Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[RETETA] Piept de rata cu prune uscate
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
204
Ganja*
[Shameless]
Status: Offline
(online 1 week ago)
Joined: 10 Apr 2010
Posts: 13651
,
Topics: 135
Location:
Bucuresti
Reputation:
812
Votes
: 155
Posted: 22-12-2015, 19:18:22
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente :
1 piept de rata
30 ml vin rosu sec
150 ml supa de pui
1/2 lingura otet balsamic
1/2 lingura unt
sare, piper negru macinat
Prune uscate in ceai negru
250 gr prune uscate (fara samburi)
1 lingura rasa ceai negru (english breakfast tea)
1 lingura zahar
coaja de portocala
Portii : 2
Preparare :
1. Cu cel putin o zi inainte se pregatesc prunele: se pun 250 ml apa la fiert. Se adauga ceaiul negru si se fierbe 1 minut. Se acopera cu capac si se lasa la infuzat 10 minute. Se strecoara ceaiul si se adauga zaharul, amestecandu-se pana se topeste. Se lasa sa se racoreasca ceaiul. Prunele se aseaza intr-un borcan, se aseaza cateva felii de coaja de portocala printre ele si apoi se toarna ceaiul caldut. Se inchide borcanul cu un capac si se scutura bine. Se lasa sa se raceasca complet, scuturand borcanul de cateva ori in acest timp. Se pastreaza la frigider.
* nu veti folosi la aceasta reteta decat jumatate din borcanul de prune
2. Se scoate pieptul din frigider. Se creasteaza pielea in romburi (vezi poza 1) avand grija sa taiati doar stratul de grasime de sub piele, nu si carnea. Stergeti pieptul cu servetele de bucatarie ca sa fie cat mai uscat. Sarati si piperati pieptul pe ambele parti.
3. Puneti o tigaie teflonata pe foc mic.
4. Asezati pieptul in tigaia calda (nu fierbinte!) cu pielea in jos. Lasati sa se prajeasca la foc mic pana vedeti ca incepe sa se topeasca grasimea sub el. Atunci dati focul la mediu si prajiti pieptul pana devine rumen si crocant (cca 5 minute).
5. Intoarceti pieptul pe cealalta parte si prajiti inca 2-3 minute.
6. Transferati pieptul intr-o tigaie preincalzita impreuna cu cuptorul la 200C si lasati sa se coaca timp de 6 minute (in sange; 55C temp. interna), 10 minute (mediu; 65C temp. interna) sau 12 minute (bine facut; 75C temp. interna).
7. Cat timp se face pieptul la cuptor preparati sosul.
8. Scurgeti aproape toata grasimea (lasati cam 2 linguri, ochiometric) din tigaia in care ati prajit pieptul de rata. Aveti grija sa nu fie foarte incinsa grasimea (trageti tigaia de pe foc un pic daca e cazul) si adaugati vinul. Lasati sa fiarba pana se evapora aproape de tot. Adaugati supa si fierbeti pana scade la jumatate, cca 5 minute. Adaugati vreo 15 prune in ceai negru si 3 linguri de suc de pe ele. Fierbeti inca 1 minut. Adaugati otetul si fierbeti inca 1 minut. Adaugati untul si fierbeti pana se ingroasa sosul (cca 1 minut). Sarati si piperati sosul dupa gust.
9. Scoateti pieptul de rata din cuptor si lasati-l sa stea 5 minute, apoi il puteti felia.
10. Asezati feliile de rata pe doua farfurii si presarati-le cu sare mare (fleur de sel). Puneti langa ele cateva prune si turnati sosul din tigaie peste ele. Se serveste imediat.
Sursa :
http://www.e-retete.ro/retete/piept-de-rata-cu-prune-uscate%5Dlink
.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 29-05-2024, 10:45:06
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details