User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Ciorba de fasole cu tarhon

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message171
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 10-12-2015, 09:04:49 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 ciolan porc afumat (cca 750 gr)
500 gr fasole uscata
2 cepe (cca 200 gr)
1 morcov mare (cca 150 gr)
1 pastarnac mic (cca 50 gr)
1 felie groasa telina radacina (cca 50 gr)
1 conserva rosii (de 400 gr)
1 lingurita boia dulce
1/4 lingurita piper negru
4 linguri otet de vin alb
5 fire tarhon
2 fire cimbru
2-3 frunze dafin
1/4 legatura patrunjel
3 lingurite sare
2 linguri ulei

Mod de preparare

Se acopera fasolea cu apa si se lasa pana a doua zi la inmuiat.
Se pune intr-o oala ciolanul, fasolea si se acopera cu 10 cani apa. Se aduce la fierbere si se lasa sa fiarba la foc mic, cu capacul pus pe jumatate timp de 1 ora si 15 minute. In acest timp se spumeaza supa de cateva ori (luati spuma alba si cea maronie).
Se curata zarzavaturile. Ceapa se toaca marunt iar morcovul, telina si pastarnacul se taie cubulete.
In 2 linguri ulei se soteaza zarzavaturile pana se inmoaie. Se stinge focul sub ele si se adauga piperul si boiaua (daca doriti puteti pune si putina boia iute; eu am pus 1 varf bun de lingurita). Se amesteca bine. Se toarna tot continutul tigaii peste fasolea care fierbe.
Se mai adauga in ciorba 3 fire tarhon, 2 fire cimbru si 2-3 foi dafin.
Se continua fierberea la foc mediu (sa bolboroseasca usor) undeva intre 30 minute-1 ora, de data asta fara capac.
In acest rastimp verificati fasolea (luati cateva boabe in lingura si suflati peste ele; daca se decojesc e semn bun; apoi gustati fasolea si va trebui sa simtit ca e doar putin nefiarta in centru). In acel moment adaugati rosiile strivite cu furculita (cu tot cu bulionul in care au fost conservate). Adaugati si sare dupa gust (eu am pus 3 lingurite rase).
Lasati ciorba sa mai fiarba pana fasolea e facuta complet (dar nu o lasati pana e super moale, sa nu se striveasca in ciorba).
Scoateti verdeturile si ciolanul din oala.
Adaugati otet dupa gust (eu am pus 4 linguri) si lasati sa mai fiarba 2 minute. Stingeti focul sub oala si adaugati patrunjelul si restul de tarhon tocat.
Dezosati ciolanul si taiati carnea cuburi care intra in lingura. Puneti carnea inapoi in oala.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-02-2025, 06:30:04
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x