User
Pass
2FA
 
 

[Retete] [Post] Tort

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message429
L.a.D l Catalin

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 26-12-2023 11:29)
Joined: 03 Jan 2014
Posts: 11601, Topics: 941
Location: Iasi

Reputation: 242.6
Votes: 1962

          catalin457 
Post Posted: 21-11-2015, 14:23:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Tortul de post este o reteta de post delicioasa, un tort festiv de post mai bine spus, delicios. Poate fi pregatit in orice zi a postului sau pentru ocaziile festive din aceasta perioada.

Ingrediente

BLAT DE CACAO (este de fapt o negresa fara dulceata si fara nuci):
1 cana zahar, 1 cana ulei, 1 cana apa, 1 plic praf de copt sau amoniac, esente de care vreti, cacao, faina cat cuprinde sa fie aluatul moicalut
BLAT DE MERE: tot pentru 2 foi in 2 tavi, daca faceti intro tava, iese mai gros sil puteti felia:
150 gr zahar, 400 ml apa, 100 ml ulei, 50100 gr nuci macinate, 4 mere rase, praf de copt sau amoniac pentru crestere, faina cat cuprinde
CREMA DE CARAMEL:
o cana cu zahar, 500 ml apa, 5 linguri pline cu faina, jumatate pachet margarina, cacao, esenta de rom
CREMA DE PIERSICI:
1400 ml suc de piersici, 3 plicuri de budinca, eu am avut 2 de vanilie si una caramel, 9 linguri pline cu zahar, 4 linguri de Gustin, eu nu am pus si mia parut rau,1 pachet cu margarina


Mod de preparare

BLATUL DE CACAO:

1. Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul si zaharul pana la topirea acestuia.

2. Apoi se adauga faina, cacaoa, esentele si amoniacul

3. Se tapeteaza tava, in cazul meu tavile, se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii

BLATUL DE MERE:

1. Se pune zaharul la caramelizat intr-o cratita...si se amesteca

2. Se adauga apa fierbinte, aveti grija la pasul asta, ca ies aburi fierbinti si va puteti accidenta

3. Cand apa caramelizata s-a racit se adauga merele si nuca macinata.

4. Apoi faina, amidonul si esenta de care vreti.

5. Trebuie sa iasa un aluat destul de gros, pe care l-am pus, iar in 2 tavi, iar la cuptor, iar cu scobitoarea...si tot asa.

CREMA DE CARAMEL:

1. Se caramelizeaza zaharul

2. Se adauga cele 5 linguri cu faina si se amesteca bine de tot

3. Peste compozitia aceasta se adauga apa fierbinte, iar atentie la procedeu, si se da pe foc mic.

4. Se lasa la racit, dupa care se adauga margarina cubulete, cacaoa, aromele

CREMA DE PIERSICI:

1. Se pune la fiert sucul cu budinca, amidonul si zaharul

2. Cand compozitia s-a racit, adaugam margarina cubulete

MONTAREA tortului de post:

1. blat de cacao insiropat

2. crema de piersici

3. blat de mere, insiropat cu sirop de rom, normal

4. crema caramel
Pofta buna! Reteta tortului de post a fost propusa pe forum de alina-lili

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-02-2025, 19:16:34
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x