 seconds
• OOM: Out of Mana
• LoS: Line of Sight
• CDs: Cooldowns
• CtF - Capture the Flag
• AB - Arathi Basin
• WSG- Warsong Gulch
• EotS - Eye of the Storm
• Zerging - Adunatura de jumate de BG intr-un singur loc, cunoscut si ca:"Huuurrr duuuurrrr, ma joc wow!"
• /spit - Foarte folositor in BG-uri
• /sit - For tea-bagging si desigur /lol dupa ce-ai terminat cu /sit
---------
Addons, adresate oarecum healeri-lor, dar daca esti DPS, simte-te liber sa citesti.
Momentan nu mai folosesc niciun addon, am jocul naked, dar urmeaza o lista de addons care mi-au facut viata mult mai usoara:

PvPHelper - http://www.curse.com/addons/wow/pvp-helper :
Simplu si foarte usor de folosit. Desi nu e pentru BG's "per se", ajuta.
Features: Creeaza o lista de cumparaturi pentru PvP, bazat pe ce clasa esti si ce reagents iti trebuie. Afiseaza playeri AFK in BGs. Te informeaza daca intri in BG cu un speck de PvE sau cu unelte de pescuit echipate. E folositor.
Screenshots: http://i.imgur.com/cQejK.jpg http://i.imgur.com/uoH6x.jpg

JukedArena - fostul InterruptBar - http://www.curse.com/addons/wow/juked :
Features: Mai are nevoie de prezentari?
Screenshots: http://i.imgur.com/o6X09.jpg

Alar-BGHelper - http://www.curse.com/addons/wow/alar-bghelper :
Features: Diferite features in functie de BG-ul in care esti. Cum ar fi: cat timp mai dureaza pana factiunea adversa castiga, bazandu-se pe resursele deja acumulate, numarul de steaguri detinute de echipa adversa si asa mai departe.
Screenshot: http://i.imgur.com/6UZwt.jpg

Nu le-am avut niciodata pe toate in acelasi timp. Nu stiu daca "se inteleg" bine.
---------
• Inainte de toate trebuie sa-ti cunosti clasa. Exista spell book, read that shit! Exista tutoriale pe net, citeste-le, intreaba pe forum, uite-te pe forum dupa guides si asa mai departe. Knowledge is power!
• Invata sa faci fake cast!!! - https://youtube.com/watch?v=jhT3d5fn00U:

.
• Fa-ti un macro cu /stopcasting si foloseste-l. In caz ca nu te descurci cu macro-urile, poftim: http://www.wowmacros.com/
• "Berserking" power-up, din BG-uri, este pentru DPS, nu pentru helaer, stop getting that, you're making all healers look bad!
• For the love of baby jesus riding a bike, foloseste LoS-ul! Daca nu te "vede" nu poate sa dea in tine.
• Ar fi bine sa ai o meserie(sau doua) pentru ca sunt foarte folositoare in PvP, un mic boost acolo pentru situatii neplacute. Daca faci si PvE in paralel, alegeti 2 meseri care sunt bune si pentru PvE si pentru PvP! Un exemplu ar fi Engineering si Mining. Desi Engineering nu prezinta beneficii in PvE (cel putin din punctul meu de vedere), daca esti intr-o guilda PvE poti ajuta pe altii cu mining-ul materialelor, deci iti ajuti guilda.
• Indicat ar fi, ca healer, sa nu intri in BG fara ceva gear, altfel spus, daca mori din 2-3 lovituri, pe langa faptu' ca nu ajuti, mai si incurci. In locul tau putea sa intre cineva cu ceva gear care poate facea o mica diferenta. Nu ma intelegeti gresit! Nu ma iau de cei cu gear gazon, spun doar ca poti sa faci putin gear de PvE macar, nimic deosebit, idea e sa poti rezista in BGs. Chiar si un healer cu skill moare foarte usor daca nu dispune de un gear decent.
• Sa dai heal e foarte usor. Sa dai heal intr-un mod eficient, "cu cap" si inspre binele echipei e ceva mai greu, dar deloc imposibil. Sa dai heal eficient inseamna sa ai grija de 3-4 persoane in acelasi timp, fara sa moara! E ceva mai greu, dar se poate. Foloseste-ti abilitatile intr-un mod eficient(spamu' de Flash of Light NU E EFICIENT!). Din pacate nu pot sa-ti spun mai mult de atat pentru ca e ceva unic pentru fiecare in functie de stilul lui de joc. E trial & error. Joaca minim 50 de BG-uri ca healer si o sa vezi lucrurile altfel, o sa-ti vina mult mai usor sa joci intr-un mod benefic pentru echipa si o sa vezi lucrurile in perspectiva.
- Inca odata: Invata-ti clasa! Poti sa fi full vicious si tot sa fi degeaba in BG-uri. Knowledge is power!!1
---------
Dupa cum am precizat mai sus, nu am jucat DPS foarte mult. Nu-mi sariti in cap daca gresesc.
• Primul si cel mai important lucuru: Invata-ti clasa! Citeste tutoriale, intreaba in stanga si-n dreapta, uite-te la filmulelte de PvP si asa mai departe. Knowledge is power!
• Nu fi kamikaze. Daca faci pe erou' o sa mori rapid.
• Daca sunt 3-4 playeri pe tine si sti/vezi ca incerca cineva sa te ajute(aka un helaler) dai un CD acolo, sau mai multe. Conteaza!
• Warriori - folositi Intervene for the love of God! Macar tineti-l pe bara sa arate frumos.

Si cam atata pentru DPSi. Putin, stiu!
Daca va intereseaza, aveti aici ceva dedicat pentru DPS (cum sa primesti heal): http://forum.wow-freakz.com/Cum-sa-primesti-heal-Basic-Guide-t127330.html
---------
Sfaturi mai generale:
• In BG se joaca in echipa, daca vreti sa castigati! Daca intri pentru kills, macar apara o baza si o sa faci destule kills.
• Buff up inainte de inceperea BG-urilor. Nu va costa decat un click si un reagent, daca e cazu'.
• Grupurile de 3-4 oameni sunt indicate, nu mai faceti zerging, asa se pierd BG-urile.
• Run de flag, pe BG-urile cu CtF, nu poti sa-l faci singur!
• In AB 3 baze tinute sunt de ajuns!
• In EotS cand se captureaza steagu' e bine si indicat ca echipa care captureaza steagu' sa detina mai mult de o baza!
---------
...si cam atat pentru moment.
Daca o sa fie cazu' o sa mai updatez acest post, in functie de ce-mi mai fata mintea...

Numai bine.

@adrianad: Da, aparent asta se intampla cand pui [url] in fata link-urilor de youtube

Last edited by Varg0 on 12-01-2012, 21:47:15; edited 12 times in total
0 0

Back to top
View user's profile Send private message
adrianad

[Fight Owens Fight ]

(since 22-08-2020 20:16)

Votes: 26

Post Posted: 12-01-2012, 18:30:19 | Translate post to: ... (Click for more languages)

eu nu vad nimic
0 0

Back to top
Snoppy

[Inside the fire]

(since 24-10-2022 03:25)

Votes: 173

Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 12-01-2012, 19:17:23 | Translate post to: ... (Click for more languages)

foarte bun. Vreau sa stiu si eu ce addon iti arata cd la Divine shield(spelluri de protectie) si spelluri de intrerupt gen rebuke etc.(dupa ce au fost folosite).

,,Angel Among demons"

0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
octibest

[Old Dog]

(since 25-04-2019 09:59)

Votes: 5

Post Posted: 12-01-2012, 19:57:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

gg foarte folositor as da rep das sarac
0 0

Back to top
Varg0

[Mentally Stable]

(since 17-05-2012 09:18)

Post Posted: 12-01-2012, 20:17:49 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Snoppy wrote:
foarte bun. Vreau sa stiu si eu ce addon iti arata cd la Divine shield(spelluri de protectie) si spelluri de intrerupt gen rebuke etc.(dupa ce au fost folosite).

Fostul InterruptBar, actualul JunkedArena - http://www.curse.com/addons/wow/juked - iti arata CD-ul ramas la orice spell, in secunde, daca-l ai pus pe Action Bar.
S-ar putea sa fi nevoit sa-l configurezi, nu e foarte greu, recomand un tutorial pe youtube.

octibest wrote:
gg foarte folositor as da rep das sarac

N-are nimic, noi sa fim sanatosi -

0 0

Back to top
Airwaves

[Creep]

(since 12-06-2013 10:03)

Votes: 18

Post Posted: 13-01-2012, 12:21:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Interesant guide..mai ales partea cu fake cast care am observat ca foarte foarte putina lume o foloseste!
0 0

Back to top
Zgary

[EPURY]

(since 08-10-2021 10:07)

Votes: 28

zgary40 
Post Posted: 13-01-2012, 16:56:06 | Translate post to: ... (Click for more languages)

sincer sa fiu mi se pare stupid sa te apuci sa faci fake cast cand ai 10 inamici care dau in tine, cea mai buna optiune in cazul asta ar fi sa fugi nu sa faci fake cast

also unii care abia sau apucat de WoW habarnau ce e ala LFG / LFM etc

de exemplu sa zicem ca abia am inceput WoW cu ce ma incalzeste pe mine faptul ca abrevierea CD = cooldown? daca habarnam unde si cum o folosesc

Putin mai detaliat si mai LIZIBIL daca se poate guilde`ul si ar fi fantastic

League of Legends Player
0 0

Back to top
laanah

[Maniac]

(since 19-02-2022 08:52)

Votes: 26

Post Posted: 16-01-2012, 16:00:14 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Stii ...un healer face diferenta in bg daca si teamu sta langa healer si stie de importanta lui. Daca intru pe shaman healer sau pe priest sau pe druid, e de ajuns sa dau odata heal cuiva ca am toate sansele sa sara un rogue/ un feral sau vreo 3 warrior pe mine iar teamu in sine sa isi vada de treaba sau in cel mai rau caz sa profite de ocazie si sa fuga. (am citit pe net ca e un addon care indica persoana care da spell de heal ca sa poti sa o iei in target mai usor - probabil de aia sunt asa de repede luat in vizor)
Un sfat: daka nu vrei sa iti faci draci si joci la hoarda, NU juca cu spec de heal la random ( in premade e alta mancare de peste)

0 0

Back to top
Terrible.ter

[Mentally Stable]

(since 22-07-2013 10:50)

Post Posted: 07-04-2013, 18:08:55 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Good ! Inca un topic bun .

Ar fi trebuit sa-l vad inainte sa ma fixez pe PVM ! -

0 0

Back to top
Magicqtz

[Do Nothing and Win]

(since 10-04-2020 14:57)

Votes: 50

Post Posted: 03-05-2013, 10:50:09 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Si inca ceva, sa mai invete lumea sa faca switch targets(one target/two targets/three etc..)...pe scurt sa foloseasca focus target ofera mai mult control asupra situatiei
Un player care joaca la multiple targets in bgs(sunt necesare binds rapide) face cat 4 playeri roboti
Am vb in special pt dps/rdps

https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/sylvanas/mostfckedup
0 0

Back to top
skyleader
[Banned user]

Banned

(since 26-08-2013 23:09)

Votes: 6

Post Posted: 03-05-2013, 11:44:41 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Varg0 wrote:
• /spit - Foarte folositor in BG-uri

ok , asta ma facut sa rad cu pofta -)

0 0

Back to top
lightouch

[Mentally Stable]

(since 30-11-2023 20:57)

Votes: 8

Post Posted: 05-05-2013, 23:06:32 | Translate post to: ... (Click for more languages)

super
0 0

Back to top
E-xTaZz

[Mentally Stable]

(since 03-06-2013 17:14)

Votes: 1

Post Posted: 01-06-2013, 19:16:25 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Bun...mS - Chiar aveam Nevoie -

[/url]
0 0

Back to top
gyzmoosz

[Mentally Stable]

(since 20-01-2014 19:04)

Votes: 1

Post Posted: 20-01-2014, 21:04:07 | Translate post to: ... (Click for more languages)

daca jumatate din playeri de pe freakz ar citi acest ghid .. as face pvp pe rupte -
0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by Burebysta, 24 January 2016 15:55

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  

The time now is 20-02-2025, 17:57:33
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password

This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x