User
Pass
2FA
 
 

[Christmas menu plans] || [Concurs]

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message539
BonJovi4EveR
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171, Topics: 590
Location: United States

Reputation: 195.3
Votes: 196

Post Posted: 08-12-2013, 16:13:25 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Daca tot vine Craciunul si cum noi, romanii, suntem obisnuiti cu o multime de feluri de mancare, una mai bogata in calorii decat cealalta, pornind de la traditionalele sarmalute si ajungand la cozonaci, acest concurs se bazeaza pe postarea unui meniu de Craciun, adica: felul 1 (ciorbe/supe), felul 2 (piure de cartofi cu fripturi, orez, soia si ciuperci pentru cei vegetarieni, peste, etc.) si felul 3 (desert). Optional mai puteti atasa si un aperitiv.


Notificari:

  • aveti voie si cu retete luate de pe net;
  • in mod obligatoriu trebuie sa puneti si o poza la fiecare fel de mancare, dar pe acele poze sa nu apara scris numele site-ului respectiv sau orice alta marca din gastronomie;
  • postati doar un singur meniu, nu 100;
  • poza o postati folosind [url] tags;
  • sursa retetei mi-o trimiteti prin PM.



Reward: 15 rep. points.

Alegerea castigatorului: inainte cu cateva zile de Craciun printr-un sistem de vot.


PS: pentru ca sistemul de vot sa fie pornit trebuie sa existe minim 4 concurenti.

Cu acestea fiind spuse, va urez multa bafta!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Khajiit

[Away]



Status: Offline
(since 01-04-2019 20:33)
Joined: 19 Jun 2013
Posts: 3428, Topics: 110
Location: Away for a long time.

Reputation: 48.4
Votes: 145

          Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET}  am-nevoie-de-iconite-la-profil 
Post Posted: 08-12-2013, 21:33:27 | Translate post to: ... (Click for more languages)

MENU DE CRACIUN:
===========================================================================================================
Inainte de toate gustam ceva alcool(vin,visinata,palinca).

~ Felul I ~:
***O ciorba de oase de porc afumate
**Reteta:

*Ingrediente:
-5 bucati sira de porc afumate
-1 ceapa
-1 morcov
-1/4 telina
-1/2 pastarnac
-1/2 cescuta orez
-suc de rosii
-1 lingura delikat
-1 lingura bors magic
-patrunjel
-leustean


*Mod de preparare:
-Oasele se spala bine-bine in mai multe ape. Se pun la fiert fara sare (oasele fiind deja sarate), luand spuma de cate ori a fost nevoie. Lasam sa fiarba cca 1 ora si jumatate (noua ne place carnea fiarta bine).
Poza:
click
-Cat oasele sunt la fiert, pregatim legumele, tocandu-le marunt.
Poza:
click
-Dupa cca 1 ora, strecuram de 2 ori zeama, si am reluat fierberea, adaugand si legumele tocate.
Poza:
click
-Cand si legumele sunt aproape fierte, adaugam orezul, si amestecam din cand in cand ca acesta sa nu se prinda de oala.
Poza:
click
-Dupa cateva minute punem si sucul de rosii, si mai lasam cateva clocote.
Poza:
click
-Punem borsul si lasam sa clocoteasca. Mai adaugam si o lingura de delikat, dar daca oasele sunt prea sarate nu mai puneti.
Poza:
click
-Tocam leusteanul si patrunjelul marunt si dupa ce am oprit focul il punem in oala. Acoperim cu un capac ca aromele sa se combine.
Poza:
click

*Finalul: Savuram cu placere!
Poza:
click


~ Felul II ~:
***Sarmale in foi de varza murata
**Reteta

*Ingrediente:
(pentru 42 de sarmale de dimensiune potrivita)
-1 – 1,5 kg. de carne de porc (gata macinata sau puteti sa o macinati voi)
-1 – 1,5 kg. varza murata (sau chiar ceva mai multa, in functie de calitatea foilor)
-2 – 3 cepe
-50 de ml. de ulei
-150 de ml. de orez (o ceasca), preferabil din cel cu bobul rotund, mai bogat in amidon
-1 legatura de marar verde
-4-5 crengute de cimbru
-3 foi de dafin
--Optional:
-bucati de costita cruda sau afumata (daca e afumata e bine sa o desarati inainte, tinand-o in apa rece cateva ore)
-3-4 linguri de bulion de rosii, in cazul in care varza nu e prea acra

*Mod de preparare:
- alegeti varza murata cu foi netede (sa nu fie foarte crete) si subtiri
- gustati varza, daca e sarata tare desfaceti-o in foi si spalati-o in cateva ape reci
- varza nu se va gati niciodata cum trebuie, ca sa devina frageda, fara un aport de grasime, asa incat in cazul retetei de sarmale varianta degresata, cu tot regretul, nu prea se ridica la nivelul celei traditionale, din carne de porc
- *vasul de lut intr-adevar ajuta la obtinerea unor sarmale foarte gustoase si unul dintre motive este acela ca odata aduse sarmalele la fierbere, se va mentine in interiorul vasului o temperatura constanta; in niciun caz nu asezati vasul de lut direct pe flacara aragazului, e nevoie de o plita (preferabil de fonta)
- se pot pregati sarmalele si in interiorul cuptorului, le aranjati si acoperiti cu apa calda la fel ca si pentru fierberea pe plita apoi le introduceti in cuptorul preincins la 180 de grade, pentru aproximativ 2-3 ore
- pentru a pregati sarmale din varza dulce, opariti varza intreaga in apa sarata si inacrita cu otet; pe masura ce foile se inmoaie, se desfac si se pun deoparte, introducand din nou varza in apa clocotita, pana cand toate foile devin suple; la pregatirea sarmalelor in foi de varza dulce se adauga mai mult bulion de rosii, pentru a le inacri
- daca folositi bucati de afumatura (ciolan, costita) e bine sa le desarati inainte, tinandu-le cateva ore intr-un vas cu apa rece pe care sa o schimbati de cateva ori
- atunci cand dati gust compozitiei de carne, e foarte important sa tineti cont ca varza e sarata si ea (si daca puneti si afumaturava aduce si aceasta un aport de sare), asa incat gustul compozitiei e bine sa fie mai degraba prea putin sarat, decat potrivit, in aceasta faza; sarmalele fierte isi vor mai lua sare si din varza, asa incat vor fi numai bune
- impartiti foile in bucati egale si faceti sarmalute cat mai apropiate ca dimensiune, mai degraba micute decat mari
- o sa vedeti in reteta video, aseazarea sarmalelor vertical in oala, este mult mai usor sa le scoti (fara sa le spargi) atunci cand sunt fierte
Acestea fiind zise, vizionare placuta!CLICK PENTRU VIDEO


*Finalul:
Poza:
click

~Felul III ~:
***Cozonac cu nuca si rahat:
**Reteta:

*Ingrediente:
(pentru 3 cozonaci)
-1 kg faina
-50 g drojdie
-400 g zahar
-500 ml lapte
-100 ml ulei
-6 oua
-coaja de la o lamaie
-*1 lingurita rom
-3-4 buc de rahat
-2 lingura cacao
-nuca macinata
-vanilie
-1 praf de sare


*Mod de preparare:

-se cerne faina de 2-3 ori.
-preparam maiaua din drojdie+ 2 lg faina+ 50 ml lapte.
-se dizolva zaharul ( 350 g)si vanilia in restul de lapte, caldut.
-galbenusurile se freaca cu sare, coaja de lamaie.
-adaugam peste faina, maiaua, laptele, galbenusurile, treptat..framantand continuu..la sfarsit, adaugam uleiul..si mai framantam cca 5 minute.
-lasam la dospit, 1 h.Intre timp, amestecam nuca cu albusurile batute spuma, cu 50 g zahar , 2 lg cacao si romul.
-se portioneaza aluatul in 3 parti egale.Intindem foaia de aluat, adaugam deasupra umplutura de nuca si rahat, rulam , stropim cu apa si presaram zahar...si punem in tava.Mai lasam la dospit cca 30 minute, dupa care dam la copt, 45 minute, la foc potrivit.

*Finalul:
Poza:
click

===========================================================================================================

POWER BY KHAJIIT @COPYRIGHT 2013 http://WWW.FREAKZ.RO

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
BonJovi4EveR
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171, Topics: 590
Location: United States

Reputation: 195.3
Votes: 196

Post Posted: 22-12-2013, 01:03:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Azi e ultima zi in care va mai puteti inscrie in concurs.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
BonJovi4EveR
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171, Topics: 590
Location: United States

Reputation: 195.3
Votes: 196

Post Posted: 23-12-2013, 12:22:46 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Se pare ca nu ne place reputatia. - Trashed.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 12-08-2025, 01:05:25
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x