User
Pass
2FA
 
 

Descoperire ineditã: Cel mai îndepãrtat corp ceresc din Sistemul Solar , identificat.

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message303
Urazion

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 31-12-2020 17:59)
Joined: 26 May 2008
Posts: 14055, Topics: 657
Location: Romania

Reputation: 177.7
Votes: 300

 
Post Posted: 12-11-2015, 16:58:01 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Astronomii au identificat cel mai îndepãrtat obiect din Sistemul Solar, un corp ceresc format din gheaþã, situat la 15,5 miliarde de kilometri distanþã de Soare.



Aflat la o distanþã de trei ori mai îndepãrtatã de Soare decât Pluto, obiectul numit V774104 are un diametru între 500 ºi 1000 de kilometri. Cercetãtorii urmeazã sã-l studieze în continuare pentru a putea sã stabileascã forma sa ºi orbita pe care acesta o are.
Descoperirea a fost anunþatã la cea de-a 47-a întâlnire anualã a Societãþii Astronomice Americane, Divizia ªtiinþe Planetare.
Echipa care a descoperit obiectul a fost condusã de cercetãtorii Scott Sheppard, de la Institutul de ªtiinþã de la Carnegie, ºi Chad Trujillo, de la Observatorul Gemini din Hawaii.
Marea întrebare în legãturã cu obiecul nou descoperit este dacã orbita sa se deplaseazã în interior, spre Sistemul Solar, sau în exterior, aºa cum se întâmplã cu obiectele cunoscute sub numele de 2012 VP113 ºi Sedna.
Aceste organisme se aflã în prezent mai aproape de Soare decât planeta piticã Eris, dar studiile aratã cã orbitele lor ajung mult mai departe în spaþiu, ajungând la 66 ºi 140 de miliarde de kilometri distanþã de centrul Sistemului Solar.
O explicaþie gãsitã de cercetãtori pentru orbitele atipice ale acestor corpuri celeste spune cã traiectoriile lor au fost modificate de o planetã care a fost exclusã din Sistemul Solar la începuturile sale.
O altã explicaþie ar fi cã aceste corupuri cereºti provin dintr-o stea care a fost formatã în acelaºi timp cu Soarele, în urmã cu 4,6 miliarde de ani.
Înainte de descoperirea lui V774104, cel mai îndepãrtat obiect din Sistemul Solar era satelitul planetei Eris – Dysnomia, care are o orbitã ce se deplaseazã între 5,7 ºi 14,6 miliarde de kilometri distanþã de Soare.


Sursa : descopera.ro

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 13-05-2024, 18:10:42
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x