User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Macaroane cu carne de vitel

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message203
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 23-12-2015, 12:16:41 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

Macaroane cu carne de vitel

400 gr macaroane de casa

Tocanita din carne de vitel

500 gr carne de vitel
1 ceapa mare
1/2 ardei rosu
100 ml vin alb sec
1 foaie de dafin
1/2 lingurita oregano uscat
1 lingurita boia dulce
1/4 lingurita piper negru macinat
sare
3 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune o oala cu 1 l de apa pe foc si se tine fierbinte tot timpul cat faceti tocanita.
Se taie carnea cubulete.
Se macina in robotel ceapa cu ardeiul pana devin pasta (sau se dau pe razatoare).
* puteti folosi ceapa rosie, este specifica bucatariei din Korcula
Se incinge uleiul intr-o oala si se caleste pasta de ceapa si ardei pana nu se mai simte miros de ceapa cruda.
Se adauga cubuletele de vitel si se prajesc, amestecand des, pana isi schimba culoarea.
Se stinge cu vin si se lasa pana se evapora.
Se trage oala de pe foc si se adauga boia, piper, oregano si foaia de dafin. Se amesteca bine si se adauga 2 polonice de apa fierbinte.
Se aduce tocanita la fierbere, se pune capacul si se lasa la fiert la foc aproape mic (cat sa bolboroseasca usor tocanita), timp de 30 minute. O verificati in acest timp sa nu scada prea tare apa si sa se arda.
Dupa 30 minute sosul trebuie sa fie grosut. Se adauga sare dupa gust si inca 2 polonice de apa fierbinte. Se continua fierberea cu capac inca 30 minute.
Acum se verifica carnea si daca e bine fiarta (se topeste in gura) se ia capacul si se mai lasa la fiert doar pana sosul scade, devine cremos. Daca carnea nu e fiarta, se mai adauga cate un polonic de apa si se fierbe cu capac pana carnea e moale. Se gusta de sare.
Cand tocanita e gata, se fierb macaroanele in multa apa cu sare. Se scurg bine, se pun in sos si se amesteca. Se servesc calde. Sunt bune si reincalzite.



1 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
Bobita.
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 28-12-2015 18:15)
Joined: 13 Aug 2015
Posts: 2112, Topics: 242
Location: dm.freakz.ro

Reputation: 16.2
Votes: 144

 
Post Posted: 26-12-2015, 10:54:35 | Translate post to: ... (Click for more languages)

si cu mult sos..ar fi o bunatate.


0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 11-06-2024, 02:25:13
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x