User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Ciuperci sote(se poate folosi ca si garnitura)

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message393
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 20-11-2015, 12:15:36 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

500 gr ciuperci champignon micute
2-3 prize oregano
4 catei de usturoi
1 lingurita rasa boia dulce
1 varf bun chili pudra (sau boia iute)
1 lingura suc de lamaie
3 linguri sherry sec (Tio Pepe Fino)
cateva fire de patrunjel
7 linguri ulei de masline de calitate
sare

Mod de preparare

Spalati ciupercutele cu un servetel umed si taiati din codite astfel incat sa ramana doar 1/2 de cm din ele. Striviti usturoiul si apoi pisati-l intr-un mojar cu putina sare pana devine pasta. Adaugati peste el boiaua dulce si chili si 2 linguri de apa. Frecati pana obtineti un mujdei fin. Tocati marunt patrunjelul.
Tot timpul cat pregatiti ciupercile focul sa fie la maxim! Trebuie sa auziti cum sfaraie tigaia non-stop.
Se incinge bine uleiul, intr-o tigaie larga in care ciupercile sa nu fie inghesuite.
* pentru cele 500 gr ciuperci am folosit o tigaie de 25 cm diametru si am fost la limita; mai multe erau deja prea inghesuite
Adaugati ciupercile si prajiti-le scuturand tigaia din cand in cand (sau amestecand cu o lingura de lemn, cum va e mai la indemana) pana vedeti ca pe alocuri sunt rumene, cca 3-4 minute. Presarati ciupercile cu oregano (pe care-l striviti intre degete cand il presarati ca sa-si elibereze mai bine aroma) si sare dupa gust.
Turnati mujdeiul si amestecati rapid.
Turnati sucul de lamaie si sherry-ul si lasati sa fiarba inca 1 minut, pana cand sosul din tigaie se ingroasa, devine siropos.
Se ia tigaia de pe foc si se presara patrunjelul tocat. Se gusta de sare.
Se servesc calde sau reci, cu paine taraneasca (ca sa inmuiati in sosul delicios), ca aperitiv sau garnitura.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 30-04-2024, 12:38:58
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x