User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Rillette de iepure cu ficat de rata

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message325
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 17-11-2015, 12:21:01 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

Confit de iepure

1 iepure taiat bucati (aprox 750 gr carne de iepure; am folosit iepure de casa)
1 kg untura de rata
3 linguri sare grunjoasa de mare
1 fir uscat de cimbrisor
3 catei de usturoi
piper negru macinat

Rillette

200 gr ficat de rata (curatat de vene, pielite si orice zone decolorate)
3 linguri cognac
3 varfuri cutit nucsoara macinata
sare de mare, piper negru

Mod de preparare


Iepurele se presara peste tot cu sarea grunjoasa si se acopera cu folie. Se da la frigider pana a doua zi.
A doua zi se scoate iepurele cu jumatate de ora inainte de a-l pregati si se scutura sarea de pe el. Se presara cu cimbru sfaramat, si piper negru. Se aseaza bucatile de carne una langa alta intr-un vas inalt. Se acopera carnea cu untura topita. Se aseaza cateii de usturoi printre bucatile de carne.
Se da vasul al cuptor la 90C, pana cand, atunci cand introduceti furculita in carne, aceasta se desprinde usor de pe os. Mie mi-a durat 4 ore acest proces, e bine sa verifcati din cand in cand.
Cand e gata, scoateti carnea din untura si lasati-o sa se racoreasca doar cat sa o puteti manevra cu mana. Desfaceti toata carnea de pe oase si rupeti-o fasiute. Am obtinut 350 gr carne de iepure.
Scoateti ficatul de rata din frigider si lasati-l 10 minute la temperatura camerei. Taiati-l cubulete.
Puneti fasiutele de carne impreuna cu bucatile de ficat intr-un robot si mixati scurt (doar 3 secunde), ca sa se omogenizeze amestecul.
Presarati amestecul rezultat cu sare de mare, piper negru, nucsoara, 1 lingura de cognac si amestecati usor cu mana.
Alegeti unul sau mai multe vase in care veti finisa rillette-ul. Trebuie sa fie vase care merg la cuptor. Puneti amestecul in vase (eu am folosit un singur vas). Stropiti carnea cu restul de cognac. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu (sa nu vina in contact cu carnea!) sau capac.
Intr-o tava puneti un strat de ziare pe fund. Puneti vasele cu carnea. adaugati apa fierbinte (cat de fierbinte vine la robinet) pana la jumatatea vaselor.
Dati la cuptor la 100C timp de 1 ora (pentru un vas) sau 40 minute (pentru 3-4 vase mai mici).
Scoateti vasele din cuptor si ridicati folia. Puneti folie de plastic pe vas, asezati deasupra un carton decupat dupa forma vasului si apoi asezati o punga umpluta cu ceva greu (sare, fasole, pietricele etc). Dati vasul la frigider macar 24 ore. E mai bun dupa ce sta 2-3 zile la frigider. Se serveste la temperatura camerei.
Daca l-ati preparat in mai multe vase se serveste direct din ele. Daca l-ati preparat intr-un singur vas si doriti portii mai mici, scoateti cat rillette doriti si lasati-l un pic la temperatura camerei sa devina tartinabil. Montati-l pe farfurie folosind un inel de patiserie. Nivelati bine. Daca aveti, turnati deasupra grasime de pe foie gras (cea de la pasul 8 din reteta pentru terina de foie gras). Decorati cu felii de castraveti murati. Serviti cu paine prajita.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 30-04-2024, 11:09:29
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x