Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[Reteta]Coltunasi cu magiun de prune
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
211
Activ.
[MasterChef.]
Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249
,
Topics: 541
Location:
London
Reputation:
2603.4
Votes
: 1007
Posted: 10-12-2015, 09:15:56
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Aluat
250 gr faina alba
100 ml lapte (sau apa)
1 ou
1/4 lingurita sare
Umplutura
1/2 borcan de 350 gr magiun de prune (silvoita)
Topping
100 gr pesmet (sau 50 gr pesmet+50 gr nuca prajita macinata)
3 linguri zahar (sau mai mult, dupa gust)
1/4 lingurita scortisoara macinata (sau dupa gust)
50 gr unt
1 lingura rom (sau lichior de portocale Cointreau)
Mod de preparare
Se bate oul cu laptele caldut. Se toarna in mijlocul fainii amestecate cu sare si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Eu dupa ce s-a legat aluatul l-am pus in masina de paine setata pe programul de framantat (programul 11, dureaza 13 minute).
Dupa framantare se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute sa stea.
In acest timp se pune pesmetul (impreuna cu nuca daca optati pentru aceasta varianta) intr-o tigaie teflonata si se prajeste la foc mediu, amestecand mereu, pana pesmetul se rumeneste un pic (cca 5 minute). Se stinge focul si se adauga zaharul (puteti folosi si putin zahar vanilat) si scortisoara. Gustati toppingul si mai adaugati zahar daca doriti mai dulce. Tineti cont ca aici e singurul loc in care puneti zahar, deci adaptati gustul dulce dupa dorinta.
Puneti pe foc mare o oala larga cu multa apa in care puneti putina sare. Aduceti la fierbere. Dati focul la mic, astfel incat apa sa clocoteasca usor.
Presarati putina faina pe masa de lucru si intindeti din aluat o foaie cat mai subtire. Taiati marginile astfel incat sa obtineti un dreptunghi/patrat frumos.
* eu am impartit aluatul in doua si am lucrat pe rand cu fiecare fiindca imi este mai usor asa.
Cu o rola de patiserie marcati usor aluatul in patrate cu latura de 4 cm. Nu trebuie sa taiati aluatul, doar sa marcati patratele.
Puneti cate 1/4 lingurita de magiun in mijlocul fiecarui patrat marcat, dar doar pe jumatate din foaie.
Acoperiti aluatul cu magiun cu partea de aluat goala. Apasati marginile ca sa se lipeasca.
Cu rola de patiserie taiati aluatul intre movilitele de magiun.
Puneti "pernitele" umplute cu magiun in apa care fierbe. Nu le inghesuiti prea mult. Eu le-am fiert in 3 ture, dar depinde de cat de larga e oala folosita. Lasati sa fiarba 15 minute fiecare tura.
Topiti untul pe foc mic si adaugati in el romul.
Scoateti coltunasii din apa cu o paleta, scurgandu-i bine.
Treceti coltunasii prin unt.
Treceti apoi coltunasii prin pesmetul aromat.
Serviti imediat, sunt mai buni calzi. Se pot pastra acoperiti cu folie de plastic.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 15-02-2025, 06:41:03
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details