User
Pass
2FA
 
 

Scenariu catastrofal: ce consecinþe dramatice ar avea încãlzirea globalã cu 4 grade

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science
Author Message254
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(online 2 days ago)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 04-12-2015, 01:39:19 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Discuþiile privind încãlzirea globalã, în contextul desfãºurãrii celei de-a 21-a ediþii a Conferinþei ONU pe tema Climei (COP21) de la Paris, au dus la o ipotezã ºocantã, a cãrei profunzime nu este înþeleasã pe deplin nici pânã în acest moment.

Potrivit experþilor, este greu de precizat ce ar însemna o medie a temperaturii Pãmântului cu 4 grade Celsius în plus, însã cu siguranþã am avea parte de valuri de cãldurã mortale, super-furtuni care ar devasta oraºele de la malurile oceanelor, ceea ce ar provoca relocarea a milioane de oameni ºi distrugerea unor aglomerãri urbane importante.

Printre consecinþele unei creºteri a temperaturii globale s-ar putea numãra apariþia unor boli grave, dispariþia de culturi agricole ºi extincþia unor specii de animale ºi plante.

“Ideea cã omenirea va trãi într-o lume cu 4 grade Celsius în plus ºi ce ar însemna asta pentru toþi este de neconceput pentru mine. Ar fi îngrozitor”, a declarat Richard Seager, cercetãtor ce se ocupã cu studiul climei la nivel global, din cadrul Universitãþii din Columbia (SUA).

Scenariul sumbru, adus în discuþie ºi la Paris, ar trebui sã reprezinte speranþa unei politici mai bune dusã de marile puteri, ajutând astfel la încetinirea unor catastrofe ce ar afecta întreaga planetã.

Principala îngrijorare în acest moment ºi sursa unor dezbateri importante este legãtura dintre topirea gheþarilor arctici ºi nivelul tot mai ridicat al Oceanului Planetar, aspect ce necesitã în continuare o documentare mai bunã.

În cadrul unei cercetãri recente, efectuatã de un grup internaþional de oameni de ºtiinþã, se aratã faptul cã doar 2 grade Celsius în plus peste nivelul actual de temperaturã globalã ar duce la o topire rapidã a Groenlandei ºi Antarcticii, fapt ce va duce la o creºtere alarmantã a nivelului Oceanului Planetar ºi la furtuni puternice.

În plus, alþi cercetãtori au declarat cã pragul de 2 grade Celsius reprezintã punctul din care Pãmântul nu ar mai fi capabil sã-ºi revinã. “În acel moment, stratul de gheaþã din Groenlanda se va topi la o ratã ce nu va mai putea fi opritã”, a declarat Mark Lynas în cartea “ªase grade: Viitorul nostru spre o planetã mai caldã”.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
goguletz BIRGAOANU

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 04-01-2019 20:59)
Joined: 02 Feb 2014
Posts: 12169, Topics: 504
Location: Italia (Botosani)

Reputation: -70
Votes: 459

        Battletag: postrow.ID_BATTLE_NET} 
Post Posted: 04-12-2015, 07:36:10 | Translate post to: ... (Click for more languages)

apii hai sa mai taiem paduri si sa deschidem fabrici cu poluare peste media admisa. o sa ajungem sa avem 2 anotimpuri
vara (cu calduri insuportabile ) si tiamna cu ploi zi de zi


Goguletz spune ca nai curaj!!![/url]
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Science  


The time now is 13-05-2024, 01:42:52
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x