Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[Reteta]Muschi de vita cu piper si sos bordelaise
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
207
Activ.
[MasterChef.]
Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249
,
Topics: 541
Location:
London
Reputation:
2603.4
Votes
: 1007
Posted: 15-12-2015, 10:06:21
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
800 muschi vita
2 linguri piper negru boabe
sare de mare
2 fire rozmarin
Sos bordelaise
1/2 cana vin rosu sec (Pinot Noir, Merlot)
1 fir cimbru
1 foaie dafin
1 lingura ceapa rosie tocata
1/2 lingurita piper negru boabe
3 linguri cu varf demi-glace
1 lingurita rasa amidon (sau faina)
2 linguri unt rece (80% grasime)
Mod de preparare
Intr-un mojar se striveste piperul negru cu sarea de mare. Se adauga rozmarinul tocat marunt. Se imprastie acest amestec pe masa de lucru.
Se taie muschiul de vita felii de 3 cm grosime. Se trec feliile prin condimentele de pe masa.
Se incing 3 linguri de ulei intr-o tigaie. Se adauga feliile de vita (cate 2-3 o data, nu le inghesuiti in tigaie). Se prajesc pe prima parte 4 minute, apoi se intorc si se se prajesc 3 minute si pe a doua parte (carnea va fi mediu facuta, adica ramane roz in centru; adaptati acest timp daca doriti carnea in sange (2.5 minute/parte) sau bine facuta (5 minute/parte) ).
* prajiti toata carnea
Se scoate carnea pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu pana e gata sosul.
Se pune vinul, ceapa, cimbrul, dafinul si piperul boabe intr-o craticioara la fiert. Se fierbe la foc mediu pana vinul scade aproape de tot (raman cam 2 linguri).
Se adauga demi-glace si amidonul/faina dizolvata intr-o lingura de apa si se amesteca pana se dizolva complet si sosul ajunge la fierbere. Se fierbe 2 minute din acel moment.
* cu o lingurita de amidon/faina sosul iese doar siropos, daca il doriti mai gros mai adaugati amidon/faina
Se strecoara sosul si se pune pe foc mic. Se adauga in sos untul taiat cubulete, pe rand, fiecare transa adaugandu-se cand transa anterioara e dizolvata complet.
Se gusta sosul de sare si se adauga daca e cazul.
Se serveste muschiul cu piure de cartofi si stropit cu sosul bordelaise.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 15-02-2025, 06:41:45
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details