User
Pass
2FA
 
 

Ciocolata este nociva !

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone
Author Message1279
Laur.

[Screwed Freak]



Status: Offline
(since 26-05-2019 05:56)
Joined: 31 Oct 2013
Posts: 2696, Topics: 168
Location: United States

Reputation: 758.5
Votes: 144

Post Posted: 20-03-2015, 05:34:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Cele mai nocive marci de ciocolata din Romania




Nutriþioniºtii recomandã pãrinþilor sã înlocuiascã zahãrul din dulciuri, cum ar fi ºi ciocolata, cu zahãrul din naturã, precum cel ce se regãseºte în fructe. Asta pentru cã în ciocoltatã, favorita multor micuți, sunt extrem de multe componente dãunãtoare.

Reprezentanþii Asociaþiei Naþionale pentru Protecþia Consumatorilor ºi Promovarea Programelor ºi Strategiilor din România (ANPCPPS) au avut o curiozitate: sã afle câte E-uri conþin mãrcile de ciocolatã puse în vânzare pe piaþa autohtonã.

Aceºti aditivi sunt blamaþi în totalitate de nutriþioniºti, care recomandã înlocuirea dulciurilor oferite copiilor cu fructele ºi legumele. Metoda de lucru a celor de la “Protecþia Consumatorului” dupã care au întocmit clasamentul ciocolatei în funcþie de numãrul de E-uri a fost simplã: s-a luat eticheta ºi s-a calculat numãrul de substanþe considerate dãunãtoare care se aflã în conþinutul acestor dulciuri.

“Scopul acestei acþiuni a fost acela de a atrage atenþia consumatorilor asupra importanþei citirii informaþiilor pe care le au la îndemânã”, a subliniat Alexandra Machitescu, reprezentant relaþii publice în cadrul organizaþiei.


    Novatini ºi Poiana – opt E-uri, Anidor ºi Lindt – zero E-uri


Conform studiului, pe primul loc în acestã ierarhie a E-urilor conþinute de ciocolatã, cu maximul de opt, se afla Novatini (cu cremã cãpºuni ºi friscã) ºi Poiana (cu lapte ºi cremã cu aromã de viºine). ªapte E-uri conþin: Primola Fresh Cherry, Primola Fresh Lemon, Novatini (cea cu caramel ºi cea cu viºine) ºi Heidi Grand Or Florentine.

În schimb, Primola Fresh Mint, Novatini Cappuccino, Africana (cu cremã de capºune), Africana (cu cremã de rom) ºi Poiana (cu friºcã ºi cãpºune) au în compoziþie câte ºase E-uri.

Cinci astfel de aditivi conþin Schogetten, Anidor (Croquant – lait and folie noisettes ºi amer), Primola (cu caramel sau cu cãpºuni), Novatini (cu coniac ºi cu rom), Africana (cu cremã de banane) ºi Milka Raspberry Cream.

În continuare urmeazã Africana (cu cremã de cappuccino), Poiana (varianta simplã, cea cu cremã de caramel ºi cea cu cremã de lichior), Amaretto, Dark Orange, Heidi Gourmette Heidi Cherry, Carrefour – Chocolat noir fãrã zahãr, cu câte patru E-uri.

Alte 37 de mãrci de astfel de dulciuri au doar “un E”.

În schimb, Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidor Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolatã albã cu migdale), Lindt (ciocolatã amãruie cu migdale) ºi Lindt (lapte 44%, ciocolatã amarã 22% cu alune) nu conþin niciun E.


    “Astfel de dulciuri trebuie înlocuite cu legume ºi fructe”


În ceea ce priveºte ciocolata, medicul nutriþionist Gheorghe Mencinicopschi ne-a declarat cã acest produs este în general periculos pentru sãnãtate, mai ales pe termen lung.

“E-urile din ciocolatã produc dezechilibre ale organismului mai ales pe termen lung, nu produc neapãrat efecte imediate. Trebuie sã ne ferim de astfel de substanþe care nu fac bine sãnãtãþii. Cu toate acestea, întreaga industrie de gen se bazeazã pe astfel de aditivi ºi conservanþi”, a explicat specialistul.

Cei mai des întâlniþi aditivi din compoziþia ciocolatei sunt: E420 sorbitol, E 270 acid lactic, E120 – acid carminic, E200 – acid sorbic, E1103 invertazã, respectiv E322 – lecitinã din soia, E476 poliglicerol poliricinoleat ºi E 330 acid citric. Dintre cei opt, primii cinci sunt consideraþi periculoºi pentru sãnãtate.

“Aceste E-uri sunt nocive ºi periculoase. Eu aº recomanda pãrinþilor ºi bunicilor sã nu mai dea copiilor dulciuri, sã înlocuiascã total dulciurile cu fructele. Sigur, copiii cer dulciuri, dar trebuie educaþi cã adevãratele dulciuri sunt cele din fructe, nu cele din astfel de produse. De vinã pentru cã se consumã dulciuri de la vârste fragede este ºi mediul familial”, este de pãrere Gheorghe Mencinicopschi.


    E-urile nocive provoacã alergii ºi tulburãri ale ficatului


Printre pericolele care pândesc organismul în urma consumãrii acestor substanþe considerate suspecte se regãsesc alergiile, dereglãrile hormonale, tulburãrile hepatice, bolile intestinale ºi ale ficatului, tulburãri ale tubului digestiv, tulburãrile nervoase ºi creºterea colesterolului.

Aditivul sorbitol E420 din ciocolatã are mai multe întrebuinþãri în industria alimentarã ºi este întâlnit în multe produse. O cantitate mare de E420 consumatã poate provoca probleme ale intestinelor ºi dureri de stomac.

În schimb, E476 este folosit doar în alimentele sãrace în grãsimi sau în dulciuri pe bazã de cacao, cum ar fi ciocolata. La animalele de laborator a produs efecte hepato ºi nefrotoxice.

În ceea ce priveºte E270 (acidul lactic), nu ar trebui dat bebeluºilor sau copiilor mici, deoarece aceºtia nu au încã dezvoltate enzimele care sã metabolizeze aceste forme de lactaþi.

Acidul carminic (E120) produce o creºtere a hiperactivitãþii. Se mai utilzeazã în cosmeticã. E200 se aflã în unele alimente ºi se regãseºte ºi sub formã de acizi graºi naturali. Poate produce iritaþii dermice, alergii, distruge vitamina B12. Consumul frecvent nu este recomandat.


“Eu aº recomanda pãrinþilor sã nu mai dea dulciuri copiilor, acestea sã fie înlocuite cu fructele.“
GHEORGHE MENCINICOPSCHI, nutriþionist.



    “Utilizeazã ce este înscris pe etichetã”


Aceasta este recomandarea oferitã de reprezentanþii ANPCPPS. Astfel, pe lângã sfatul dat consumatorilor de a observa numãrul de E-uri din dulciuri ºi din orice alt tip de produs alimentar, se mai recomandã sã se verifice de asemenea ºi conþinutul caloric .

Nu în ultimul rând, trebuie urmãrit ºi ce proteine, glucide, lipide, lipide saturate ºi sodiu au ciocolatele cumpãrate de pe raft. “Fii un consumator informat ºi utilizeazã informaþiile pe care le ai la îndemânã, chiar pe etichetã!”, este sfatul acordat consumatorilor de cãtre ANPCPPS.

Organizaþia pune la dispoziþie ºi website-ul e.o9atitudine.ro, accesibil de pe computer sau telefonul mobil, prin intermediul acestuia consumatorul putând afla uºor ce tip de E-uri (conservanþi, aditivi etc.) conþin produsele pe care le achiziþioneazã. Mai multe informaþii despre astfel de studii se gãsesc pe pagina http://www.teste-comparative.ro ºi protectia-consumatorilor.ro.



Sursa: doctorulzilei.ro



@ OpTIXy

Daca iti place acest articol sau crezi ca iti este util, esti liber sa apesi butonul de Like, sa postezi un comentariu decent sau sa oferi puncte +reputatie.


Casuta vocala: Laurines
4 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
OpTIXy

[Predator]



Status: Offline
(since 05-04-2020 10:57)
Joined: 04 Jul 2011
Posts: 2850, Topics: 83
Location: New York

Reputation: 15025.3
Votes: 377

      Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 20-03-2015, 14:28:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Foarte interesant. Sunt placut surprins de content; ma gandesc ca Anidor (70-80%) nu e chiar "o ciocolata pe placul oricui" (procent mare de cacao = greu de suportat si de gustat -; cacao in principiu fiind hidrofila si amaruie).

Quote:
În schimb, Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidor Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolatã albã cu migdale), Lindt (ciocolatã amãruie cu migdale) ºi Lindt (lapte 44%, ciocolatã amarã 22% cu alune) nu conþin niciun E.


Singurul caz in care as recomanda cuiva sa manance ciocolata ar fi in cazul unei stari hipoglicemice (in lipsa unei orice altfel de surse de glucoza concentrata).

Ma sperie cand vad persoane ce mananca cate o tableta intreaga (adica 100g in general) de ciocolata la o masa. In fond nu facem altceva decat sa ingeram un blat de toxine (zaharul) ornat cu o spuma de E-uri


I want to ensure you that every ban is always followed by a proper reason. If you wake up in a situation where your account is banned, feel free to make a proper post under Unban Request.
Do not forget to bring the necessary evidence to appeal GMs decision.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
Laur.

[Screwed Freak]



Status: Offline
(since 26-05-2019 05:56)
Joined: 31 Oct 2013
Posts: 2696, Topics: 168
Location: United States

Reputation: 758.5
Votes: 144

Post Posted: 20-03-2015, 16:58:52 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Exact...mie nu mi-a venit sa cred cand am citit articolul....Schogetten cu cococs era preferata mea,dar imi voi pune pofta in cui de acum inainte pentru ca este in lista cu 5 toxine incluse -...

Casuta vocala: Laurines
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
sorinsorin57

[I did not hit her !]



Status: Offline
(since 15-08-2022 19:39)
Joined: 29 Jun 2013
Posts: 5153, Topics: 395
Location: Prima la stanga.

Reputation: 1088.6
Votes: 354

       
Post Posted: 20-03-2015, 21:43:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Asta este mai mult in cazul ciocolatei ce contine creme....cea cu lapte sau cea amaruie nu are mare lucru in compozitie.


"Esti folosit de societate, nu uita, lumea uita
Te-arunca la gunoi si-apoi te scuipa"



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Laur.

[Screwed Freak]



Status: Offline
(since 26-05-2019 05:56)
Joined: 31 Oct 2013
Posts: 2696, Topics: 168
Location: United States

Reputation: 758.5
Votes: 144

Post Posted: 21-03-2015, 18:47:21 | Translate post to: ... (Click for more languages)

intocmai...sunt de parere ca laptele din ciocolata,ca sa reziste o perioada indelungata de timp (pana expira) si ,deasemenea, cu totii stim ca nici macar nu este tinuta la rece pe raioanele din hypermarketuri, mai mult ca sigur contine cateva E-uri sau conservanti sau mai stiu eu ce...in schimb cred ca cea amaruie (neagra) este cea mai "curata".

Casuta vocala: Laurines
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
TB124

[Amazing guy]



Status: Offline
(since 21-08-2020 15:22)
Joined: 03 Mar 2015
Posts: 88, Topics: 7
Location: Mures

Reputation: 101.6
Votes: 5

    Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 26-03-2015, 16:47:06 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ce pãcat, acum tot ce e delicios e rãu? Nu-mi vine sã cred... Ciocolatã, de ce ?!?!

TB124

SUPERVISOR - PLAY.FREAKZ.RO


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
unknown123

[Tranquility]



Status: Offline
(since 27-10-2019 17:31)
Joined: 02 Jan 2011
Posts: 2668, Topics: 51
Location: Westfall

Reputation: 14558.6
Votes: 1060

 
Post Posted: 28-03-2015, 15:14:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Combinatia dintre lapte si zahar este extrem de daunatoare pentru organism,din pacate cam toate dulciurile se fac cu lapte si zahar -


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Health zone  


The time now is 03-05-2024, 07:27:24
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x