User
Pass
2FA
 
 

Robocopacul

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message558
doru15

[Screwed Freak]



Status: Offline
(since 01-02-2022 14:29)
Joined: 16 Jun 2010
Posts: 3251, Topics: 303
Location: Romania

Reputation: 1145.3
Votes: 97

     
Post Posted: 14-11-2014, 04:04:19 | Translate post to: ... (Click for more languages)

O echipã de cercetãtori de la Institutul Italian de Tehnologie (IIT) au creat un robot care imitã modul de mișcare al unei plante, folosind în același timp o suitã de senzori pentru a mãsura o mulțime de caracteristici ale mediului înconjurãtor.

Robotica a explorat din ce în ce mai mult mimetismul. Cercetãtori din întreaga lume au reușit sã creeze replici cât se poate de apropiate ale diferitelor insecte, pãsãri, pești etc. pentru a le înțelege mecanismul de funcționare și funcțiile, iar plantele au deja, și ele, reprezentanți electronici care simuleazã cu succes cel mai important proces al acestora pentru noi, oamenii: fotosinteza. Totuși, modul de creștere al plantelor ne poate releva o mulțime de alte caracteristici utile.

Plantoid este format dintr-o structurã asemãnãtoare trunchiului unui copac în care sunt „ascunse” componentele electronice. Cele patru ramuri care pornesc din trunchi sunt înzestrate cu senzori de temperaturã, umiditate, gravitație, tactilitate și detectare a substanțelor chimice astfel cã robotul poate colecta tot setul de caracteristici specifice mediului înconjurãtor. Totuși, nu acestea sunt funciile cheie ale lui Plantoid, ci sistemul format din douã rãdãcini mobile care au abilitatea de a „crește”, extinzându-se în sol și ancorând astfel planta robot. Cele douã rãdãcini se extind printr-o mișcare de rotire a capetelor acestora și sunt înzestrate, la rândul lor, cu senzori tactili pentru a detecta obiectele dure și a le evita în procesul de creștere artificialã. Bineînțeles, în afarã de senzorii tactili, italienii le-au înzestrat și cu senzori care analizeazã compoziția solului și nivelul de umiditate al acestuia.
Plantoid a fost creat pentru a demonstra posibilitãțile de asociere a plantelor cu robotica, dar poate avea și aplicații practice în agriculturã, în identificarea persoanelor prinse între dãrâmãturi în urma unei calamitãți sau chiar pentru analiza mediului unei planete.

Sursa!



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore




 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 18-04-2024, 06:45:48
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x