User
Pass
2FA
 
 

[Reteta] Foi caramel cu crema de vanilie

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message685
L.a.D l Catalin

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 26-12-2023 11:29)
Joined: 03 Jan 2014
Posts: 11601, Topics: 941
Location: Iasi

Reputation: 242.6
Votes: 1962

          catalin457 
Post Posted: 23-11-2015, 16:25:29 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Si inca o reteta de prajitura simpla extrasa din caietul meu vechi cu retete . Foi caramel si cafea cu crema de vanilie sunt un deliciu. Daca nu preferati cafeaua in prajituri , atunci puteti inlocui cu lapte. Ca si masura folositi un pahar de vin de 150 ml .

Ingrediente pentru Foi caramel si cafea
– pentru prepararea caramelului avem nevoie de :
– 1 pahar de zahar pentru caramel
– 1 lingura de apa
– 1 pahar de cafea fiarta
– pentru foi mai avem nevoie de :
– 2 galbenusuri
– 1 pahar de zahar pudra
– 1 pahar de ulei
– 1 lingura rasa de bicarbonat alimentar nestins
– faina cat cuprinde

Ingrediente crema de vanilie pentru Foi caramel si cafea
– 2 galbenusuri
– 150 grame de zahar
– 2 linguri de faina
– 100 ml lapte
– 2 pliculete de zahar vanilat sau 1 esenta de vanilie
– 2 albusuri + 3 linguri de zahar
– 250 grame de margarina sau unt

Ingrediente glazura pentru Foi caramel si crema de vanilie
– 2 albusuri
– 5 linguri de zahar

Preparare Foi caramel si cafea
Prima data pregatiti cafeaua si o lasati sa se raceasca . Dupa cum am spus aveti nevoie de 1 pahar de cafea fiarta. Apoi pregatiti caramelul . Se pune 1 pahar de zahar intr-o craticioara , se stropeste cu 1 lingura de apa si se lasa sa se caramelizeze. Se stinge cu paharul de cafea preparata . Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul si se face un sirop. Siropul de caramel se lasa sa se raceasca.
Separat se freaca 2 galbenusuri cu 1 pahar de zahar pudra. Se adauga uleiul , apoi siropul de caramel .

Se pune bicarbonatul si faina cat este necesar sa facem un aluat potrivit pentru foi.

Aluatul se imparte in 4 parti egale si se coc 4 foi pe dosul tavii unse si tapetata cu faina.

Atentie: Aluatul este putin lipicios si gras. De aceea presarati faina tot timpul pe masa de lucru.

Preparare crema de vanilie pentru Foile caramel
Galbenusurile se amesteca cu zaharul , zaharul vanilat , faina si laptele si se fierbe pe aburi pana se ingroasa.

Se lasa sa se raceasca , apoi se amesteca cu margarina frecata spuma. Cele 2 albusuri se bat spuma cu 4 linguri de zahar si se amesteca cu crema de galbenusuri.

Preparare glazura pentru Foi caramel cu crema de vanilie
Albusurile se bat spuma pe aburi impreuna cu zaharul.

Asamblare Foi caramel cu crema de vanilie
Crema de vanilie se imparte in trei si se pune intre cele 4 foi caramel.

Deasupra se unge cu glazura de spuma si se presara putina cacao. Puteti rade ciocolata sau pur si simplu sa lasati glazura alba.
Foile caramel cu crema de vanilie se lasa pana a doua zi sa se inmoaie foile si sa se usuce glazura de spuma.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-04-2024, 13:20:42
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x