Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Freakz Contest - Reteta care iti saboteaza papilele gustative!
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
Author
Message
940
BonJovi4EveR
[Banned user]
Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171
,
Topics: 590
Location:
United States
Reputation:
195.3
Votes
: 196
Posted: 28-01-2014, 11:52:51
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Daca tot bate gerul la usa, atunci hai sa ne punem pe treaba si sa gasim o solutie de a incalzi stomacul cu o cantitate generoasa de calorii si anume: carnea de porc!
Tema concursului:
o reteta care sa contina carne de porc.
Premiu:
20 reputation points.
Alegerea castigatorului:
la sfarsit de luna printr-un sistem de vot.
*Info:
Pentru ca sistemul de vot sa fie pornit trebuie sa existe minim 3 concurenti, de asemenea, daca veti posta o reteta facuta de voi, cu conditia sa postati si o poza in care sa fie scrisa pe o foaie: "WWW.FREAKZ.RO" si numele vostru, veti primi automat 5 rep. points fara sa mai conteze daca veti castiga sau nu concursul.
Last edited by
BonJovi4EveR
on 25-02-2014, 21:31:29; edited 1 time in total
0
0
Back to top
Catal1n
[>The Magnificent]
Status: Offline
(since 02-11-2017 13:14)
Joined: 30 Apr 2011
Posts: 4252
,
Topics: 110
Location:
Galati
Reputation:
463.2
Votes
: 52
Posted: 02-02-2014, 20:05:56
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Cotlet de porc fãrã os, umplut cu salvie ºi lãmâie
Ingrediente:
1.5 kilograme cotlet de porc fãrã os;
coaja de la o lãmâie;
o legãturã de frunze de salvie;
o legãturã de pãtrunjel;
Mod de preparare:
Se taie cotletul pe jumãtate, desfãcându-l în douã jumãtãþi, dar fãrã a le separa. Se rade coaja de lãmâie ºi se face un pat de frunze de salvie ºi pãtrunjel. Usturoiul se taie în felii subþiri ºi se aºazã printre patul de frunze. Se asezoneazã cu sare ºi piper, se ruleazã ºi se leagã cu sfoarã. Se asezoneazã ºi la exterior cu sare, piper ºi ulei ºi se pune la cuptor timp de 45-50 de minute
Poze/Rezumat Video
Spoiler:
https://youtube.com/watch?v=3CtkGXq2G9s:
#t=67
P.S:
Aceasta reteta nu este creata de mine, am incercat sa o prepar chiar eu insumi (Bine inteles cu putin ajutor din familie) dar a fost un esec, oricum va recomand in totalitate sa o incercati.
Reteta creata de(Gordon Ramsay)
0
0
Back to top
Extasy_freakz
[Devil's daughter]
Status: Offline
(since 24-10-2022 04:53)
Joined: 08 Feb 2013
Posts: 1312
,
Topics: 38
Location:
Romania
Reputation:
808.1
Votes
: 179
Posted: 04-02-2014, 21:22:36
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Friptura de porc cu mure pe pat de budinca de dovlecei
Pentru budinca de dovlecei:
1 dovlecel marisor (sau 2 mai mici, sa cantareasca in jur de 1 kilogram)
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1 cana (250 de ml.) de lapte
1 lingurita de nucsoara rasa
2 linguri de ulei de masline extravirgin
2 linguri de faina
100 de grame de parmezan razuit
3-4 linguri de patrunjel verde tocat
5-6 linguri de pesmet
2 albusuri crude
sare si piper dupa gust (atentie, s-ar putea sa nu mai fie nevoie de sare, parmezanul fiind deja sarat)
Pentru cotletul de porc cu sos de mure
800 de grame – 1 kilogram de cotlet de porc, curatat de grasime si pielita (din care socotiti sa taiati cate 2 felii/persoana)
2 catei de usturoi
1/2 de ceapa mica (aproximativ 1 lingura de ceapa tocata fin de tot)
1 lingura de rozmarin tocat
2 linguri de pesmet
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de sos worchester
sare si piper
150 de grame de mure proaspete sau congelate
3 linguri de otet balsamic
2 linguri de miere de albine
Preparare:
Am ales un dovlecel dolofan, pe care l-am curatat de coaja si seminte.
Ceapa si usturoiul se toaca fin, dovlecelul se rade si se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline, pe foc mic, amestecand din cand in cand. Intr-o alta craticioara, se calesc intr-o lingura de ulei de masline ceapa si usturoiul. Cand ceapa se inmoaie, se adauga cele 2 linguri de faina, se amesteca atat cat sa se impregneze faina cu ulei si se stinge cu laptele fierbinte, amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase. Cand sosul fierbe si se ingroasa, se da deoparte ca sa se racoreasca. Dovlecelul se caleste pana ce scade bine si se evapora lichidul continut, apoi se trage de pe foc. Se rade parmezanul.
Se toaca patrunjelul si se bat cele 2 albusuri spuma tare, cu un praf de sare.
Se pun impreuna intr-un vas incapator sosul alb, dovlecelul calit, verdeata, parmezanul, pesmetul, nucsoara, sare si piper dupa gust.
Se amesteca toate ingredientele cu o spatula, facandu-se miscari usoare de jos in sus, asa incat aerul continut de albusurile batute sa se pastreze in compozitie. Compozitia se toarna intr-o forma potrivita (eu am folosit o forma cu dimensiunile 18×28 cm.), unsa cu grasime solida si tapetata cu pesmet sau captusita cu hartie de copt (eu am preferat a doua varianta).
Se da budinca la cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, la o inaltime medie, si se coace timp de 35-40 de minute.
Cand e gata, trebuie sa fie rumena si o scobitoare infipta in ea sa iasa curata. Se lasa sa se racoreasca inante de a o portiona si servi, e foarte gustoasa si merge servita atat ca si garnitura langa ceva carnoase, dar si ca atare.
Iata ce i-am facut cotletului: l-am sarat si piperat bine, apoi l-am uns cu sosul worchester.
Am pregatit toate cele pentru crusta, anume ceapa fin tocata, usturoiul zdrobit si maruntit si rozmarinul tocat.
Am amestecat pesmetul cu ceapa, usturoiul si rozmarinul, apoi am tavalit cotletul intreg prin acest amestec, presand bine cu palma ca sa adere crusta de carne.
Intr-o tigaie, am incins bine uleiul de masline si am rumenit cotletul rapid, pe toate partile.
Odata rumenit, am transferat cotletul intr-un tavita si l-am dat la cuptorul preincins la 200 de grade, ventilat, unde l-am tinut timp de 20 de minute (timpul de coacere al carnii poate varia in functie de marimea cotletului si de cat de facuta prefera carnea fiecare, eu l-am scos in momentul in care carnea impunsa cu furculita a eliberat sucuri clare, fara sange).
Am acoperit cu o folie de aluminiu cotletul facut si cat timp s-a odihnit, am preparat sosul de mure si balsamic.
Se pastreaza cateva mure pentru decor, restul se pun intr-o craticioara cu otetul balsamic si mierea.
Se fierb impreuna pana cand murele se inmoaie, apoi se paseaza printr-o sita. Sosul rezultat se mai fierbe, daca e nevoie, pana scade la consistenta potrivita.
Pentru a servi minunatia, am decupat cu un pahar cate 2 portii rotunde din budinca de dovlecei, pe care le-am transferat pe farfurie cu ajutorul unei spatule late (budinca e destul de fragila). Pe fiecare portie de budinca de dovlecei am asezat cate o felie de cotlet, am garnisit cu murele pastrate, sosul si un pic de verdeata.
Poza preparat
There's no future there's no past
Beating hearts are all we have
0
0
Back to top
FigAro.
[Banned user]
Status: Offline
(since 15-11-2014 16:10)
Joined: 11 Sep 2013
Posts: 937
,
Topics: 42
Location:
In galeria echipei Sportclub Bacãu :*:*
Reputation:
-103
Votes
: 35
Posted: 23-02-2014, 20:16:03
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Cotlet de porc in crusta de condimente
INGREDIENTE:
Cotlet de porc dezosat - 700 gr
sare de mare
un trio de piper rosu, negru si verde
fulgi de ardei iute
ulei de masline
Preparare:
Pentru crusta de condimente am pisat in mojar niste sare de mare, un trio de piper rosu, negru si verde si fulgi de ardei iute, la care am adaugat un amestec gata pisat din usturoi si ardei iute.
Am invelit bine bucata de cotlet dezosat in acest amestec si am bagat tava, acoperita cu folie de aluminiu, la cuptor, la foc mediu spre mic, pentru 35 de minute.
Dupa cele 35 de minute am scos carnea si am crestat-o in felii, ca sa se patrunda bine la mijloc.
Am mai dat la cuptor pentru 15 minute et voila!
BON APPETIT!
0
0
Back to top
Chim1
[Account disabled]
Status: Offline
(since 07-01-2017 08:58)
Joined: 29 Aug 2011
Posts: 13110
,
Topics: 2395
Location:
Constanta
Reputation:
-63.8
Votes
: 1123
Posted: 23-02-2014, 21:07:24
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Orez si gratar din carne de porc
Ingrediente
200 gr de orez
1 morcov
1 ardei gras
un pic de telina
1 radacina de patrunjel
1 ceapa
1 cutie de ciuperci
un varf de cutit de condimente pentru pilaf
1 l de bors de casa
sare
delicat
carne de porc
Preparare
Carnea de porc o taiem felii si apoi le batem putin cu ciocanul de snitele, masam foarte bine carnea cu condimentele pentru gratar si dam la frigider 1-2 ore.
Taiem o ceapa marunt si o punem la calit, apoi adaugam ardeiul si morcovul, ciupercile, apoi stingem cu supa de pui, adaugam condimentele, lasam sa fiarba si apoi punem orezul, amestecam mereu ca sa nu se prinda orezul.
Gratarul se serveste cu orezul facut si muraturi.
Aceasta reteta este foarte gustoasa.
Va urez pofta mare! Poza Preparat
Poza
Daca aveti intrebari => PM (Private Message).
0
0
Back to top
Topic locked
Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore
Locked by
BonJovi4EveR
, 24 February 2014 17:19
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
The time now is 14-06-2025, 06:42:46
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details