User
Pass
2FA
 
 

[Reteta] Prajitura Valurile Dunarii

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message255
L.a.D l Catalin

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 26-12-2023 11:29)
Joined: 03 Jan 2014
Posts: 11601, Topics: 941
Location: Iasi

Reputation: 242.6
Votes: 1962

          catalin457 
Post Posted: 23-11-2015, 17:28:53 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Si daca aveti pofta de o prajitura cu visine , atunci puteti incerca prajitura Valurile Dunarii , un gust dulce-acrisor , cu visine , vanilie si ciocolata . Sper sa va placa .

Ingrediente pentru prajitura Valurile Dunarii
– 250 g de margarinã
– 250 g de zahãr pudra
– 6 ouã
– 300 g de fãinã
– un plic de praf de copt
– 2 linguri rase de cacao
– 1/2 de lãmâie
– 2 linguri de smantana
– 700-800 gr de viºine

Ingrediente crema la Prajitura Valurile Dunarii
– 2 plicuri de budincã de vanilie
– 650 ml de lapte
– 7-8 linguri de zahar
– 200 gr. de unt

Ingrediente glazura pentru Prajitura Valurile Dunarii
– 200 gr ciocolata neagra
– 60 ml frisca lichida

Preparare Blat Prajitura Valurile Dunarii
Margarina se freaca spuma cu zaharul pudra. Se adauga pe rand ouale si se mixeaza bine. Apoi se pune smantana si faina amestecata cu praful de copt . Compozitia obtinuta pentru blat se imparte in doua .

O parte se amesteca cu sucul si coaja de lamaie , iar cealalta parte cu 2 linguri rase de cacao . Se tapeteaza o tava cu hartie de copt , se aseaza prima data blatul galben , apoi cel maro .

Peste blatul maro se pun visinile curatate de samburi . Blatul cu visine se da la cuptor pana se coace.

Incercati blatul cu o scobitoare . Cand este copt lasati-l sa se raceasca . Si intre timp pregatiti crema.

Preparare crema la Prajitura Valurile Dunarii
Se pregãteºte budinca conform instructiunilor de pe plic folosind doar 650 ml lapte si 6 linguri de zahar. La sfârºit se pune deasupra puþin unt sã nu facã o crustã ºi se lasã la rãcit. Untul se freaca spumã cu 1 lingura de zahar pudra ºi se încorporeazã în el budinca rece încetul cu încetul. Crema de vanilie se pune peste blatul rãcit ºi se bagã în frigider. Deasupra se pune o glazura de ciocolata .

Preparare glazura pentru Prajitura Valurile Dunarii
Ciocolata se da pe razatoarea mare si se pune la topit impreuna cu frisca . Se da cateva clocote , se lasa putin sa se raceasca si se intinde uniform peste crema . Prajitura Valurile Dunarii se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-04-2024, 18:02:40
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x