User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Cotlet de porc in sos dulce-acrisor

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message248
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 15-12-2015, 09:55:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

4 cotlete de porc (de 3 cm grosime)
piper negru
putin ulei

Saramura

2 cani apa
1 lingura sare
1/2 lingura zahar
1 lingurita piper negru boabe
1 fir rozmarin

Sos dulce-acrisor

50 ml otet balsamic
2 linguri miere
1 fir ceapa verde
1 fir rozmarin
2 catei de usturoi
1 lingura unt

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru saramura pana sarea si zaharul se dizolva. Se pun cotletele in ea si se lasa la frigider minim 4 ore, dar preferabil peste noapte.
Se incepe cu pregatirea sosului: se pune otetul cu mierea, usturoiul strivit, ceapa rondele si ramura de rozmarin la fiert (la foc mediu) pentru 5 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Se ia sosul de pe foc, se strecoara. In sosul strecurat se adauga bucati de unt in transe, amestecandu-se pana se dizolva complet. Se adauga putina sare daca este necesar. Se lasa sosul sa stea pana sunt gata cotletele.
Cotletele se scot din saramura si se usca bine cu servetele de bucatarie. Se presara cu piper negru macinat si apoi se ung pe ambele parti cu ulei.
Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute. Se aseaza cotletele in ea si se prajesc 2 minute pe prima parte si 1.5 minute pe a doua parte.
Se trage tigaia de pe foc, se ung repede cotletele cu sos pe ambele parti si se aseaza iar in tigaie. Se dau la cuptorul preincalzit la 200C pentru inca 3 minute.
Se scot cotletele din cuptor, se muta intr-o farfurie calda si se lasa sa stea macar 3 minute.
Se servesc cotletele stropite cu sos din belsug.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-02-2025, 06:29:07
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x