User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Crochete cu sunca

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message288
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 26-11-2015, 11:02:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

50 gr sunca (sarata si crud-uscata)
1 ou
pesmet
mult ulei pentru prajit

Sosul bechamel

2 linguri ulei
1 lingura ceapa tocata foarte marunt
25 gr unt
1 lingura faina alba
125 ml lapte fierbinte
1 varf cutit nucsoara
sare, piper

Mod de preparare

Se toaca foarte foarte marunt sunca. Fiind o sunca crud-uscata, poate fi mai tare, asa ca e important sa o taiati fin. Eu am dat pe razatoarea mare jumatate din ea, iar restul am tocat-o marunt cu cutitul. Se poate macina si in robotel sunca, mai ales daca pregatiti cantitate mai mare. Spaniolii folosesc sunca Serrano pentru aceste crochete, dar eu am folosit un muschiulet de mangalita crud-uscat care in plus era si putin afumat.
Preparam sosul bechamel: incingeti uleiul si caliti in el ceapa tocata cat de fin puteti pana aceasta aproape devine sticloasa. Adaugati untul si urmati pasii de prepare a sosului bechamel descrisi aici. La pasul 4 insa, lasati mai mult de 1 minut sa fiarba sosul... acesta trebuie sa se ingroase pana simtiti ca se aduna in jurul telului. Va dura cam 2 minute. Luati sosul de pe foc.
Adaugati sunca maruntita in sos si amestecati bine. La final, condimentati-l cu sare, piper (alb daca doriti; eu am pus negru) si nucsoara.
Turnati sosul intr-un vas cu capac si dati la frigider cateva ore (sau peste noapte), pana se intareste si poate fi modelat. Poate fi pastrat 2 zile la frigider.
Rasturnati sosul intarit pe o suprafata de lucru. Taiati-l in dreptunghiuri cat de cat egale (eu l-am taiat in 10 bucati).
Bateti oul cu 1 lingura de apa/lapte si putina sare intr-un bol. Puneti pesmet din belsug intr-o farfurie lata.
Luati cate o bucata de aluat, dati-i forma de bila sau rulou (mie rulou mi se pare mai simplu, fiindca doar frec un pic dreptunghiurile intre palme). Treceti ruloul prin ou, apoi prin pesmet. Aveti grija sa fie acoperita bine de pesmet pe toate partile, altfel exista riscul sa se rupa si sa curga cand le prajiti... deci insistati bine cu pesmetul. Formati toate crochetele. Ele poti fi pastrate la frigider pana cand doriti sa le prajiti.
Incingeti foarte bine mult ulei. Prajiti crochetele in baie de ulei (e mai bine sa nu trebuiasca sa le intoarceti cand le prajti fiindca sunt foarte fragile; o baie de ulei este ideala). Se prajesc foarte repede (cca 30 secunde). Cand sunt rumene, le scoateti cu o paleta pe servetele de hartie. Se servesc calde.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-04-2024, 11:22:37
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x