User
Pass
2FA
 
 

Turnul Pompierilor

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash
Author Message277
Optikall

[Ceapa-i Dumnyezo']



Status: Offline
(since 25-01-2018 16:18)
Joined: 27 Feb 2012
Posts: 666, Topics: 66
Location: SM - BM

Reputation: 84.4
Votes: 35

        Optiskillz 
Post Posted: 28-05-2015, 00:47:11 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Turnul Pompierilor: fațã-n fațã cu un simbol al orașului SatuMare



Turnul Pompierilor din Satu Mare, judetul Satu Mare, are o înãlțime totalã de 47 m și o înalțime cursivã de 34 m. A fost construit în anul 1904 din inițiativa episcopului Gyula Meszlényi, fiind proiectat de Ferencz Dittler și construit de Lajos Vajnay. Datoritã înãlțimii, turnul oferea o privire de ansamblu asupra orașului fiind folosit în acest sens pentru prevenirea incendiilor și protecția împotriva lor.

Accesul pânã la platforma balconului circular se face printr-o scarã metalicã în spiralã. Platforma balconului circular perimetral este realizatã sub formã de planºeu de lemn susþinut de traverse metalice. Platforma este prevãzutã cu o balustradã de protecþie din fier forjat.

Cupola decorativã este realizatã din lemn iar învelitoarea din tablã de cupru. În vârful cupolei este montatã o veche stemã a oraºului.
Intrarea în turn se face printr-un portal cu fronton triunghiular, având deasupra trei casete formate din patru baghete de piatrã cioplitã, în care se aflau trei texte cu privire la la anul ridicãrii turnului ºi contextul în care a fost realizat.

Restaurarea turnului a fost terminatã în anul 2005, când cu ocazia zilei pompierilor la 13 septembrie acesta a putut fi vizitat.

Astãzi, turnul este un obiectiv turistic de mare atracție .

Programul de vizitare este zinlic între orele 16. 00 și 21. 00, cu excepția zilei de luni.


Cumpar Cioara neagrã / Corb



1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash  


The time now is 17-04-2024, 00:43:39
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x