User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Mamaliguta cu branza

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message168
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 10-12-2015, 09:18:52 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

500 gr branza burduf
1 felie groasa slanina afumata
150 gr afumatura (kaizer, costita, bacon, carnati de casa afumati)
branza telemea (optional)

Mamaliga

1 1/2 cani malai
4 1/2 cani apa
sare

Mod de preparare

Se prepara mamaliguta punand intr-o oala apa rece, malaiul si sarea (cam 1 lingurita rasa). Se amesteca bine si se pune pe foc mediu timp de aprox 5-7 minute. Se amesteca cu o lingura de lemn in mamaliga in timp ce fierbe. Mamaliguta e gata cand e molicica, insa pe margine se desprinde de pe oala daca dati cu lingura.
Se taie slaninuta cubulete mici. Se pun intr-o craticioara si se prajesc la foc mic pana slaninuta lasa multa grasime si cubuletele sunt crocante.
Se taie afumatura cubulete sau fasiute si se prajesc si ele, separat, la foc mic pana devin crocante.
Se unge bine un vas termorezistent cu grasimea lasata de slaninuta. Se aseaza un strat de mamaliga pe fundul vasului. Se stropeste mamaliga cu putina grasime de la slaninuta si daca doriti (eu doresc intotdeauna vesel ) presarati si cateva cubulete de slaninuta crocanta (cate va lasa inima, dar sunt tare bune). Presarati si cubulete de afumatura. Presarati apoi un strat generos de branza. Reluati straturile: iar branza unsa cu grasime de la untura, apoi slaninuta+bacon si apoi branza... pana cand umpleti vasul. Ultimul strat va fi de mamaliguta unsa cu grasime.
* eu am folosit 4 vase termorezistente individuale, insa vasul Yena este foarte potrivit
Dati mamaliguta la cuptor, la 200C, pentru 15 minute.
Mamaliguta cu branza se serveste fierbinte, presarata cu branza telemea si stropita cu smantana. Fiindca am folosit vase termorezistente, eu le-am rasturnat pe cate o farfurie si am ras telemea deasupra. Arata tare bine prezentata sub aceasta forma.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 16-02-2025, 05:47:24
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x