User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Muschi de vita cu piper si sos bordelaise

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message207
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 15-12-2015, 10:06:21 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

800 muschi vita
2 linguri piper negru boabe
sare de mare
2 fire rozmarin

Sos bordelaise

1/2 cana vin rosu sec (Pinot Noir, Merlot)
1 fir cimbru
1 foaie dafin
1 lingura ceapa rosie tocata
1/2 lingurita piper negru boabe
3 linguri cu varf demi-glace
1 lingurita rasa amidon (sau faina)
2 linguri unt rece (80% grasime)

Mod de preparare

Intr-un mojar se striveste piperul negru cu sarea de mare. Se adauga rozmarinul tocat marunt. Se imprastie acest amestec pe masa de lucru.
Se taie muschiul de vita felii de 3 cm grosime. Se trec feliile prin condimentele de pe masa.
Se incing 3 linguri de ulei intr-o tigaie. Se adauga feliile de vita (cate 2-3 o data, nu le inghesuiti in tigaie). Se prajesc pe prima parte 4 minute, apoi se intorc si se se prajesc 3 minute si pe a doua parte (carnea va fi mediu facuta, adica ramane roz in centru; adaptati acest timp daca doriti carnea in sange (2.5 minute/parte) sau bine facuta (5 minute/parte) ).
* prajiti toata carnea
Se scoate carnea pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu pana e gata sosul.
Se pune vinul, ceapa, cimbrul, dafinul si piperul boabe intr-o craticioara la fiert. Se fierbe la foc mediu pana vinul scade aproape de tot (raman cam 2 linguri).
Se adauga demi-glace si amidonul/faina dizolvata intr-o lingura de apa si se amesteca pana se dizolva complet si sosul ajunge la fierbere. Se fierbe 2 minute din acel moment.
* cu o lingurita de amidon/faina sosul iese doar siropos, daca il doriti mai gros mai adaugati amidon/faina
Se strecoara sosul si se pune pe foc mic. Se adauga in sos untul taiat cubulete, pe rand, fiecare transa adaugandu-se cand transa anterioara e dizolvata complet.
Se gusta sosul de sare si se adauga daca e cazul.
Se serveste muschiul cu piure de cartofi si stropit cu sosul bordelaise.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-02-2025, 06:41:45
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x