User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Salata bavareza de varza alba

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message261
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 13-11-2015, 12:41:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 varza alba mica (cca 500 gr)
50 gr bacon afumat
1/2 lingurita seminte de chimen
1 lingurita sare
2 linguri otet de vin alb
1 lingurita rasa zahar
1/2 lingurita hrean ras (preparat, din borcan)
piper negru macinat

Mod de preparare


Se taie varza fideluta fina. Se pune intr-un bol incapator. Varza se poate taia fideluta cu o razatoare de genul acesta sau cu cutitul.
Se pun intr-o craticioara 100 ml apa, sarea si chimenul. Se fierbe 2 minute, sa se infuzeze apa cu aroma chimenului si sa se inmoaie un pic semintele. Practic facem o saramura infuzata cu chimen vesel
Se toarna saramura asa fierbinte direct peste varza. Se framanta varza pana se inmoaie, se urmareste reducerea volumului verzei la jumatate. Se lasa apoi varza sa stea pana facem urmatorii pasi.
Se taie baconul cubulete si se pun intr-o tigaie mica sa se rumeneasca. Daca baconul nu e suficient de gras ca sa-si lase grasimea, se ajuta cu 1-2 linguri de ulei.
Se toarna baconul rumen cu tot cu grasimea din tigaie peste varza.
Se amesteca otetul cu zaharul pana se dizolva si se toarna si el peste varza. Se adauga si hreanul ras. Se rasneste putin piper negru.
Se amesteca totul si se gusta de sare. In acest moment gusturile nu sunt "legate", le veti simti cumva pe fiecare separat. Se acopera varza cu o farfurioara, ca sa o tina presata. Salata se lasa sa stea 1-2 ore la temp. camerei inainte de a o consuma, ca sa aiba timp varza sa se mureze usor si sa se imbine de restul aromelor. Daca doriti sa stea mai mult, o veti pastra in frigider.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 30-04-2024, 12:56:01
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x