User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Pulpe de pui la gratar cu salata de morcovi si ghimbir

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message308
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 22-12-2015, 09:55:21 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

Pulpe de pui la gratar

pulpe de pui dezosate (fara piele daca doriti)
fulgi de chili, piper negru si verde, sare
putin ulei

Salata de morcovi si ghimbir

300 gr morcovi
20 gr ghimbir murat (in saramura)
1/4 lingurita ghimbir pudra
50 gr praz (partea alba)
5 fire patrunjel
1 lingura ulei
sare de mare

Mod de preparare

Salata: se curata morcovii. Se dau pe razatoare (am folosit razatoarea mica de la acest robot). Se presara cu sare de mare si se framanta cam 30 secunde, pana simtiti ca sunt umezi si s-au inmuiat un pic. In timp ce-i framantati, gustati-i de sare si adaugati dupa gust, pana simtit morcovii placut sarati. Lasati-i deoparte.
Taiati prazul in patru pe lungime, apoi taiati-l rondele. In uleiul incins caliti prazul taiat cam 5 minute, amestecand din cand in cand. Prazul trebuie sa se inmoaie bine. Turnati prazul peste morcovi cu tot cu uleiul fierbinte. Amestecati.
Adaugati ghimbirul murat (tocat marunt) si 2 linguri din lichidul in care a fost murat. Adaugati si ghimbirul pudra. Amestecati.
Lasati salata la frigider macar 1 ora, sa se amestece aromele.
Pulpele dezosate le aleg cat mai mici cand le fac la gratar. Astfel se fac mai repede. Din cauza ca sunt mici, socotesc 2 pulpe de persoana.
Presarati pe masa de lucru fulgi de chili, piper verde, piper negru macinat si sare. Tavaliti pulpele prin acest amestec pe ambele parti. Asezati pulpele pe o farfurie larga si lasati-le 1 ora sa revina la temperatura camerei.
Incingeti o tigaie grill timp de 5 minute pe foc mare. Grillul trebuie foarte bine incins, astfel carnea nu se va lipi de el! Deci nu va grabiti.
Ungeti pulpele cu ulei pe ambele parti. Prajiti pulpele in tigaia grill timp de 3 minute / parte. Daca sunt mai mari, le puteti lasa 1 minut in plus / parte. Nu le inghesuiti in tigaie, daca e necesar prajiti-le in ture.
Scoateti pulpele pe o frafurie si acoperiti-le cu folie.
Tocati patrunjelul si amestecati-l in salata de morcovi.
Serviti pulpele cu multa salata de morcovi.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Bucataru'
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 22-12-2015 08:21)
Joined: 21 Dec 2015
Posts: 66, Topics: 7
Location: Romania

Reputation: 51.4
Votes: 1

Post Posted: 22-12-2015, 09:56:08 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Whaaat, arata genial, am sa incerc reteta, mersi!
0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-05-2024, 20:54:21
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x