User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Somon la tigaie cu spanac sote si cartofi in sos de mustar si tarhon

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message163
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 15-12-2015, 09:58:11 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

2 fileuri somon cu piele

Spanac sote

200 gr spanac tanar
1 catel de usturoi
1 lingura ulei
sare, piper negru

Cartofi in sos de mustar si tarhon

4 cartofi (pentru salata)
50 gr unt
1 lingura faina alba
300 ml lapte fierbinte
2 lingurite cu varf mustar
2 fire tarhon
sare, piper negru

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare pana furculita intra usor in ei. Se lasa sa se racoreasca, apoi se curata si se taie felii sau cuburi.
Se prepara un sos alb urmand instructiunile de aici. Cand sosul e gata se adauga in el mustarul si tarhonul tocat. Se amesteca bine. Se drege de sare si se adauga piper negru dupa gust. Se adauga cartofii, se amesteca usor si se pune capacul pe oala. Se lasa asa, pana pregatiti restul.
Intr-o tigaie larga se incinge uleiul in care am pus usturoiul taiat felii. Cand usturoiul incepe sa miroasa si se coloreaza usor se adauga spanacul. Se presara cu sare si piper negru si se soteaza, amestecandu-se mereu timp de 1 minut (doar pana frunzele isi pierd volumul). Se scoate spanacul intr-o strecuratoare, sa se scurga.
Se prepara somonul urmand instructiunile de aici.
Pe o farfurie se monteaza la mijloc jumatate din spanac (inainte se preseaza usor sa se scurga de apa). Se aseaza de jur imprejur jumatate din cartofii cu sos (daca s-au racit se reincalzesc; daca s-a racit si sosul e usor prea gros se poate adauga un strop de lapte sa-l readuceti la consistenta buna). Se aseaza un file de somon deasupra. Se repeta pentru a doua farfurie.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-02-2025, 06:28:45
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password