User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Pasta primavera

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message158
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 26-12-2015, 10:28:03 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

200 gr paste scurte (penne)
200 gr sparanghel verde
150 gr broccoli
100 gr dovlecel (1/2 dovlecel mic)
50 gr mazare (proaspata sau congelata)
1 mana de spanac (cca 35 gr)
10 frunze busuioc
4 catei de usturoi
coaja rasa de la 1/4 lamaie mica
50 gr parmezan
50 gr iaurt grecesc (1 lingura cu varf)
100 ml smantana dulce pentru gatit (15 %)
4 linguri ulei masline
sare, piper negru

Mod de preparare

Sparanghelul se taie segmente de 1-2 cm, lasand varfurile intregi. Broccoli se desface buchete si se taie felii. Dovlecelul se taie cuburi de 2 cm. Spanacul se toaca mare sau se lasa intreg daca e baby. Usturoiul se taie felii.
Intr-un bol se amesteca parmezanul razuit (lasati putin pentru servire), iaurtul, smantana si coaja de lamaie. Se adauga piper negru macinat.
Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Cat fierb pastele se pregatesc legumele. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie laga (macar 26 cm). Se adauga usturoiul si se caleste 30 secunde la foc mic.
Se adauga dovlecelul (si sparanghelul daca e foarte gros) si se da focul la mediu. Se caleste, amestecand des pana dovlecelul incepe sa se rumeneasca pe ici pe colo (cca 2-3 minute).
Se adauga broccoli, sparanghelul (daca e mai subtire) si mazarea (daca e proaspata). Se soteaza, amestecand des pana toate legumele sunt facute dar inca al dente (cca 8 minute). Se presara cu putina sare in timpul sotarii.
Se adauga spanacul (si mazarea daca e congelata) si se mai soteaza maxim 1 minut, doar pana spanacul se "ofileste".
Se trage tigaia de pe foc si se adauga sosul de parmezan. Se amesteca bine cu legumele.
Se adauga pastele scurse si busuiocul tocat si se amesteca pana pastele se acopera de sos. Se drege de sare si piper. Se servesc imediat cu parmezan.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Bobita.
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 28-12-2015 18:15)
Joined: 13 Aug 2015
Posts: 2112, Topics: 242
Location: dm.freakz.ro

Reputation: 16.2
Votes: 144

 
Post Posted: 26-12-2015, 10:46:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)

naspa. pastele cu carne/ton sunt cele mai populare.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 29-05-2024, 10:28:17
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x