User
Pass
2FA
 
 

Freakz Contest - Ora de limba si literatura romana

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message2401
BonJovi4EveR
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171, Topics: 590
Location: United States

Reputation: 195.3
Votes: 196

Post Posted: 31-01-2014, 13:24:25 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Intr-un singur post, fiecare participant va scrie o compunere, avand ca tema: "Ce schimbari as aduce eu in sistemul de invatamant".



Premiu: 20 de reputation points.


Alegerea castigatorului: la sfarsit de luna printr-un sistem de vot.



*Info: - trebuie sa tineti cont de folosirea corecta a limbii romane, adica sa va exprimati cat de cat corect dpdv gramatical;
- orice compunere trebuie sa fie formata din 3 parti esentiale: introducere, cuprins si incheiere;
- compunerea trebuie sa contina minim 20 de randuri.
- daca v-ati inspirat de undeva trebuie sa precizati si bibliografia, asta ca sa evitam surprizele neplacute, se apreciaza originalitatea compunerii nu prostul obicei: copy-paste.



Pe scurt: ce ati schimba voi in tot ceea ce tine de scoala generala, liceu, chiar si facultate, programa scolara, materii, module, pauze, sedinte, catedre, vacante, etc.


P.S: pentru ca sistemul de vot sa fie pornit trebuie sa existe minim 3 participanti.



Last edited by BonJovi4EveR on 25-02-2014, 15:00:39; edited 1 time in total
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
De Ce Dai ??

[DeCeDat...]



Status: Offline
(since 20-03-2020 23:18)
Joined: 23 Sep 2013
Posts: 1474, Topics: 105
Location: Iesi Acas" :)

Reputation: 32
Votes: 152

   
Post Posted: 12-02-2014, 22:08:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Eu particip

Pentru reduceri pe http://www.Pcgarage.ro folositi codul X929WW8D

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
BuMy

[King Bear]



Status: Offline
(since 25-08-2014 18:13)
Joined: 13 Aug 2013
Posts: 365, Topics: 40
Location: In padure

Reputation: 37.1
Votes: 17

Post Posted: 13-02-2014, 07:29:11 | Translate post to: ... (Click for more languages)

On.

"Viața nu are subtitrare, ori o ințelegi ori nu..."




0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
BonJovi4EveR
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171, Topics: 590
Location: United States

Reputation: 195.3
Votes: 196

Post Posted: 16-02-2014, 22:26:07 | Translate post to: ... (Click for more languages)

#De Ce Dai ?? respectiv BuMy daca participati vreau sa vad si compunerile scrise, in acest topic. Hai ca daca chiar iese ceva de calitate poate scot chestia cu numarul minim de participanti.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Kaede

[Diclonius Queen]



Status: Offline
(since 18-01-2022 12:20)
Joined: 20 Jan 2014
Posts: 11135, Topics: 207
Location: United Kingdom

Reputation: 3263.5
Votes: 308

Post Posted: 17-02-2014, 16:54:57 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Hai cã mã bag și eu, uite "compunerea" mea -.

"Problemele învãțãmântului din România au fost discutate de foarte multe ori, și încã sunt, din cauza faptului cã mulți au susținut cum cã ar fi o mare problemã din punct de vedere al programelor, profesorilor, și mai ales a examenelor.
Totul pare sã înceapã de la școala generalã unde mulți elevi, și pãrinți acuzã profesorii care nu își fac datoria, aceea fiind de a-i pregãti pe cei mici pentru liceu.
Consider cã, în mare parte, profesorii au cea mai multã vinã, prin simplul fapt cã aceștia nu s-au pregãtit corespunzãtor pentru slujba care o au, nefiind experimentați cu copiii din ziua de azi, și neputând sã-i "ținã în frâu". De aici apar și așa-numiții "copii problemã" care nu se conformeazã cu școala și regulile acesteia.
Ce aș schimba eu la acest capitol, ar fi doar alegerea unor profesori/învãțãtori instruiți mai adecvat pentru multele situații dificile cu elevii.
Un alt subiect care meritã discutat ar fi acela al programei școlare, aceasta prezentându-se destul de nefavorabilã pentru majoritatea elevilor/studenților. Din punctul meu de vedere, în școli și în licee ar trebui scoasã religia din programã, nu doar pentru cã nu sunt eu de acord cu creștinismul, ci deoarece, chiar nu îi vãd scopul, nefiind de mare folos în viațã, doar dacã unii doresc sã devinã preoți, iar aceștia nu sunt deloc mulți.
Un alt motiv împotriva religiei în școli, ar fi acela în care, de cele mai multe ori, profesorii de religie, sunt preoți la bisericã, iar aceștia nu au timpul necesar de a ajunge la toate orele, lãsându-le copiilor o orã liberã, care aceastã orã putea fi înlocuitã de una de educație fizicã, o limbã strãinã, sau o orã de "științe".
Pauzele, o problemã nu prea abordatã, sunt corespunzãtoare, personal, nu aș schimba nimic aici, o pauzã fiind de 10 minute, iar orele de 50 de minute, totul e în regulã în secțiunea asta.
Vacanțele, de asemenea, nici în acest topic nu am nimic de modificat/înlocuit. Sunt foarte importante, dându-le elevilor puțin timp liber pentru a recapitula materia, dar cu toții știm cã aproape nimeni nu face asta.
În opinia mea, vacanța de iarnã, Paște, și varã sunt absolut perfecte, și nu este nimic de contestat în privința asta, oferindu-le studenților,
cât și profesorilor, o perioadã de relaxare între semestre/ani școlari.
Cât despre catedre, am vorbit și mai sus, nu are rost sã reiau aceastã discuție, fiindcã nu mai am nimic de adãugat.
Despre facultate, nu intru în subiect, pentru cã nu am avut încã plãcerea de a o frecventa, dar, din cât știu, totul pare sã fie în regulã la nivelul facultãților/universitãților, singura problemã fiind doar studenții alienați, care creeazã probleme minore, uneori majore, dar care, consider cã pot fi ținuți în frâu.
În concluzie, sistemul de învãțãmânt din România, are destule defecțiuni, dar și multe avantaje, și depinde doar din prisma cui sunt vãzute.."


P.S. -> Fãrã surse de inspirație -.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
r3Mb

[The Boss of World]



Status: Offline
(since 30-03-2015 14:01)
Joined: 24 Nov 2013
Posts: 595, Topics: 62
Location: In galeria echipei F.C Ceahlaul P . Neamt

Reputation: 110.2
Votes: 37

   
Post Posted: 18-02-2014, 14:43:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ma bag si eu .
Compunerea mea : Cum putem schimba sistemul de invatamant din Romania astfel incat sa fie mai performant? Este o problema de actualitate. De fapt a fost tot timpul, de la Cuza si pana in prezent. S-au schimbat de zeci de ori materiile, planurile de invatamant, programele de analitice, sistemele de evaluare. Pana acum nu au existat rezultate care sa asigure o stabilitate, ceea ce a condus la noi si noi schimbari. Toata lumea cauta solutii. M-am gandit sa imi exprim si eu ideile. Las la aprecierea voastra calitatea acestora.

Pornim de la premisa ca invatamantul gimnazial trebuie sa fie uniform si standardizat si sa asigure o cultura generala pentru toti elevii, iar invatamantul liceal si cel universitar implica diversitate si specializare.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Battlefield
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 10-05-2015 08:35)
Joined: 13 Jan 2012
Posts: 2763, Topics: 103
Location: Everywhere.

Reputation: 139.1
Votes: 145

Post Posted: 18-02-2014, 19:38:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

I'm in !

În ºcoala generalã nu putem vorbi despre anumite probleme , o sã explic pe scurt câteva chestii legate de învãþãmânt care mã deranjeazã la momentul actual. Mulþi pãrinþi se plâng la unele ºedinte care au loc la sfârºitul semestrului ca copilul dânsei sau al dânsului un semestru întreg nu a învãþat nimic, copilul desigur aprobã desigur cã profesorii sunt cei care nu îºi fac datoria , însã dacã acel profesor nu îºi putea duce la capãt statutul de profesor , nu mai avea o licenþã care sã îi poate permite sa predea la orele de curs . La catedrã stã acel om care munceºte ºi îºi ocupã timpul in mare parte, învãþand pe alþi elevi datoria lor în institutul ºcolar cât ºi în afara institutului de învãþãmânt. Ce aº putea sã schimb ar fi felul în care se comportã elevii cu unii profesori , alþii îi respectã , alþii îi bãtjocoresc. Ca sã fiu mai explicit , aceasta se numeºte lipsã de interes si de educaþie din partea sa. Întradevãr unii profesori merg la munca doar pentru distracþie si pentru alte activitãþi care nu implicã baremul ºi cerinþele de la minister. Sã fim serioºi , orice profesor , la mãcar o orã , face o pauzã ºi ne explicã cã de ce a ajuns el acolo, când el vroia dincolo, sau pur ºi simplu oferã lecþii de viaþã. Aº schimba în primul rând ºi în mare parte unii profesori, aº marii niºte salarii daca as putea , doar ca sã vãd dacã copilul ar creºte aºa în ochii profesorului, la liceu ºtie toata lumea cã este vorba de alt stil de viaþã unde întãlneºti o gaºcã, sã spunem aºa care nu o întâlneºti la facultate . În majoritatea ºcolilor din românia se stã degeaba la ore, aº propune ca fiecare scoalã care face parte din ministerul de învãþãmant, sã fie foarte des monitorizatã , sã fie mai multe activitaþi ºcolare decât extra-ºcolare, si aici mã refer la vacanþa de paºti , crãciun , ºi zile libere de sãrbatori. Dacã vacanþa de paºti ar fi mai scurta, de exemplu, 2 zile , cea de craciun sã fie doar in zilele crãciunului, i-ar vacanþa de varã sã se mareascã cât de mult, pe bune acum, dacã ar fi dupa mine, aº schimba aceste lucruri în general , altceva ce aº mai schimba ar fi ºedinþele , 2 ºedinte minim pe sãptamânã , în care sã se discute în mare parte depsre elevi , i-ar dascãlul sã precizeze cum ºi în ce condiþii ºi-a desfãºurat ora sa. Mai nou denumirea de ºcoala, este utilizatã în mare parte de politicieni, promit îmbunãtaþirea învãþãmântului , i-ar dacã sunt aleºi uitã de acele promisiuni sau le îndeplineºte în mare parte de la coada la capãt , nu de la capãt la coadã . Pauzele mi se par foarte bine organizate din punctul meu de vedere, unfiromele nu ar trebui sã lipseascã nici în generalã , nici în liceu . Parerea mea este cã învãþãmântul din ziua de azi este doar aºa ca sã nu stai acasã . În încheiere vreau sã spun ca , ar trebui mai multã implicare din partea ministerului, dar multã lume o sã spunã.."Care minister?"



Feel free to PM me about any forum support and questions.‡‡‡‡‡

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
BonJovi4EveR
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 20-04-2016 19:39)
Joined: 17 Feb 2012
Posts: 18171, Topics: 590
Location: United States

Reputation: 195.3
Votes: 196

Post Posted: 21-02-2014, 21:18:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)

r3Mb wrote:
Ma bag si eu .
Compunerea mea : Cum putem schimba sistemul de invatamant din Romania astfel incat sa fie mai performant? Este o problema de actualitate. De fapt a fost tot timpul, de la Cuza si pana in prezent. S-au schimbat de zeci de ori materiile, planurile de invatamant, programele de analitice, sistemele de evaluare. Pana acum nu au existat rezultate care sa asigure o stabilitate, ceea ce a condus la noi si noi schimbari. Toata lumea cauta solutii. M-am gandit sa imi exprim si eu ideile. Las la aprecierea voastra calitatea acestora.

Pornim de la premisa ca invatamantul gimnazial trebuie sa fie uniform si standardizat si sa asigure o cultura generala pentru toti elevii, iar invatamantul liceal si cel universitar implica diversitate si specializare.



Este prea scurta, am precizat in primul post cate randuri sa existe in compunere, mai las topicul deschis pentru inscrieri pana maine.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Intex''

[Owner pck.freakz.ro]



Status: Offline
(since 09-04-2014 14:23)
Joined: 03 Jan 2013
Posts: 2590, Topics: 126
Location: Constanta

Reputation: -21.1
Votes: 43

   
Post Posted: 22-02-2014, 10:18:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ma bag si eu.

Invatamantul actual, este foarte important pentru viitorul nostru, al urmasilor nostrii si pentru viitorul tarii noastre.
Cu mult timp inainte inavatul era strict, daca nu invatai erai printre ultimii din clasa si aveai o rusine foarte mare, oamenii nu isi permiteau computere si alte lucruri scumpe. Ei preferau sa citeasca o carte sau sa stea cu prietenii afara.
Invatamantul actual este mult mai greu, cu multa teorie, pot vorbii chiar si despre chiului profesorilor la ore, pliele, spaga.
Porfesorii se plang de acel salariu mic, dar uita ca nu lucreaza nici macar jumatate de timp cat era normal.
Eu am avut un profesor care de al dracu nu te trecea la nu stiu ce materie, ca nu ai venit la timp la ora sau din alte motive, sunt sigur ca si in aces moment exista acel gen de profesor in care se crede un MARE SEF in clasa ca are la brat un catalog.
Exista mai multe genuri de profesori: -cei calmi care chiar vor sa inveti ceva
-cei care nu le pasa ca ai ramas corigent
- cei care nu au nici-o treaba cu invatatul
-profesorii tineri care in timp ce predau ne ling cu privirea
Sa o luam la rand, cei care vor sa te invete ceva sunt din ce in ce mai putini si in generatia noastra de a deveni "profesor" este o rusine.
Cei care nu le pasa de nimic, doar sa primeasca banul si specific ca nu sunt acei profesori calmi, chiar ajung la violenta.
Si cei care nu au treaba cu invatatul sunt la fel ca cei care nu le pasa, doar sa aibe banu in buzunar, vin la scoala cat mai ponosite, cu fuste scurte si alte lucuri "scarboase" sa le vezi la un profesor si nu mai vorbesc despre proasta organizare, lipsa de comunicare cand scrie la tabla nu iti explica nimic.
Profesorii tineri nu sunt mai presus decat cei cu "experienta" vin la scoala cu fuste scure tricouri/bluze decoltate care iti atrage atentia la formele fizice si nu te mai intereseaza altceva.
Parerea mea este ca daca ar exista mai mult interes la profesori copiii nu ar mai ajunge la furturi si se se omoare pentru o bere.
Programa prea incarcata. Cei de la Ministerul Invatamantului ar trebui sa reinceapa scoala din cls.I pentru a vedea cum este:
- profesorii corupti, incompetenti si materialul didactic invechit ;
- mentalitatea ;
- e jenant, e abstract, e rupt de realitate ;
Invatamantul este un sistem invechit (inca mai dainuie "traditia" spiritului comunist) - lipsa posibilitatii de a-ti alege profesorul si cursurile pe care le vrei TU! Lipsa cursurilor tiparite la inceputul anului -prostia si incompetenta unor profesori care devine uneori bataie de JOC!
Un alt argument ar fi acela ca este prea multa teorie, lipsa muncii de echipa, prea mult individualism(asta in teorie, caci la lucrari se copiaza in draci), prea multe ore la materii inutile. La examenele de admitere in institutiile superioare notiuni care nu fac in scoala si implicit esti nevoit sa apelezi la meditatori sau sa te apuci de cautat prin tot soiul de carti notiunile respective;in ciuda faptului ca e gratuit e totusi un sistem exclusivist;ai bani ai carte(asta daca vrei sa ai).
Informatica, desi este in programa scolara - NU SE STUDIAZA
Faptul ca toti sefii sunt pesedisti, spagile care se cer mascat (pentru 1 si 8 martie, ziua scolii, ziua doamnei invatatoare sau, dupa caz, diriginte, bani pentru perdele, zugravitul clasei, tot felul de culegeri si manuale de la edituri dubioase, dar de la care profesorii iau comisioane).
Fiecare profesor in fiecare ora da de invatat cu carul nu stiu cate zeci de pagini, tinand cont ca mai ai si sase-sapte ore pe zi, ei cred ca noi suntem papagal si sa invatam la toate materiile dintr-o saptamana sa nu mai zic si de lecturile suplimentare, mie mi-se pare o mare prostie de a da teme de vacanta sau lecturi suplimentare in vacata, de aceea se numeste VACANTA , timpul tau liber dupa nu stiu cat stres si invatat ca sa nu ramai corigent la o materie.
Si despre programa scolara este MULT prea incarcata si fara rost, inca mai exista spiritul comunist de a invata ca un papagal, exista atatea forumule care nu ai ce face cu ele, 80% din profesorii mei ar trebui mitraliati (glumesc- am vrut sa spun ca nu-i intereseaza absolut de loc pentru ce vin la scoala)
Asadar, daca ar exista interesul profesorilor, aceasta lume ar ajunge mult mai sus si descoperiri, dar in momentul acutal suntem pe ultimul loc in Europa la invatamant.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by PsychoLove, 25 January 2015 19:56



 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 28-04-2024, 17:11:24
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x