User
Pass
2FA
 
 

Tema lb. roamana [eseu]

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Homework zone
Author Message1765
lemonEZAH

[Licensed to kill]



Status: Offline
(since 04-11-2019 15:30)
Joined: 28 Dec 2013
Posts: 7058, Topics: 351
Location: England

Reputation: 99.3
Votes: 483

Post Posted: 14-06-2015, 16:23:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Am mare nevoie de un eseu pentru maine la romana pe tema "copilaria de ieri si de azi". imi mai trebuie un amarat de 7 sa trec. Minim 2 pagini A4
Va rog sa ma ajutati voi cu idei chiar si proiectul complet. Multumesc si ++reps

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
TheWhiteKnife_RO

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 05-07-2015 16:31)
Joined: 18 Jun 2015
Posts: 41, Topics: 21
Location: Romania

Reputation: -6.6
Votes: 2

Post Posted: 19-06-2015, 04:01:09 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Bisericã ºi societateCopilãria de ieri, copilãria de aziEugenia Golub, 14 Decembrie 2010
Copilãria reprezintã pentru oricine un tãrâm de poveste. Nimeni nu ºtie când începe ºi când se terminã. ªtim doar cã ne trezim într-o bunã zi oameni mari ºi ne tot amintim apoi ce frumos era ºi cât de fericiþi eram în acel rai care nu se mai întoarce. De câte ori nu ne amintim de ce fãceam acum 20 de ani ºi nu ne amuzãm? Între copilãria generaþiilor din anii '80 ºi cea de acum existã cu siguranþã o diferenþã sesizabilã. Este ºi firesc, având în vedere cã lumea este într-o continuã evoluþie. Copiii de azi sunt evoluaþi, sunt în ton cu tehnologia, dar nu ºi esenþa copilãriei, care este jocul, visul, libertatea, lipsa grijilor, lucruri care predispun mai mult la creativitate ºi formarea unei gândiri autonome.
Copilãria trãitã cu visuri ºi bucurii bazate pe jucãrii simple, uneori din sãrãcie, în care ne puteam lupta cu zmeul cel rãu ºi credeam cã suntem amici la cataramã cu Harap-Alb ºi cu Ileana Cosânzeana nu era oare mai frumoasã decât copilãria celor de azi, petrecutã printre amici virtuali, focuri pe calculator ºi desene animate cu monºtri ºi personaje science-fiction? Cu siguranþã, suntem subiectivi, dar ceva adevãr trebuie sã fie la mijloc.



Poti sa iti iei cateva idei de aici!



Respectã și vei fi respectat!


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
goguletz BIRGAOANU

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 04-01-2019 20:59)
Joined: 02 Feb 2014
Posts: 12169, Topics: 504
Location: Italia (Botosani)

Reputation: -70
Votes: 459

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 19-06-2015, 08:00:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)

uite http://www64.zippyshare.com/v/QmXtzPor/file.html sper sa te ajute si daca nu ai instalat in calculator un program sa il deschizi uite si programu care sa il deschizi http://www.microsoft.com/ro-RO/download/confirmation.aspx?id=4

Goguletz spune ca nai curaj!!![/url]
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
vyrus|2009

[Șeful ]



Status: Offline
(since 17-04-2019 23:03)
Joined: 18 Mar 2010
Posts: 3486, Topics: 292
Location: Cartierul de valorosi $$$

Reputation: 53.5
Votes: 261

            Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 26-06-2015, 19:45:47 | Translate post to: ... (Click for more languages)

COPILARIA DE IERI SI DE AZI



Copilãria este perioada vieþii umane,intermediarã între idioþia prunciei ºi nebunia tinereþii-la doi paºi de pãcatele maturitãþii ºi la trei de regretele bãtrâneþii. .
Caracteristicile oricãrui copil din ziua de azi ºi nu numai sunt cheful de joacã ºi spiritul de a cunoaºte lucruri noi , alãturi de cei mai de preþ tovarãºi de joacã .
Perioada copilãriei este acel moment în care lumea se descoperã uºor, uºor iar curiozitatea alãturi de celebra întrebare ,,De ce ?" este punctul care stabileºte grijile pãrinteºti.
Câþi copii nu au primit o mustrare pentru faptul cã au depãºit ora impusã de pãrinþi de stat afarã sau pentru cã au plecat în descoperirea împrejurimilor alãturi de tovarãºii lor de joacã.
Pânã nu demult jocurile erau percepute ºi privite altfel de copiii de atunci, spre deosebire de jocurile de azi.
Fericirea copiilor de atunci nu erau jocurile pe calculator, tabletele, telefoanele mobile sau alte aparate electronice. De fapt aceastã tehnologie a apãrut prin anii '90 ºi a devenit azi o modã.
Pe vremea aceea nu erau atât de multe aparate sau dacã erau, aparþineau copiilor cu o situaþie financiarã a pãrinþilor destul de bunã ºi care iºi permiteau cumpãrarea acestora.
Copiii de la sate sau copiii care erau în fiecare dupã-amizã prezenþi în spatele blocului obiºnuiau sã se joace: ,, Raþele ºi vãnãtorii '' ; ,,Telefonul fãrã fir'' ; ,, Þarã þarã vrem ostaºi " iar cel mai popular joc ,, De-a v-aþi ascunselea ".
Acesta mai sunt jucate ºi în ziua de azi de cãtre copii, dar poate cu mai puþin interes sau nu cu atâta spirit de joacã , cum era odinioarã.
În prezent, pãrinþi se plãng cã, de cele mai multe ori, copiii nu au unde sã se joace, deoarece spaþiile special amenajate sunt prea puþine. Jocurile preferate de copii acum sunt cele cu rolele, bicicleta , mingea, în special jocurile pe calulator, sau navigând pe reþelele de socializare unde existã multe pericole, dar totuºi unde, copii au acces mereu.
Rar mai vezi copii care se mai joacã ,,De-a v-aþi ascunselea ", vestitul ºotron sau alte jocuri de genul acesta.
În ziua de azi tinerii ies adesea prin cafenele, terase, uitând cã în perioada copilãriei ºi ei erau adepþii jocurilor de cartier.
Întâlnim des o situaþie absurdã: când am ajuns la maturitate ºi suntem copleºiþi de grijile de adult, vrem sã fim din nou copii, sã simþim aroma dulce a inocenþei caracteristicã oricãrui copil, ... iar atunci cãnd suntem copii ne-am dori ca timpul sã treacã mai repede, sã devenim maturi ºi sã vedem clipele interesante ºi pline de mister. Copilãria poate fi singurul paradis pierdut.
Ce aº putea face eu ca sã reînvii trecutul ºi jocurile copilariei?
Probabil cã nimic, pentru cã trãim într-o erã galopantã , în care IT ne dominã ºi , de ce sa nu recunoaºtem, ... ne place. In era Internetului, când omenirea cucereºte cosmosul, când rãzboiul se amplificã în Orient, când teama zilei de mâine a devenit ºi problema copiilor, cine se mai gândeºte oare la jocurile de altãdatã ale copilãriei?
Din pãcate, e crudul adevãr, dar e adevãrul nostru, al tuturor: noi tragem semnalul de alarmã, dar cine mai întoarce TRENUL VIEÞII?


Sursa :

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID

  Topic locked


Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by PsychoLove, 29 December 2015 21:20



 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Homework zone  


The time now is 28-03-2024, 11:07:35
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x