User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Sarmale de post

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message241
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 18-11-2015, 15:41:19 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 varza murata
150 gr bulgur fin
300 gr ciuperci proaspete
3-4 linguri nuca tocata marunt din cutit
1 ceapa
1 catel usturoi
1 lingurita boia dulce
2 lingurite pudra de ciuperci
1 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita chili (sau 1/2 lingurita harissa)
1/2 legatura patrunjel
100 ml bulion
3-4 fire cimbru uscat
1 lingurita vegeta de casa
4 linguri ulei masline
sare, piper

Mod de preparare

Desfaceti cca 15 foi de varza de pe capatana si le taiati in doua daca sunt mari. Le curatati de cotorul tare de pe mijloc si le fierbeti in apa timp de 20 minute.
Bulgurul il acoperim cu apa fierbinte si lasam 10-15 minute sa stea si sa se umfle.
* vezi aici mai multe detalii despre bulgur si cum se prepara
Ceapa tocata marunt o calim in uleiul incins. Cand e moale, oprim focul si adaugam boiaua, usturoiul strivit si sare si piper dupa gust.
Adaugam ciupercile taiate cubulete marunte, bulgurul (care intre timp a absorbit toata apa), cimbru, nucile, pudra de ciuperci, chili si patrujelul tocat marunt. Amestecam bine. Gustati de condimente si mai adaugati daca este necesar.
* pudra de ciuperci o adaugati doar daca nu folositi ciupercile proaspete de padure; eu am folosit champignon, de aceea am adaugat pudra
In foile de varza oparite (racorite un pic ca sa se poata manevra) impachetam sarmalele, punand cate o lingura de umplutura pe fiecare foaie.
* pentru incepatori, vedeti aici cum se impacheteaza sarmalele usor
Pe fundul oalei asezam frunze de sarmale tocate fin. Deasupra aranjam sarmalele. Acoperim cu un alt strat de varza tocata, punem cimbrul si turnam bulionul. Turnam apa amestecata cu vegeta naturala cat aproape sa le acopere (cca 2 1/2 cani). Punem o farfurioara peste sarmale si le apasam un pic sa se acopere de apa.
Fierbem pe aragaz cu capac, la foc mai mare pana incep sa fiarba si apoi dati pe mediu spre mic, inca cca 35 minute. Verificati sa fie fiarta varza, umplutura sigur va fi fiarta in acest timp.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 30-04-2024, 22:25:23
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x