User
Pass
2FA
 
 

How to: DS Ultraxion

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> WOW -> Cataclysm
Author Message5099
Phantomelu

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 19-06-2019 15:03)
Joined: 02 May 2013
Posts: 101, Topics: 6
Location: Romania

Reputation: 128.6
Votes: 8

 
Post Posted: 17-11-2013, 22:02:21 | Translate post to: ... (Click for more languages)

How to: Dragon Soul -> Ultraxion


Guide made by Phantomeluu @


Cuprins:

1. Prezentare
    1.1 HP
    1.2 Raid Composition
    1.3 Loot

2. Abilitati
3. Tactica
4. Tips&Tricks
5. Video


1. Prezentare generala:
  • Ultraxion este al cincilea boss din Dragon Soul.
    Mai mult o abominatie de energie intunecata decat un dragon, Ultraxion si-a petrecut scurta sa viata absorbind esenta celorlalti dragoni capturati. Ultraxion este singurul dragon al amurgului pe care Deathwing l-a laudat, iar aroganta lui este umbrita doar de exploziile de energie ce debordeaza din el. Loial stapanului sau, Ultraxion jura sa duca la prabusirea templului.
    Se zice ca acesta este atat de infiorator incat nu poate sta in varful Templului Wyrmrest, asa ca raidul trebuie sa stea la marginea templului si sa se lupte cu el, in timp ce acesta zboara. O simpla neatentie la acest encounter poate costa un wipe.
    1.1 HP:
      Difficulty
    • 10N - 57M
    • 10H - 85M
    • 25N - 184M
    • 25H - 276M

    Acest boss are 2 enrage timers, un soft enrage(fightul devine foarte greu, necesita mult heal) si hard enrageul ce consta in instant wipe provocat de Twilight Eruption (wowhead link), un spell cu cast time de 5 secunde.
    1.2 Alcatuire Raid:
    Ca si alcatuire, raidul trebuie sa aiba urmatoarea compozitie :

    • 10N - 2 , 2-3 , 5-6
    • 10H - 2 , 2 , 6
    • 25N - 2 , 5 , 18
    • 25H - 2 , 5-6 , 17-18

    1.3 Loot:
    Loot list -> Ultraxion

2. Abilitati:


  • Hour of Twilight (wowhead link) -Provoaca 300000 UNresistable shadow damage fiecarui player aflat in Twilight Realm.Acestia vor fi nevoiti sa foloseasca Heroic Will (wowhead link) chiar inainte ca Ultraxion sa casteze HoT urmand ca acestia sa se reintoarca in Twilight Realm dupa ce bossul a castat spellul. Atentie!!! un anumit numar de playeri sunt nevoiti sa ramana in Twilight Realm pentru a primi damage de la aceasta abilitate, altfel raidul va primi insta-wipe.

Acum numarul de playeri nevoiti sa incaseze HoT. Trebuie sa stiti ca pe modul H, aici fightul devine dificil din cauza debuffului Fading Light (wowhead link), care dureaza 2 minute si care nu ii permite playerului pe care este activ sa mai incaseze inca un HoT(instakill).
    Dificultate - Soakeri
    10N - 1 (un tank)
    10H - 2
    25N - 3 (ambii tanci + alt soaker)
    25H - 5

    Asa cum spuneam mai sus, cel mai mare inconvenient al HC mode este debufful Looming Darkness, asta insemnand ca playerii nu pot face soak de 2 ori la rand, asta inseamna ca raidul trebuie impartit in 3 grupe de playeri care sa faca rocada la HoT.
    *Pe 10h, sunt necesare 3 grupe a cate 2 playeri care sa faca soak(in total 6 playeri care pot supravetui HoT)
    *Pe 25h, sunt necesare 3 grupe a cate 5 playeri care sa faca soak(in total 15 playeri care pot supravetui HoT)


  • Fading Light (wowhead link) -Este un debuff pus de Ultraxion pe tankul curent si alte cateva random targets(numarul difera in functie de dificultate), care dureaza undeva intre 5 si 10 secunde(timpul e random pe fiecare target) si provoaca moartea instanta a targetului atunci cand expira si esti in Twilight realm.Daca targetul este in Normal Realm cand debufful expira(intri in Normal Realm cu ajutorul spellului Heroic Will (wowhead link)), acesta se intoarce automat in Twilight Realm, threatul le este resetat si nu vor putea genera threat pentru alte 10 secunde. Bossul va casta aceasta abilitate dupa primul , si va casta Fading Light de doua ori intr-un interval de 45 de secunde intre doua casturi de Hour of Twilight (Deci HoT->FL->FL->HoT)
    • Heroic!!!Pentru 5 secunde, in loc de threat reduction, playerul primeste 100% mai mult damage de la atacurile fizice ale bossului.

  • Unstable Monstrosity (wowhead link) - Un spell care provoaca AOE shadow damage tuturor playerilor din Twilight Realm.Pentru inceput, Ultraxion casteaza acest spell o data la 6 secunde, insa cu fiecare minut trecut al encounterului, intervalul este redus cu o secunda, astfel incat in ultimul minut al fightului bossul va casta acest spell in fiecare secunda (soft enrage-ul de care va ziceam).
  • Twilight Burst (wowhead link) - Shadow damage foarte mult pe fiecare player din raid daca nu exista niciun target in melee range. In plus,acesta va creste cantitatea de magic damage luata de raid cu 50% la fiecare tick(se stackeaza),wipe sigur -> Stati in melee range!!
  • Twilight Eruption (wowhead link) - Asa cum ziceam, hard enrage-ul -> INSTAWIPE.

Beneficiile aspectelor
  • De-a lungul encounterului veti beneficia de buffe din partea celor 5 aspecte (Thrall,Alexstraza,Ysera,Kalecgos si Nozdormu). Trebuie sa intelegeti ca pe fiecare clasa acestea functioneaza diferit si ofera beneficii in ponderi diferite in functie de clasa.
    • Thrall's Buff
      La inceputul fightului, Thrall va pune pe tanci bufful Twilight Burst (wowhead link) - reduce timpul de reactivare a cooldownurilor defensive cu 50% si le ofera 100% increased duration.
    • Alexstraza,Ysera, Kalecgos's Buffs
      Doar pentru healeri, aceste buffe le sunt date la un anumit moment al fightului.
      Gift of Life (Rosu) - este oferit de Alexstraza, in aprox. minutul 1:30. Creste healul cu 100%
      Clase viabile - Holy priest, Druid Resto, Resto Shammy, Disci Priest
      Essence of Dreams (verde) - este oferit de Ysera, in aprox. minutul 2:30. Acesta face ca healerul ce il poseda sa dea heal tuturor celor din raid(face ca spellurile sa fie AOE)
      Clase viabile - Paladin (cu Divine Light), in general oameni pe care sa ii ajute gearul.
      Source of Magic (Albastru) - este oferit de Kalecgos, in aprox. minutul 3:30. Reduce costul de mana a tuturor spellurilor cu 75% si ofera 100% spell haste.
      Clase viabile - Shaman (Chain Heal),Priest Disci (Prayer of Healing),Paladin(Holy Radiance)
      Fiecare healer poate beneficia doar de un singur buff dintre acestea. Daca healerul moare, nu mai poate beneficia de acel buff pana la sfarsitul encounterului.
    • Nozdormu's Buff
      Dupa 5 minute petrecute in combat, Nozdormu ofera tuturor celor din raid bufful Timeloop, care salveaza playerii de la moarte DOAR O SINGURA DATA. Primul killing blow pe care l-ar primi acestia le va da in schimb 100% HP si va scoate bufful de pe ei.



3. Tactica:
  • Bossul are o singura faza, este un encounter usor, foarte simplu. Acesta este un boss de gear-check.
    • Toata lumea este nevoita sa stea stacked si sa primeasca heal constant.
    • Asigurati-va ca playerii afectati de Fading Light folosesc Heroic Will atunci cand este necesar(~sec 2)
    • Asigurati-va ca toata lumea(in afara de soakerii alesi de raid leader) folosesc Heroic Will atunci cand Hour of Twilight este castat.
    • Stabiliti playerii care vor face soak la Hour of Twilight.
    • Asigurati-va ca fiecare healer foloseste un aspect care ii va maximiza healul.

Mai multe detalii despre cum procedam cu Hour of Twilight
    -Hour of Twilight este cea mai importanta abilitate a encounterului. Este castata o data la 45 de secunde si are potentialul de a da instakill membrilor raidului. Aceasta are un cast time de 5 secunde, iar Heroic Will dureaza 5 secunde, astfel incat, oricare player care foloseste Heroic Will chiar dupa ce incepe castul la Hour of Twilight nu ar trebui sa aiba probleme in a supravietui.
    Indicat este ca toata lumea sa foloseasca DBM, chiar daca la inceputul castului pe mijlocul ecranului va aparea un emote care arata cam asa :

    Aici nu ar trebui sa fie probleme atata timp cat raidul are un leader apt si membrii asculta de el.
    Mai jos voi pune clasele care pot face soak si abilitatile pe care le vor folosi.


Tanci
  • Death Knights - vor folosi o combinatie intre Vampiric Blood , Anti-Magic Shell, Icebound Fortitude si Bone Shield
  • Druids - vor folosi o combinatie intre Survival Instincts, Barkskin si Frenzied Regeneration
  • Paladins - Ardent Defender sau Divine protection cu Glyph of Divine Protection.
  • Warriors - Shield Wall si Last Stand

Restul raidului
  • Platerii vor putea face soak cu Pain Suppression pe ei.
  • Clasele spuse mai sus la tanci vor putea folosi si ei cooldownurile defensive, cu mentiunea ca DK-ii vor avea nevoie de Power Word: Shield pe langa AMS si Icebound Fort. pentru a supravietui.
  • Shadow priests - Dispersion , Mages - Ice Block si Cauterize , Hunters - Deterence , Rogues - Feint si Cloak of Shadows si Holy Priests cu Guardian Spirit pe alti playeri.


Tank Swap
Dupa cum am vazut la abilitati, Fading Light este foarte nasty pentru tank ( pe normal nu mai poti produce threat iar pe heroic primesti 100% increased damage) astfel incat celalalt tank trebuie sa preia Aggro pe boss si sa il tankeze pentru cele 10 secunde. Cel mai bine ar fi ca al offtankul momentan sa dea taunt in momentul in care debufful Fading Light este pus pe Main Tank.

    Rolul DPS-ilor si RDPS-ilor:


In principal stati stackati, rupeti DPS-ul si folositi Heroic Will atunci cand este necesar.
Ascultati-va cu atentie raid leaderul pentru a stabili ordinea la Soak

    Rolul Healerilor:

Obvious, rupeti healul. Luati buffele atunci cand este necesar, veti avea o sarcina grea deoarece spre sfarsit damage-ul primit este infernal. Va pot da cateva sfaturi in legatura cu buffele pe care le alegeti.
  • Rosu - Resto Droods, Disci Priests ( chiar daca Power Word: Shield nu beneficiaza de acest buff, spam Prayer of Healing pe raid deoarece se aplica Divine Aegis), Resto Shammy si H. Priest.
  • Verde - Pe scurt, AOE healing. Se aplica si pe HoTs si AOE heals. Acest buff ar trebui luat doar de healerii care dau foarte, foarte bine (in special daca ii ajuta gearul).
  • Albastru - increased casting haste si reduced mana cost, ce iti poti dori mai mult ? Cel mai mult beneficiaza de acest buff Paladinii holy care cu spam de Holy Radiance dau heal imba.

    Rolul Tankului:

Dati in boss.... :sarcasm off: Ca si tank trebuie doar sa folosesti Heroic Will atunci cand este nevoie si faceti swap intre voi(am explicat mai sus)

4. Tips&Tricks:
  • Momentul ideal pentru a folosi Bloodlust/Heroism/Time Warp este la inceputul fightului
    -DPS-ul va fi capabil sa dea cel mai mult damage in boss(daca esti in normal realm in timp ce s-a dat Hero nu beneficiezi de el)
    -Toti playerii vor fi alive
    -Va va permite sa inlocuiti un healer cu un DPS, deoarece durata encounterului va fi mai mica si damage-ul cauzat nu va atinge puncte foarte mari(imense din minutul 5 de altfel..)
  • Este folositor sa aveti un Priest Disci cu build cu Atonement deoarece pana in minutul 3:30 cand va fi nevoit sa ia Blue Buff pentru heal, acesta va putea da dps pe boss cu Smite si Holy Fire, rezultand intr-o contributie decenta la DPS-ul raidului si ajutand raidul sa se descurce mai bine cu soft enrage-ul dar in acelasi timp asigurand heal esential la sfarsitul fightului, atunci cand este cel mai greu.

3. Video:
Aici am folosit un filmulet al celor din Paragorn(all credit goes to them) pentru 25H, nu exista explicatii insa veti putea vedea cum decurge encounterul
https://youtube.com/watch?v=c_AIB2RmzrA:


Iar aici este un guide Tankspot pentru 25N, de data asta cu mai multe explicatii si mecanica fightului
https://youtube.com/watch?v=KWKcL97PwoY:


+Rep daca acest guide v-a ajutat



"You shall know endless torment!"

Server first Warlord Zon'Ozz HEROIC

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
ionutz01

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 03-01-2019 10:21)
Joined: 15 Mar 2013
Posts: 15, Topics: 4
Location: Romania

Reputation: 44.8
Votes: 2

   
Post Posted: 23-11-2013, 14:33:14 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nice ,te-ai descurcat bine,aici este un filmulet cu scriptul explicat pe 10hc ,poti sa il pui in tutorialul tau: https://youtube.com/watch?v=BvdlytyXoHc:


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Tardpala

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 14-12-2013 08:05)
Joined: 14 Dec 2013
Posts: 1, Topics: None
Location: Romania

Reputation: 31
Votes: 1

Post Posted: 14-12-2013, 10:05:46 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Sunt cam la fel doar ca pe hc iti pune debuff dupa ce iei HoT din plin si stai 2 min
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Shpace

[742617000027]



Status: Offline
(online 1 week ago)
Joined: 18 Mar 2011
Posts: 6938, Topics: 284
Location: Bacau

Reputation: 502.4
Votes: 417

      Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 06-01-2014, 02:34:56 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Poti adauga si macro asta /click ExtraActionButton1 pentru butonul de Heroic Will.

Este mai usor sa il dai cu un bind decat sa dai click pe buton.

Iar pentru cei care au Power Auras addon , track Fading Light debuff cu timer:

Code:
Version:4.23; icon:Ability_Druid_TwilightsWrath; buffname:Fading Light; x:220; bufftype:2; alpha:1; owntex:true; inVehicle:0; y:70; ismounted:0; timer.h:2.09; timer.enabled:true; timer.Relative:BOTTOM


http://i.imgur.com/qQfikyc.jpg

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Phantomelu

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 19-06-2019 15:03)
Joined: 02 May 2013
Posts: 101, Topics: 6
Location: Romania

Reputation: 128.6
Votes: 8

 
Post Posted: 06-01-2014, 15:19:32 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Asa este, am vrut sa adaug si asta, multumesc pentru completare -


"You shall know endless torment!"

Server first Warlord Zon'Ozz HEROIC

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
kissmyaoe

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 11-12-2017 09:38)
Joined: 24 Nov 2011
Posts: 85, Topics: 7
Location: Brasov

Reputation: 146.8
Votes: 11

 
Post Posted: 24-03-2014, 18:21:41 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte bun ghidul!


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Rauldsd

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 24-02-2016 12:44)
Joined: 17 Mar 2014
Posts: 14, Topics: 2
Location: Baia Mare

Reputation: -90.9
Votes: 10

 
Post Posted: 06-04-2014, 23:41:07 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Bun, bravo.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Zorky

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 26-03-2017 11:01)
Joined: 10 Mar 2013
Posts: 17, Topics: 8
Location: Romania

Reputation: 23.1
Votes: 10

 
Post Posted: 03-08-2014, 14:33:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte bun ghidul!
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Insid3r1

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 28-10-2021 18:28)
Joined: 11 Apr 2014
Posts: 110, Topics: 25
Location: Romania

Reputation: 237
Votes: 10

 
Post Posted: 23-08-2014, 10:31:58 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nice, bravo.

"Vincere non e importante, e l'unica cosa che conta"

~~~~~~~~~Giampiero Boniperti~~~~~~~~~
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> WOW -> Cataclysm  


The time now is 20-04-2024, 18:20:11
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x