User
Pass
2FA
 
 

[Reteta] Prajitura Kinder Pinguin

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message379
L.a.D l Catalin

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 26-12-2023 11:29)
Joined: 03 Jan 2014
Posts: 11601, Topics: 941
Location: Iasi

Reputation: 242.6
Votes: 1962

          catalin457 
Post Posted: 23-11-2015, 16:31:30 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Prajitura Kinder Pinguin

Ingrediente blat pentru Prajitura Kinder Pinguin
6 oua,
120 g zahar,
1 plic zahar vanilat,
3 linguri gris,
3 linguri cu varf de faina,
3 linguri cacao,
3 linguri miere,
1 praf de copt,
30 ml lapte,
160 ml ulei

Separam ouale, apoi amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecam ingredientele uscate :faina cernuta, praful de copt, cacaua si grisul. Punem cate o lingura din acest amestec peste galbenusuri si amestecam incet. Mixam apoi, pe rand, la viteza minima, laptele, uleiul si la final mierea.

Separat, batem albusurile spuma tare, impreuna cu sarea. Amestecam spuma de albusuri cu galbenusurile.

Din aceasta compozitie coacem 2 foi, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu cat tava va fi mai mare, cu atat foile ies mai subtiri si prajitura se apropie ca si aspect cu Kinder Pinguin. Foile se coc 12-15 minute, in cuptorul incins apoi se lasa la racit, fara a indeparta hartia de copt.

Ingrediente pentru crema la Prajitura Kinder Pinguin:
– 500 ml frisca lichida; 2 pliculete de gelatina; 2 linguri de lapte; 2 linguri de miere; 2 plicuri de zahar vanilat

Batem frisca tare, punem si gelatina topita pe soba, apoi mierea si vanilia. Obtinem o crema tare, pe care o dam la rece pana cand se racesc complet foile.

Ingrediente pentru Glazura 1

(Aceasta glazura de ciocolata se pune intre cele 2 straturi de crema de frisca)
– 120 gr de ciocolata de menaj; – 70 gr de unt; – o lingura de apa; – 2 linguri de ulei.
Le topim toate in bain marie si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Ingrediente Glazura 2
(Aceasta glazura de ciocolata se pune peste prajitura)
– 220 gr de ciocolata de menaj; – 100 gr de unt; – 3 linguri de ulei; – 3 linguri de apa; – o lingura de zahar pudra
Le topim in bain marie si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Asamblare Prajitura Kinder Pinguin

Peste prima foaie punem 1/2 din cantitatea de crema si o nivelam cat de bine putem cu o spatula sau cu un cutit umed. Peste crema turnam glazura 1,

nivelam bine si dam cateva minute la frigider pana cand glazura se intareste.

Punem apoi al doilea strat de crema, nivelam si punem cea de-a doua foaie de blat. Presam bine si indepartam hartia de copt. Peste prajitura turnam glazura 2 si nivelam foarte bine. Dam prajitura Kinder Pinguin cateva ore la frigide , apoi putem felia si servi.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-04-2024, 11:05:57
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x