User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Cornulete cu nuca

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message124
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 06-12-2015, 10:20:20 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

Aluat

3 cani faina
1 cana untura de porc
1 cana smantana
1 ou
1 pliculet praf de copt
drojdie proaspata cat o nuca
1 lingura zahar
50 ml lapte caldut
coaja de lamaie
1 varf cutit sare

Umplutura

500 gr nuca macinata
150 gr zahar
scortisoara (optional)
1/2 borcan de 400 ml dulceata acrisoara (de visine, prune etc.)
300 gr zahar pudra (pentru pudrat)

Mod de preparare

Pentru a masura ingredientele de aluat folositi aceeasi cana de 250 ml (cana normala de lapte)
Amestecam ingredientele pentru umplutura. Se gusta si cine doreste mai poate adauga zahar, iar scortisoara se pune dupa gust. Cui nu-i place scortisoara poate adauga putina coaja rasa de lamaie. Umplutura trebuie sa fie usor lipicioasa de la dulceata, adica daca o strangeti in pumn sa ramana legata, astfel se vor rula mai usor cornuletele decat cu nuca simpla.
Drojdia o dizolvam in laptele caldut impreuna cu zaharul si lasam vreo 15 min, la loc caldut.
Intr-un bol incapator punem faina cu untura si incepem sa frecam intre palme pana obtinem o compozitie faramicioasa, asemanatoare cu pesmetul.
Adaugam restul ingredientelor, inclusiv maiaua din drojdie si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de mana.
Acoperim cu prosop bolul si lasam 1 ora la crescut.
Impartim aluatul in bucati mari cam cat pumnul, pe cat posibil egale.
Din fiecare bucata intindem, pe masa de lucru data cu faina, foi subtirele. Taiem foaia in 8 bucati, ca si pizza (vezi poze) cu un cutit sau rola de patiserie. Pe fiecare triunghi obtinut punem cate o lingurita de umplutura. Se ruleaza triunghiul dinspre capatul lat spre varf.
Cornuletele le asezam in tava neunsa sau in tava acoperita cu hartie de copt. Dupa ce le-ati format, daca nu le coaceti imediat, le puneti la loc rece (pe balcon, in camara etc.)
Dam la cuptor la 180C pentru 30 minute, pana sunt rumene deasupra.
Cat sunt fierbinti le tavalim prin zahar pudra.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-05-2024, 13:47:22
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x