User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Piept de pui cu cartofi piure,spanac sote si sos de portocale

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message155
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 23-12-2015, 12:26:37 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 piept de pui mic (de cca 400 gr; cu sau fara piele)
200 gr spanac tanar (baby)
1 catel usturoi
3 linguri ulei
piper negru, piper verde, chili fulgi, sare

Sos de portocale

550 ml suc de portocale (proaspat stors, nu cumparat)
100 ml supa de pui
1 lingura unt

Mod de preparare

Se pune sucul de portocale intr-o tigaie larga. Se fierbe la foc mare timp de 10-15 minute, pana scade foarte mult si devine ca un sirop. Va ramane cam 100 ml suc de portocale. Se ia de pe foc si se pastreaza pana e nevoie de el. Poate fi preparat in avans si pastrat la frigider.
Se prepara un piure de cartofi obisnuit (cu unt si lapte).
Pieptul de pui se scoate cu 1 ora inainte de a fi preparat. Se separa cei doi lobi.
Se macina pe masa de lucru piper negru si verde din belsug, se presara sare si se rasneste chili dupa gust. Se trece pieptul prin acest amestec de condimente, pe ambele parti, sa fie bine acoperit.
Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie (care merge si la cuptor) si se prajeste pieptul de pui, cate 2 minute pe fiecare parte (prima data se pune cu pielea in jos, iar daca nu are piele se aseaza cu zona unde a fost pielea in jos).
Tigaia cu puiul se transfera in cuptorul preincalzit la 200C si se coace 8-10 minute.
Se scoate pieptul din tigaie, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca pana e gata sosul.
Se pune tigaia in care ati prajit puiul inapoi pe plita, la foc mediu. Se toarna supa si se fierbe timp de 3 minute, pana simtiti ca se ingroasa un pic. Se adauga sucul de portocale redus si se mai fierbe 2 minute. Se adauga 1 lingura nu foarte generoasa de unt si se fierbe pana se ingroasa (1 minut). Se condimenteaza sosul cu sare dupa gust.
Se strecoara sosul printr-o sita fina.
Intr-o tigaie larga se incalzeste uleiul ramas cu catelul de usturoi taiat felii. Cand usturoiul incepe sa miroasa, adaugati spanacul, presarati-l cu sare si piper negru si sotati-l la foc mare, amestecand mereu, doar pana frunzele isi pierd volumul (cca. 1 minut). Se scoate spanacul intr-o strecuratoare, sa se scurga.
Pe doua farfurii se monteaza mancarea astfel: se aseaza un inel pentru montat mancarea in centrul farfuriei. Se umple 2/3 cu piure de cartofi. Deasupra se aseaza spanacul (presat un pic sa se scurga de apa). Se scoate inelul. Se toarna sos de portocale de jur imprejur. Se taie pieptul in doua la un unghi de 45 grade. Se aseaza pieptul deasupra.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Bobita.
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 28-12-2015 18:15)
Joined: 13 Aug 2015
Posts: 2112, Topics: 242
Location: dm.freakz.ro

Reputation: 16.2
Votes: 144

 
Post Posted: 26-12-2015, 10:53:00 | Translate post to: ... (Click for more languages)

cred ca o sa-l fac si eu pe asta.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 11-06-2024, 16:00:50
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password