User
Pass
2FA
 
 

SAVARINE de casa

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message639
goguletz BIRGAOANU

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 04-01-2019 20:59)
Joined: 02 Feb 2014
Posts: 12169, Topics: 504
Location: Italia (Botosani)

Reputation: -70
Votes: 459

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 03-09-2015, 07:56:41 | Translate post to: ... (Click for more languages)

SAVARINE


Savarina poate fi numita regina prajiturilor. Cand si cand ni se face dor de ea, intr-un fel inexplicabil si irezistibil. Este motivul pentru care le-am facut eu, astazi si m-am gandit sa impartasesc celor curiosi reteta mea de savarine.



Timp de pregatire: 00:45 ore
Timp de gatire: 00:15 ore
Timp Total: 01:00 ore
Numar portii: 12-16 portii (in functie de marimea formelor)
Grad de dificultate: mediu


Ingrediente Savarine:



6 oua
7 linguri de pesmet
6 linguri de zahar
1 praf de sare
sirop:
2 pahare de apa
1 pahar de zahar
rom sau esenta de rom
500 ml smantana dulce pentru frisca
2-3 linguri de zahar pudra
gelatina, intaritor de frisca (facultativ, este util sa folositi unul dintre aceste ingrediente pentru stabilizare)gem, dulceata, jeleu (de care preferati)


Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se albesc si se formeaza o crema consistenta.Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, se adauga cele trei linguri de zahar ramase si se bat in continuare pana la dizolvarea completa a zaharului.In crema de galbenusuri se adauga pesmetul, apoi spuma albusurilor si se amesteca prin miscari verticale pana la omogenizarea competa.




Aluatul gata este foarte spumos:



Se pregatesc formele de savarina, se ung cu unt sau margarina solida si se tapeteaza cu faina:




Se imparte in mod egal aluatul in forme:



Se aseaza intr-o tava si se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 15 minute (preferabil sa se faca testul cu o scobitoare introdusa intr-una din savarine, daca aceasta iese curata inseamna ca sunt gata).Intre timp, se fierbe apa cu zaharul pentru sirop, doar cateva clocote si se adauga esenta de rom sau rom, cat de aromat va place.Savarinele coapte:



Se scot fierbinti din forme si se plonjeaza in sirop. Se vor insiropa foarte repede, pesmetul absoarbe lichidul. Se scot din sirop si se aseaza pe o tava.Se bate frisca spuma foarte tare (recomand folosirea smantanii naturale, asa numitele preparate de „frisca vegetala” au un gust net inferior celei naturale). Se indulceste cu zaharul si se mai bate foarte putin (cu grija sa nu se separe). Eventual se stabilizeaza cu intaritor de frisca sau gelatina in prealabil hidratata si dizolvata in bain-marie.Dupa ce se racesc, se taie un capacel fiecarei savarine. Baza se orneaza cu frisca turnata cu posul cu deschizatura stelata, capacelul se unge cu un gem (dulceata, jeleu) dupa preferinta si se aseaza usor peste frisca. Se poate orna cu frisca si capacelul. Obligatoriu se dau la rece inainte de a fi servite, savarina nu are farmec daca nu e foarte rece.


Goguletz spune ca nai curaj!!![/url]
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
TheBigShot

[Mentally Stable]



Status: Offline
(since 25-11-2019 21:10)
Joined: 20 Sep 2015
Posts: 171, Topics: 6
Location: Pitesti

Reputation: 142.2
Votes: 7

Post Posted: 20-09-2015, 14:44:36 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Recomand ciocolatã ca așternut, foarte bune.
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
goguletz BIRGAOANU

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 04-01-2019 20:59)
Joined: 02 Feb 2014
Posts: 12169, Topics: 504
Location: Italia (Botosani)

Reputation: -70
Votes: 459

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 30-10-2015, 08:30:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)

merce orice nu numai ciocolata

Goguletz spune ca nai curaj!!![/url]
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
alexandrub

[fanu]



Status: Offline
(since 06-10-2017 09:22)
Joined: 04 Nov 2014
Posts: 10597, Topics: 988
Location: Rãdãuti, Suceava

Reputation: 591.2
Votes: 763

 
Post Posted: 30-10-2015, 15:10:13 | Translate post to: ... (Click for more languages)

e o reteta veche ca.. comunismul:)) dar delicioasa.


REP GRATIS!
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 07-02-2025, 15:40:09
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x